Disturbed, Hovescenen -

Flekset muskler

Disturbed, Hovescenen Disturbed gir seg ikke ut for å være noe annet enn det de er: Et struttende og ganske enkelt metal-band. Skikkelsen til Disturbed-vokalist David Draiman minner mistenkelig på en av Hove-festivalens mange Pro Sec-vakter. Han vagger stolt rundt på scenen, flekser musklene sine og bjeffer til publikum i de bakre rekker som ikke […]

Skrevet av:
Publisert 23:26 25 juni, 2009

Disturbed, Hovescenen

terning4

Disturbed, Hove '09. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Disturbed, Hove '09. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Disturbed gir seg ikke ut for å være noe annet enn det de er: Et struttende og ganske enkelt metal-band.

Skikkelsen til Disturbed-vokalist David Draiman minner mistenkelig på en av Hove-festivalens mange Pro Sec-vakter. Han vagger stolt rundt på scenen, flekser musklene sine og bjeffer til publikum i de bakre rekker som ikke vil delta i festen. Sjarmen er ikke påtagelig. Men Disturbed har ikke behov for å gjøre seg til eller krosse over. De er særdeles trygge på egen fil og sjanger. Dette er nu metal-utgaven av kjøttkaker og poteter-rock; testosteron-stinn, forbrukervennlig og ganske gøy å høre på.

De drar seg gjennom låter fra alle sine fire platina-selgende album (de tre siste har toppet Billboard). Genesis-coveren «Land of Confusion” er et tidlig høydepunkt, selvsagt harryfisert med en ”not enough pussy”-tekstlinje. Det krydres med samplinger og beats her og der, men de primære bærebjelkene er et tett og drivende komp, selvsagt med doble basstrommer og hissig riffing. Draiman er en ganske klassisk metal-vokalist i Bruce Dickinson/Geoff Tate-skolen, men uten å briljere.

Man kan skjønne at dette funker for amerikanske soldater i Irak og Kuwait, og jaggu funker det ikke her også. Når ”Ten Thousand Fists” brauter seg ut av PA’n er det neste like mange never som fyker i været på sletta, for på den måten å understreke at metalen er årets Hove-vinner og at enkel, dum rock også er helt ok.

Håkon Moslet

Tags: , , , , , ,

Del "Flekset muskler"
 

7 kommentarer på “Flekset muskler”

 1. Jesper sier:

  Kjære Håkon Moslet, hva er vitsen å annmelde ting du ikke liker? Hele konserten brilijerte, alt brilijerte! Hvem faen bryr seg om publikum som satt bak ble bedt om å flytte på ræva?!

  Vi er i 21 århundre nå, hvis du ikke liker det vi tilbyr så kan du begynne å annmelde noe som aldri forandrer seg!

 2. Marius sier:

  Må si meg enig i denne anmeldelsen. Liker musikken til disturbed, men likte dem ikke på scenen i går. Sceneshowet var kjedelig og tamt. David fikk så vidt med seg folk til wall of death og circle-pit og han framstod som en stolt «jeg er best i verden» person som ikke gadd å gjøre annet enn å gå å vimse rundt på scenen og bjeffe på bakre delen av publikum istede for å hylle dem som stod foran og rose dem som faktisk forgudet dem. Slipknot var mye bedre på disse punktene så uten tvil!

 3. [...] Prodigy, Amfiscenen M83, Amfiscenen Faith No More, Hovescenen Disturbed, Hovescenen Micachu And The Shapes, Amfiscenen Maribel, [...]

 4. Bergen sier:

  Hallo? Han er en anmelder, det er på en måte jobben hans å anmelde konserter – om han har et forhold til dem som spiller eller ikke.

  Noen mennesker har for mye fritid…

  Og han ga dem jo god kritikk for svarte!

 5. DiStUrBeD sier:

  DISTURBED WE TRUST! \m/

 6. blæ sier:

  han ga jo slipknot terning kast 3….noe de ikke fortjente. han anmeldte som om han ikke likte musikken i det hele tatt. alle jeg snakket med etterpå synes det var sykt bra. disturbed og slipknot. så de burde skaffe en anmelder som hører på metal. siden han her vil bare gi dårlig kritikk

 7. Yitih sier:

  Vi var tydeligvis ikke på samme konsert ass….

Legg igjen en kommentar