Filmer på vei om George Harrison, Marvin Gaye og Nina Simone

Martin Scorsese er snart ferdig med George Harrison-dokumentar, Mary J. Blige spiller Nina Simone, mens Cameron Crowe bekrefter at han skal regissere en film om Marvin Gaye. Gode tider i vente på kino, med andre ord. «The Last Waltz» (The Band),  «No Direction Home» (Bob Dylan) og «Shine a Light» (The Rolling Stones). Martin Scorsese […]

Skrevet av:
Publisert 15:53 18 mai, 2010

George Harrison

Martin Scorsese er snart ferdig med George Harrison-dokumentar, Mary J. Blige spiller Nina Simone, mens Cameron Crowe bekrefter at han skal regissere en film om Marvin Gaye. Gode tider i vente på kino, med andre ord.

«The Last Waltz» (The Band),  «No Direction Home» (Bob Dylan) og «Shine a Light» (The Rolling Stones). Martin Scorsese har et formidabelt knippe  musikkdokumentarer  på samvittigheten, og nå melder Billboard at han de siste tre årene har jobbet med en dokumentar om George Harrison; «Living in THe Material World».

Scorsese har samarbeidet med Harrisons enke, Olivia Harrison, og fått ubegrenset adgang til opptak av Beatles-legenden som aldri tidligere har blitt vist. Filmen er på det nærmeste ferdigstilt, og får sannsynligvis première i 2011.

Nina Simone og Mary J. Blige (foto: Crawdaddy.com)

Nina Simone, som gjorde seg mer enn fortjent til kallenavnet The High Priestess Of Soul, får sin egen helaftens film. Arbeidstittelen er «Nina», og ifølge bransjebladet Variety er det Mary J. Blige som skal spille hovedrollen. Filmingen starter i september, og det er forholdet mellom Simone og hennes assistent Clifton Henderson som blir hovedfokus for «Nina». Det er David Oyelowo («The Last King Of Scotland») som blir Bliges motspiller i filmen.

Marvin Gaye

Sist, men ikke minst: det meldes at Cameron Crowe, mannen bak «Almost Famous» og grungefilmen «Singles» nå skal filmatisere livet til soulkongen Marvin Gaye. Etter at Will Smith trakk seg fra prosjektet, skal skuespilleren og sangeren Terrence Howard være aktuell i rollen som Marvin Gaye, en jobb han i så fall går til med stor ærbødighet. Som han sier til nettstedet Deadline: “Everybody who loves music will hate me if I get this one wrong.”

Bonusspor:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Filmer på vei om George Harrison, Marvin Gaye og Nina Simone"
 

1 kommentar på “Filmer på vei om George Harrison, Marvin Gaye og Nina Simone”

 1. Maria sier:

  Bra, men feil valg av låter. For Geroge Harrison burde dere valgt Art of Dying.
  http://www.youtube.com/watch?v=UgleColDNpw

  Og for Marvin Gaye I Heard It Through the Grapevine.
  http://www.youtube.com/watch?v=hajBdDM2qdg

  Vel, mine hadde ikke video av artistene mens de fremfører låten da. Men husk at mest kjente ikke nødvendigvis er det beste.

Legg igjen en kommentar