Asher Roth - Vika, Øyafestivalen

Flatpakket hvitevare

Asher Roth, Vika Jeg liker ikke college. En kjær venn av meg lanserte overskriften «Shame on a wigga» idet tonene til «Blunt Cruisin’» duvet over Vikascenenens unge, smådrita og sjeldent entusiastiske publikum. Collegerap-fenomenet Asher Roth skal imidlertid ikke lastes for at han er hvit, enkel og populær. En anklagende finger må derimot rettes mot Øyas […]

Skrevet av:
Publisert 0:00 15 august, 2009

Asher Roth, Vika

terning3

Asher Roth - Øya 09. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Asher Roth – Øya 09. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Jeg liker ikke college.

En kjær venn av meg lanserte overskriften «Shame on a wigga» idet tonene til «Blunt Cruisin’» duvet over Vikascenenens unge, smådrita og sjeldent entusiastiske publikum. Collegerap-fenomenet Asher Roth skal imidlertid ikke lastes for at han er hvit, enkel og populær. En anklagende finger må derimot rettes mot Øyas bookingansvarlige: Om dette er den beste hiphop-headlineren dere er i stand til å hoste opp, kan dere like gjerne droppe hele greia.

Å måtte ty til å hale ungjenter opp på scenen under en konsert hinter ofte om grunnleggende artistiske mangler, og Roths sparsommelige substans som lyriker og begrensede opplegg som MC kamufleres ikke akkurat underveis; her hales tiden ut med platt mellompreik som pendler mellom weed-slogans og hul selvhjelpslingo, mens en låt som «As I Em» vil for evig og alltid peke på én ting: Hvor spinkelt rustet han er til å møte sammenligninger med en viss annen populær hvit rapper.

«I Love College» (i typisk opportunistisk ånd omdøpt «I Love Oslo» for kvelden) er i seg selv en pervers genistrek, men Asher Roth makter utrolig nok å engasjere publikum også før denne avslutningen. Han er en flink selger, og stemningen er såpass jovial at det i sporadiske øyeblikk er lett å glemme hvor lite denne kremmeren faktisk har å by på. En skuffende avslutning på fredagen, det her.

Marius Asp

Tags: , , , , , , ,

Del "Flatpakket hvitevare"
 

10 kommentarer på “Flatpakket hvitevare”

 1. ArneAnd sier:

  Er uenig i dette angrepet på Øyas hiphop bookingpolicy. Wale var mer innhold enn fest, Asher Roth mer fest enn innhold, men begge settene skapte stor stemning blant flertallet av publikummerne i Vika. Øya skal ha ros for å få tak i såpass store navn rett før det antatte gjennombruddet. For min del reddet hiphop-actene hele kvelden i rekken av totalt intetsigende streite britpopheadlinere (Lily Allen, Doves, Madness… gjesp), og jeg er normalt sett ikke i nærheten av å være en hiphopper.

 2. Stoff sier:

  Enig med anda her. For meg var det en knall oppkvikker for festen. Resten av dagen var litt døll med køslit og tissatrengt. Er jo moro, men det er for trangt ass!

 3. Tommy sier:

  «Wale var mer innhold enn fest». Han spilte 25 minutter! Det er jo skandale! Asher Roth var greit nok, men hvorfor har ingen nevnt at Wale knapt gadd å spille?

 4. ArneAnd sier:

  Ha ha, har klokka di stoppa eller? lol

 5. Tommy sier:

  Hva er du prater om a Arne And? Du mener Wale spilte en time og ti? Da er du faen meg tilbakestående. Jeg så på klokka da han gikk av og det var 28 minutter etter at han var satt opp i programmet MED jævla EKSTRANUMMER. At ingen har skrivi om det her er faen meg idioti.

 6. IDA sier:

  For en dårlig anmeldelse! Står man på en av de første radene opplever man god stemning, og Asher Roth ga alt sammen med crewet sitt. Han er en helt ny stjerne, man kan ikke forvente et fullpakket show da. Han gjorde det beste ut av det, og fikk med seg publikum fra start til slutt. Fantastisk!

 7. ArneAnd sier:

  Neida Tommy, bare kødder. Så hele konserten sjøl. Ville selv tippet det klokka inn på 40, og 30-40 minutter har blitt relativt vanlig for nye artister på mindre scener, ala Bylarm, og det har også blitt relativt vanlig på rockeklubber når mange band spiller samme kveld – heller korte og mange enn få og lange. Noe jeg synes er helt greit, fordi nye acts som regel ikke har nok låtmateriale til å spille særlig mye lenger og samtidig holde på interessen hos et nytt publikum. Men 28 minutter er uansett alt for lite når man tar turen over dammen, enig i det.

 8. Kim von Klev sier:

  Liker svært godt Necro-referansen her.

 9. T sier:

  wale er nye hip hop, asher roth er bare døv. takk.

 10. 5%Nation sier:

  Hahahaha, men Marius da… når ble du en femprosenter?

  Hva er egentlig verst? En hvit rapper som rapper, eller en hvit journalist som griner over at en rapper ikke er sort nok for han?

Legg igjen en kommentar