Få på helgen! #2

Holy crackpipe! Da er det Helg igjen. Ny Helg, nytt soundtrack. Fyr på med litt pappvin, en iskald pils eller hva vet jeg, (grønn te?) og sjekk gjerne et knippe av de låtene jeg har hørt på denne uka. Da The Guardian skulle beskrive musikken til These New Puritans, endte de opp med noe i […]

Skrevet av:
Publisert 15:38 15 februar, 2008

Dains me mæ! (illustrasjon: Dream Soundtracks)

Holy crackpipe! Da er det Helg igjen. Ny Helg, nytt soundtrack. Fyr på med litt pappvin, en iskald pils eller hva vet jeg, (grønn te?) og sjekk gjerne et knippe av de låtene jeg har hørt på denne uka.

Da The Guardian skulle beskrive musikken til These New Puritans, endte de opp med noe i retning av «Franz Kafka møter The Fall».

Thes eNew Puritans (foto: Domino)

Sjøl liker de ikke begrepet inspirasjonskilde, men innrømmer at de har hørt mye på Wu Tang Clan. Kvartetten fra Southend-On-Sea har dessuten vært en stor inspirasjonskilde for Dior-designeren Hedi Slimane, som hyret dem inn for å lage musikk til Dior Homme Show 2007. Ok, nok snakk. These New Puritans har fått mye ros for debuten Beat Pyramid, sjekk ut videoen til «Elvis»:

Engelske Laura Marling er 17 år, skummelt talentfull og mørk til sinns.

Laura Marling (foto: Virgin Records)

Virgin Records har sikret seg kontrakt med den pur unge chanteusen, og mandag slippes debutalbumet Alas I Cannot Swim.

Laura Marling – «Ghosts»

Det siste halvåret har The Kills fått mye oppmerksomhet fordi Jamie Hince, den ene halvparten av den engelsk/amerikanske duoen, har, eh, hooket opp med Kate Moss.

The Kills (foto: Ugo)

På tide å vri fokuset tilbake på musikken, tro? The Kills har levert mye bra siden de slapp det første albumet i 2003. I mars kommer Midnight Boom, den tredje langspilleren. Dette er singel nummer to, «Cheap and Cheerful»:

Ukens høydepunkt i posthylla kom i form av Forts, det nye albumet til Brooklyn-kollektivet The Boggs.

The Boggs (foto: MOKB)

Sjefen for kollektivet er den sjukt begavede eksentrikeren Jason Friedman. Musikken er til å bli sprø i hodet og varm i hjertet av. Just the way I like it.

The Boggs – «Remember The Orphans»

Brooklyn formelig renner over av god musikk om dagen, og jeg må atter en gang få slå et slag for Santogold.

Hvis du synes tagging er så jævla tøft kan du tagge deg sjæl i ræva (foto: Soulbounce)

Santogold, alias Santi White, er tidligere talentspeider for platebransjen. Heldigvis har hun snudd på flisa, og man skal ikke være mye til speider for å skjønne at Santogold har mye å fare med. Hun er en god venn av M.I.A., og det er ingen overdrivelse å si at de to også er i slekt, musikalsk sett.

Santogold – «Les Artistes»:

Tags: , , , , , , ,

Del "Få på helgen! #2"

Legg igjen en kommentar