Fire gode grunner til å glede seg til i kveld

Tro, håp, kjærlighet og rock? Nei, til fire fantastiske låter du kan risikere å få høre live dersom du befinner deg i Frognerbadet torsdag aften. Festivalsesongen starter skikkelig i kveld i Frognerbadet i Oslo, når det 16. Norwegian Wood åpner med to av rockens fremste eksponenter, nemlig Foo Fighters og veteranene Dinosaur Jr. Sannsynligheten for […]

Skrevet av:
Publisert 8:30 12 juni, 2008

Dinosaur Jr. anno 2007. Foto: Jens Jurgensen/dinosaurjr.com/

Tro, håp, kjærlighet og rock? Nei, til fire fantastiske låter du kan risikere å få høre live dersom du befinner deg i Frognerbadet torsdag aften.

Festivalsesongen starter skikkelig i kveld i Frognerbadet i Oslo, når det 16. Norwegian Wood åpner med to av rockens fremste eksponenter, nemlig Foo Fighters og veteranene Dinosaur Jr.

Sannsynligheten for at dette blir smukt okke som er ganske stor – disse kara har for vane å levere – men det er alltid noen låter man gjerne vil oppleve. Med disse er de låtene mange. Uansett, kjør oppvarming med et visst håp om gjenhør til kvelden:

Dinosaur Jr. var i årevis bestående først og fremst av J Mascis, etter at Lou Barlow fikk fyken i bandet i 1989 og trommeslager Murph var litt til og fra på midten av 90-tallet. I 2005 ble de imidlertid samlet igjen, som vi kunne oppleve på Øya det året, og ikke minst på det glimrende comebackalbumet Beyond fra i fjor. Likevel er det gledelig å se at et av tidenes aller beste band også spiller låter fra Dinosaurs suverene album, Where You Been, fra 1993, da Barlow ikke var med.
Som her, live i Firenze tidligere denne måneden:
[youtube 42a30AcX1LQ]

Også fra Firenze; «Pick Me Up»:
[youtube PkXA9IWHvmA]

Se flere ferske liveklipp med Dinosaur Jr. her

Foo Fighters hadde kanskje ikke eksistert uten Dinosaur Jr, men er uansett bandet som skal avslutte åpningskvelden på Norwegian Wood. Siden Dave Grohl startet Foo Fighters i 1995 etter at Nirvana av naturlige årsaker måtte si takk for seg, har han levert kraftrock gjennom seks studioalbum. Ikke alle har vært av like høy standard, men det har ikke manglet på gode låter gjennom alle de 13 årene. Noen av dem får vi forhåpentligvis høre i kveld. En kjapp kikk på tidligere stelister fra denne turnéen gir håp om, og uansett ønske om at vi mer enn gjerne hører disse:

«Learn To Fly» live, 2006:
[youtube pVShoMyWu8A]

«Long Road To Ruin» live, 2007:
[youtube 85KnNBLaiLE]

Greit, det var fire, men ekstranummer, det har vi plass til både her og under Foo Fighters- og Dinosaur Jr.-konserter. Vi hører mer enn gjerne disse i kveld:

Dinosaur Jr. – «Little Furry Things» live, 2007:
[youtube L7_p1kmwVYE]

Dinosaur Jr. – «Freak Scene» live, 1991:
[youtube OQ2FS53ySgU]

Dinosaur Jr. – «Get Me» live
[youtube UhglD3ZxM4s]

Foo Fighters – «Everlong live:
[youtube 8zvOrvgI_Co]

Foo Fighters – «Generator» live:
[youtube HYyw0Zv1iw4]

Åpningen av Foo Fighters’ konsert på Wembley sist lørdag:
[youtube f3b6FWfZlAA]

…og enda flere ganske elendige opptak fra samme konsert her

Tags: ,

Del "Fire gode grunner til å glede seg til i kveld"

Legg igjen en kommentar