9 og P har det i kjeften. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

9 og P har det i kjeften. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

- Fitta di ser ut som en somalisk pirat

Det er ikke bare Lydverket-yndlingene i A-Laget som spytter linjer marinert i kjønnssaft: Her er våre favorittøyeblikk i norsk griserap.

Skrevet av:
Publisert 21:24 10 november, 2011

Lydverket elsker A-Laget, raptrioen fra Bergen som etterhvert har blitt kjent som «Norges mest grisete boyband». Men Girson, Store P og Vågard er ikke de eneste av landets hiphopere som omsetter skitne tanker i minst like skitne ord. Dermed bestemte vi oss for å dykke dypere i de groveste linjene norsk rap har å by på.

Vi sendte ut massemailer. Vi twitra. Vi tok kontakt med venner bekjenter og ukjente. Alt for å finne ut hvilke norske hiphop-øyeblikk som var av det mest obskøne slaget. Og meldingene tikka inn fra nær og fjern. Norsk på norsk-bølgen gjør tydeligvis inntrykk, særlig når det er seksuelle referanser det er snakk om. Her er noen av våre favoritter, nennsomt samlet og presentert av vår anmelder Andreas Øverland.

E du klar førr en dobbeltdekker?

«Ubudne gjesta» var ikke bare gjennombruddet til Tungtvann, det var også en av de mest grisete norskspråklige låtene spilt på radio til da. Og selvom hele andreverset sentrerer rundt Jørg-1s «konge over alle ereksjona» er det likevel fire linjer som for alltid kommer til å stikke seg mer ut enn de andre:

«Ho Kari Bremnes e gammel, men slettes ikke fæl/ Gi mæ ei helg og æ ska få ho tell å slutt å skjel/ Ho Annelli Drecker e smekker, så vær sekker/ Ring opp han Lars: E du klar førr en dobbeltdekker?»

Og norsk rap ble aldri det samme.

«Ubudne gjesta»:

NONRO193264CD0013_Ubudne_gjesta

Bilkultur på sitt fineste

Umiddelbart kan jeg ikke huske at det ble så mye oppstuss rundt «Ubudne gjesta». Da er det jammen godt vi har Fremmed Rase, som skapte mild furore med denne, ikke fullt så barnevennlige låta (i dobbel forstand). Kontekst er satt allerede fra åpningslinjene «har du lyst på kuka/ det er bare å kakk på ruta/ æ har lcd-skjerm inni nakkeputa/ viser porno på DVD som sett stemninga/så fitta føler seg hjemme og slepp hemninga» og som når et slags klimaks med «Fram med vaselinboksen/ kjøre uten sæla/ du e itj voksen før du har blitt pult i ræva». Norsk bilkultur på sitt fineste, med video rett fra Stovner Senter.

Fremmed Rase – «Råne»:

Nyhetshunden

Blei litt oppstuss rundt denne her også, mener jeg å huske, selv om den fremstår ganske så uskyldig i ettertidens lys. Diaz, Kleen Cut og Tshawe utveksler mer eller mindre elegante damehistorier. Si hva du vil – produksjonen er like fin som det er overraskende at Diaz var slik en nyhetshund: «Rett opp det slappet tårnet i Pisa/mens jeg sitter i karet og leser avisa«).

«Stikking»:

NONRO316137CS0001_Stikking

I skrittet er det grevling

Ikke at det ikke er humor i Fremmed Rases «Råne». Likevel er moroa mer fremtredende i Jaa9&OnklP sine tekster om puling, og har strengt tatt vært det siden de erobra internett med «Stank Ass Ho» en gang tidlig på totusentallet. Både verden fra et puleperspektiv («Pulte ‘a opp etter veggen så puppene klaska i taket») og «Stank Ass Hoe 2″ («Så bare sett deg på rullen og spinn rundt litt») er forholdsvis lite vulgært satt opp mot en god del av de andre låtene vi har pløyd oss gjennom.

Men. Skal man først høre opplandsgutta legge noen grisete linjer (i minst dobbel forstand) er «Ekkel uten truse» definitivt der temaet tas lengst. Høydepunktet? «Dæven det var ekkelt / det er ikke normalt/ når fitta di ser ut som en somalisk pirat/ I skrittet er det grevling / noen har gitt den mat/ faen du er nasty når den trusa faller av«.

«Ekkel uten truse»:

NONRT081968CD0012_Ekkel_uten_truse

Sosiogeografisk griseri

En liste med norske griserap-låter er rett og slett ikke i nærheten av komplett uten minst et par låter signert de ovennente gutta i A-Laget.

I «For mye for meg» kaster Vågard (gruppas definitive ener når det kommer til pule-punchlines) om seg med både mat- og sosiogeografiske metaforer: «Eg kan kna honnes boller/ hon kan bake mitt brød/ eg får hon til å sprike som hon var en ballerina/gir hon kjøtt i kjeften som hon var fra Argentina/ og steiner i hånden som hon var fra Palestina/og hon elsker ris skulle tro hon var fra Kina

Legg spesielt merke til Vågards evne til å flette inn internasjonal politikk i seksuelle referanser. En evne han også viser fram på «Oæ-greien» fra årets Nokke Feita 3.

«Hun suger, hun slikker/ hun klikker helt mongo/ Vi gjør det uten hender som i Belgisk Kongo»

En annen favorittlinje fra samme låt er selvsagt «Har min pung i den ene hånden/ den andre hånden har eg nede på hon». Subtile gutter.

A-Laget – OÆ-greien (prod. Tailors) by Caviar Dreams

Horeballader

Kanskje ikke kjent for så veldig mange, denne fyren, men Arian er altså fra Bergen, og dersom du holder deg for ørene av å høre A-laget kan det være en ide å skippe videre allerede nå.

Eller som Kingsize.no skriver: «Med sin nye og uten tvil sørstat/vestkyst-inspirerte EP Horeballader setter han virkelig en ny standard når det kommer til norsk sex-rap, og noe sier oss at låter som «Kjøper meg hore», «Hon gaper opp» og «Kun laget for puling» kommer til å få flere enn én politisk korrekt rapfan til å sette kaffe latten i halsen.» Damn right. Her er det så mye å ta av at en tekstlinje som «Eg ser meg sjøl inni hon/For det er speil overalt/ dogge dogge dogge/ eg går så jævla hardt» er av de minst eksplisitte.

Her kan du laste ned herligheten

Den slemmeste tøs

Og det kan hende det er noe med drikkevannet i Bergen. Arian er ikke alene om å være ung, fremmadstormende og godt over middels opptatt av å skildre sex. Også den unge kvinnen Alaien har dratt på så det holder og vakte oppsikt ett års tid tilbake da hun la ut låta «Den slemmeste tøs» som selvsagt handler om at… hun er den slemmeste tøs. Hva den slemmeste tøs gjør? Vel. «Eg svelger bedre enn de som får betalt/ Eg e hard som den pikken eg tenner/for du vet eg har kjeft nok til hele verden »og «eg gjør deg gal/slikker dine baller til du maler/så eg vet du velger meg»

Andreverset åpner for øvrig greit hardt med «Eg e en åpen person når det kommer til sex/så gi meg en lang i halsen og en til i baken/ så du vet hva som skjer med et laken»

Hør Alaien her!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "- Fitta di ser ut som en somalisk pirat"
 

4 kommentarer på “- Fitta di ser ut som en somalisk pirat”

  1. skulle hatt med dirty oppland – mental ubalanse

  2. Valsen – Klovner i Kamp!

    Søt, men grov!  =)

  3. [...] A-Lagets Girson med Tailors-produsert snippet fra kommende EP-en Turboneger. Gutta har også blitt innlemmet i listen over redaksjonens favorittøyeblikk i norsk griserap. [...]

  4. [...] eller noen andres for den saks skyld.For eksempel i «Ekkel uten truse» får vi servert et par finfine bilder av det kvinnelige kjønnsorganet. Er “Full forvandling” en slags oppfølger?– Ikke direkte. I “Ekkel uten [...]

Legg igjen en kommentar