Få på helgen!

Øy, det er helg, guds gave til menneskeheten! Hvis du ikke allerede har fylt opp timeplanen, er det nok av snadder å velte seg i før mandag kommer og banker litt for brått på døren. Konsert: 120 Days spiller på The Villa i Oslo i kveld. Det koster 100 kroner i døra, og burde være […]

Skrevet av:
Publisert 16:45 23 mai, 2008

Og sånn går dagan (foto: Kim Hiortøy)

Øy, det er helg, guds gave til menneskeheten! Hvis du ikke allerede har fylt opp timeplanen, er det nok av snadder å velte seg i før mandag kommer og banker litt for brått på døren.

Konsert: 120 Days spiller på The Villa i Oslo i kveld. Det koster 100 kroner i døra, og burde være vel verdt pengene, for i kveld spiller gutta utelukkende nytt materiale. Det blir garantert svett, digg og veldig eksklusivt.

120 Days – «C-Musik»:

TV: I morgen kveld klokken 22.55 er det bare å benke seg med en sixpack eller to foran TV’n. Du får fjorårets Glastonbury Festival rett i stua under det flotte banneret Lydverket Presenterer på NRK3. Programmet er del 1 av 3, og du får se høydepunkter fra fredagens festival, bl.a. Arcade Fire, Rufus Wainwright, Björk og Amy Winehouse. Garantert gjørmefritt blir det også, for deg, altså.

Arcade Fire: «Rebellion (lies)»:

Festival: Er du i nærheten av Alta, så kan det sikkert løfte helgen med et besøk på Alta Soul & Blues Festival. Verdt å få med seg i det høye nord er Cyaneed, og ikke minst den amerikanske pianistlegenden Henry Butler (som selveste Dr. John har karakterisert som «New Orleans’ stolthet»).

Henry Butler all star jam:

Bok: Alex Kapranos, vokalisten i Franz Ferdinand, er veldig glad i mat. Ikke bare har han jobbet på restauranter, han har også turnert over hele verden, og dermed spist utrolig mye interessant for. Matopplevelsene har han samlet i boken Sound Bites: Eating On Tour with Franz Ferdinand, som har blitt en inspirerende samling observasjoner rundt det å spise, hva man spiser, og hvor man spiser. Jeg har den stående i kjøkkenhyllen, og nå er det på tide å la seg inspirerere til å ikke bare spise grillpølser i parken, kjenner jeg. Sound Bites kan kjøpes på Amazon, for eksempel.

Franz Ferdinand: «Take Me Out»:

Plate: Løp og kjøp det nye albumet til No Age, Nouns. Vår anmelder trillet terningen til topps, og ikke uten grunn. Den LA-baserte duoen har laget et syggvakkert lite mesterverk som har satt sterkt preg på Ipoden min i det siste. Lydverket møtte No Age på The Great Escape i Brighton forrige helg, og det var en entusiastisk duo som kunne melde at de har blitt tatt fullstendig på senga av de voldsomt gode kritikkene som nå hagler over Nouns. No Age spiller på Øya i august, det er bare å glede seg!

No Age fremfører «Eraser» live i Juan’s Basement:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Få på helgen!"

Legg igjen en kommentar