Festivalkrig 4.0

Krig eller fusjon? Hove-sjef Melvin Benn sier  han vil flytte neste års festival – så den kræsjer med Quart. Mens Quart-sjef Arild Buli heller vil samarbeide med festival-konkurrenten. Begge deler ifølge Fedrelandsvennen: – Det er ikke helt bestemt ennå, men mest sannsynlig flytter vi festivalen til uka etter, sier Hoves nye sjef Melvin Benn. Planene […]

Skrevet av:
Publisert 10:33 5 august, 2009
Kan Hoves og Quarts sjefer vokse sammen? (fotomontasje: NRK)

Kan Hoves og Quarts sjefer vokse sammen? (fotomontasje: NRK)

Krig eller fusjon? Hove-sjef Melvin Benn sier  han vil flytte neste års festival – så den kræsjer med Quart. Mens Quart-sjef Arild Buli heller vil samarbeide med festival-konkurrenten. Begge deler ifølge Fedrelandsvennen:

- Det er ikke helt bestemt ennå, men mest sannsynlig flytter vi festivalen til uka etter, sier Hoves nye sjef Melvin Benn.
Planene peker mot at det blir festival i Arendal mandag 28. juni til torsdag 1. juli 2009. Dette er altså den tradisjonelle Quart-uka.

- Det tror jeg ikke betyr noe. Quart og Hove er to forskjellige festivaler, med hvert sitt publikum. Jeg tror ikke det er så mange som går på begge, sier Benn til Fedrelandsvennen. Men ordet «festivalkrig» kom inn i ordforrådet vårt, da booker Toffen tok med seg nettverket sitt og forlot Kristiansand og Quart – for å starte Hove i nabokommunen Arendal i 2007.

Oppgitt Buli frykter kaos

Quart-sjef Arild Buli, som har måttet innrømme større underskudd enn forventa etter sin egen festival, advarer Hove mot å kræsje inn i dem:

- Hvis målet kun skal være å melke hverandre, er det bedre å lage én stor festival sammen.


Tags: , ,

Del "Festivalkrig 4.0"

Legg igjen en kommentar