In Flames, foto Christian Misje

In Flames, foto Christian Misje

In Flames - Grieghallen/Peer Gynt-salen, Bergen

Fenomenal melodifestival

In Flames ga publikum tre lag gåsehud i Bergen tirsdag kveld. Minst.

Skrevet av:
Publisert 8:52 18 april, 2012

In Flames har de siste årene vokst til å bli det største metalbandet i Skandinavia, i takt med at svenskene har blitt stadig mer melodiøse og tilgjengelige. Vanligvis spiller In Flames på svære scener eller på festivaler, men denne uken gjør de skjeggete herrene tre utsolgte klubbkonserter i Norge. Gårsdagens konsert var den første In Flames har gjort i Bergen på lenge, og det var tydelig fra start til slutt at både band og publikum har ventet på dette vakre møtet i natten.

Stemningen i salen både før, under og etter konserten er noe av det mest hengivne jeg har sett på lang tid. Foran en lekker scenografi med kunst fra siste albumcover Sounds Of A Playground Fading, med to svære lysrigger på hver sin side av scenen, leverte In Flames en konsert som vil bli husket på vestlandet. Stemningen settes umiddelbart med gode gamle «Embody The Invisible», via unison allsang på «Trigger», til en formidabel avslutning med «Deliver Us», «The Mirror’s Truth», «Take This Life» og «My Sweet Shadow» halvannen time senere.

In Flames, foto: Christian Misje

Det er faktisk vanskelig å finne spesifikke høydepunkt. Hele settet til In Flames sprutet av profesjonalitet, blandet med en jovial fremtoning som gjør at det hele ikke på noen måte virket innstudert. Lysmannen jobbet like hardt som bandet på scenen, og badet både band og publikum i vakre lysvariasjoner. Vokalist Anders Fridén var det naturlige samlingspunkt der han mellom låtene viste både takknemmlighet til fansen, og krav om at folk skal følge med og ikke stå med nesen inn i film-funksjonen på smart-telefonen sin. Flere fans fikk dog filmatiske minner for livet da de fikk lov til å filme fra scenen samtidig som bandet spilte.

Jeg fikk oppleve et vakkert og etterlengtet møte mellom fans og band i går kveld. Forrige gang jeg så In Flames holdt de på å svi av hele Kvinesdal på Norway Rock Festival med et voldsomt pyro-show. I går kveld var det ingen flammer, men desto bedre stemning da musikken stod hundre prosent i fokus. In Flames knuser de fleste andre band i rocken på det meste, og de som ikke merket at de hadde tre lag med gåsehud da hele salen hoppet på «Only For The Weak» må ha inntatt en smule for mye alkohol.

Publikum i Bergen, foto tatt av vokalist Anders Fridén!

I kveld spiller In Flames på Folken i Stavanger, og fredag er det Samfundet i Trondheim som skal få oppleve moderne metal i eliteklassen. Begge konsertene er utsolgt for lengst, og har du billett er det bare å begynne å telle minutter. Som utenforstående var konserten i Bergen en stor opplevelse. Som fan må det ha fortont seg som en eneste lang fest.

Et aldri så lite nikk går også norske Overthrows vei. Urørt-finalistene fra Tasta i Rogaland spilte oppvarming for In Flames, og blir stadig bedre på scenen. I går fikk bandet spille sin rifftunge metal foran flere hundre tilskuere, og med låter som «Woolgatherer» og «Octoskulls» fikk Overthrow raskt publikum på sin side. Arven etter Kvelertak er i trygge hender på et band som fremdeles har mye å lære, men som lærer kjappere enn de fleste.

Tags: , , , ,

Del "Fenomenal melodifestival"
 

6 kommentarer på “Fenomenal melodifestival”

  1. [...] uken. Det ble en høyst magisk kveld i hjertet av Bergen. Jeg gjorde anmeldelse for Lydverket. Sjekk hele saken her.Tags: in flames, konsert, LydverketDel "In Flames veltet nesten hele Bergen i går"/**/var [...]

  2. In Flames brilijerer nokk en gang! oslo også var et show man burde fått med seg som In Flames fan!

    •  Lenge siden du kommenterte, og kommer sikkert ikke til å se det, men er enig med deg! Var selv både i spektrum og i Grieghallen, men må innrømme at konserten i Bergen var mye bedre enn den i Oslo! Var mye mer intimt, bedre lyd og bedre kontakt mellom band og publikum i Bergen, og jeg tror det skal litt til for å overgå den opplevelsen som jeg fikk fra den kvelden i byn! IN FLAMES WE TRUST!

  3. [...] klær og rocker ut som en ekte rockefan. Her om dagen var Torkjell på In Flames-konserten som Totto ga toppkarakter til. Da vi ba Torkjell om noen høydepunkter fra den allerede legendariske konserten, fikk vi kjapt [...]

  4. [...] var for noen måneder siden på tur i Norge sammen med In Flames. Konserten i Bergen er nok den aller beste jeg har sett i år. For noen dager siden postet Overthrow bilder fra oppvarmingsjobbene, og samtidig får du noen små [...]

  5. […] Sist ut er tittelkuttet der du får se litt av magien av liveshowet til In Flames som jeg ble bergtatt av i Bergen for en del måneder […]

Legg igjen en kommentar