Feberhet mystikk

The Knifes Karin Dreijer Andersson (be)holder maska når hun solodebuterer som Fever Ray.

Skrevet av:
Publisert 10:56 17 mars, 2009


Når Karin Dreijer Andersson går solo, er det verdt å følge med. Ingen ting denne dama foretar seg, er A4. I så måte skuffer hun ikke når hun nå debuterer som Fever Ray.Ti år i tospann med broren Olof i elektronikaduoen The Knife har så langt resultert i tre sterke album. For det siste, Silent Shout (2006), fikk The Knife intet mindre enn seks priser på den svenske Grammis-gallaen. Og hva gjør man da? Surfer på suksessen? Ikke hvis man heter Karin Dreijer. Da lar man bandet hvile, og går solo.

At vi har med Sveriges kanskje mest eksentriske artist å gjøre, skulle bli tydelig for de fleste med denne reportasjen. De som har sett The Knife, på bilder eller live, vet at søskenparet aldri opptrer uten masker eller forkledning. Og da Lydverket fikk det første og foreløpig eneste TV-intervjuet Karin Dreijer har gjort som Fever Ray, ble det lagt til en dag der hun var omhyggelig sminket for å ta pressebilder. Tilfeldig? Neppe. Maska er på. Mystikken er bevart. Og da vi sa oss villig til å la henne sette sitt eget soniske stempel på vokalen, ble resultatet… noe for seg selv.

Saken kan du også se i Lydverket på NRK1 onsdag kl. 23.15. Der får du i tillegg et sjeldent TV-møte med Röyksopp, som samarbeider med nettopp Karin Dreijer også på sitt kommende album. Og vi møter flere svensker som trives best når folk ikke kjenner dem igjen på gata: Peter, Bjorn & John lever godt i skyggen av musikken sin.

Tags: , , , , , ,

Del "Feberhet mystikk"
 

2 kommentarer på “Feberhet mystikk”

  1. Sjekk denne fantastiske, Martin De Thura-regissserte videoen til «When I Grow Up» også!
    http://www.youtube.com/watch?v=4F-CpE73o2M&fmt=18

  2. Espen sier:

    Knallbra sak!!!

Legg igjen en kommentar