Firestjerners artister
Vis meg ditt kjøkken, og jeg skal si deg hva slags musikk du lager. Hver dag, rett i stua: en norsk musikkjendis på TV3 eller TVNorge. Vil du forsikre deg om at artisten kan grille fransk fåreost før du går på konserten hennes? Venter du med å laste ned Yoga Fire før du ser om «Dansken» bruker skikkelig rockekrydder? Og […]
Vis meg ditt kjøkken, og jeg skal si deg hva slags musikk du lager. Hver dag, rett i stua: en norsk musikkjendis på TV3 eller TVNorge.
Vil du forsikre deg om at artisten kan grille fransk fåreost før du går på konserten hennes? Venter du med å laste ned Yoga Fire før du ser om «Dansken» bruker skikkelig rockekrydder? Og hvordan smaker en boyband-meny?
I flere måneder nå har norske artister stilt opp for å fore sine kjendiskollegaer i beste sendetid. I noen tilfeller er det lett å se parallellen mellom det de disker opp med og musikkstilen deres. Her er et utvalg av artistene – og menyene deres (forrett - hovedrett – dessert), fra de to konkurrerende programmene «4-stjerners middag» og «Celebert selskap»:
Stephen Ackles: Egg med rogn og majones – hamburger a la Elvis - søtpotet med piska krem, det vil si, her må amerikansken til; sweet potato with wipped cream, og oppskrifta lyder som fra en ekte norsk-amerikaner med Elvis i hylla: «Pisk eggene. Legg sukker, krydder, poteter, mel, melk og smør(..) som om baking custard pie. Pisk krem, dander.» Kunne vært gøy å se ham i en episode der han lar seg inspirere av ett av sine andre musikalske idoler!
Don Martin (Gatas Parlament): Kamskjell – kveite med kantarellsaus – ost. Alt på hiphop-artistens meny er omtalt i denne låta (en av flere han har laget om mat): Mat Mat Mat
Hilde Louise Asbjørnsen: Grilla chevre med ruccola, pinjekjerner og balsamicosirup - smørdampa kveite med potetmos, bacon, sjalottløk og asparges - mango cremante. Jazzå! Mjukt nok. Hilde Louise synger jazzpop.
Simone Larsen: Sashimi av laks og grønnsakstempura - «torsk på toppen» - eplekake på mørdeig. En utstudert meny? Simone var på TV omtrent samtidig som bandet hennes D’Sound kom med sin siste plate.
Anders Rogg: Røkt elgfilet med granskudd-gelé og tyttebær-rømme - hemmelig fiskesuppe - skogsbær-fromasj. Norske tekster, norske råvarer. Det handler om å leve!
Esben «Dansken» Selvig (eks-Klovner I Kamp, Yoga Fire): Salma blinis (internasjonalt for pannekaker med lakserogn) - Confit de Canard (andelår) med jordskokkstappe og rødkål, Crepe Suzette. Østeuropeisk og fransk – en mye mer kontinental blanding enn tekstene til rockebandet han holder på i.
Eva Weel Skram: Minestronesuppe - italiensk pizza - pannacotta. Servert med italiensk opera til. Ikke akkurat «Superhero», sjøl om maten er sommerlig nok til å matche kjæreste-hiten til Eva & the Heart Maker.
Rune Larsen: Tomatsuppe - kjøttkaker med potetstappe - bringebærgrøt. Her snakker vi sammenfall. Mangler bare en lollipop eller Hubba Bubba med på veien, så har du et swing-elskende Norge på tidlig 60-tall.
Christian Ingebrigtsen: Avokado med reker - kyllingwok - iskrem med vafler. Hm. Tilårskommen boyband-musikk kan man kanskje servere alt til? Rekecocktail-varianter er kanskje hakket mer 80-tallspop, men kræsjer uansett ikke helt til boyband-ballader.
Disse har også diska opp på TV:
Mira Craig, Tor Endresen, Samsaya, Venke Knutson, Sandra Lyng Haugen, Liv Marit Wedvik, Margareth Berger, Jørn Hoel.
Har du sett noen artisters meny som burde vurderes musikalsk? Meld fra!
(kilder: tv3.no, tvnorge.no, youtube)
[...] Firestjerners artister [...]