Michael Jackson - This Is It (singel)

Et tårevått, lettelsens sukk

”This Is It” maner frem både tårer og et lettelsens sukk.

Skrevet av:
Publisert 12:27 12 oktober, 2009

Michael Jackson: This Is It (singel)

[Epic]

terning5

mjaktuelt

”This Is It” maner frem både tårer og et lettelsens sukk.

Døde popstjerner og uuttgitt materiale lukter grums lang vei. En endeløs rekke av uverdige, halvferdige låtskisser utgitt post mortem har for eksempel ødelagt mange innbitte Elvis-, Hendrix- og 2Pac-fans sitt forhold til de respektive legendene for alltid. Og la oss være ærlige – med alt styret, sirkuset og maset rundt Michael Jackson etter hans bortgang var det grunn til å frykte at den første offisielle låten sluppet post mortem skulle bli et halvferdig produkt druknet i kynisme og pengejag. Heldigvis er ”This Is It” blitt nøyaktig det motsatte – et verdig, vakkert punktum.

Det er bare rett og rettferdig at den ubestridte King of Pop skal avslutte karrieren med en nydelig poplåt. Det spekuleres i at innspillingen er overskuddsmateriale som ikke kom med på Off The Wall, noe som definitivt høres mer enn plausibelt ut . ”This Is It” er nemlig blitt en subtilt og jordnært produsert ballade, drevet framover av strykere og piano, men uten det definitive klimakset en del av Jacksons andre ballader har hatt en tendens til å bygge seg opp mot (”I Just Can’t Stop Loving You”, ”Liberian Girl”). Jacksons strålende, lyse vokal er gitt rom og plass låta igjennom,  men det er likevel når de nydelige koringene gjort av Jacksons brødre får slippe til i miksen at låtas potensial virkelig oppfylles. 

Med en tekst som mer enn hinter om det bortenfor vil den harbarkede fansen definivt sitte igjen med en tåre i øyekroken. Og vi andre med en glitrende poplåt som bare beviser mannens genialitet, snarere enn å gå på tvers av den. Heldigvis.

Andreas Øverland

Tags: , , , , , ,

Del "Et tårevått, lettelsens sukk"
 

10 kommentarer på “Et tårevått, lettelsens sukk”

 1. Chris sier:

  Eg syns sangen var heilt grei, men ikkje i nærheten av dei andre han har lagd. Men albumet er ikkje nåke spesielt, alt me får av det er sanger som er på dei fleste andre «best of» albuma.

 2. erik sier:

  :) fin anmeldelse Andreas, enig :)

 3. finnis sier:

  ..ja .Jeg er helt enig med anmelder på alle punkt.

  Nå får vi bare håpe at høyere makter(les fammilie og promoapp.)ikke faller for fristelsen og gir ut demoene som ligger igjen etter kongen.’
  jeg er redd han da ville miste tronplassen sin….

  dette er forhåpentligvis IT!

 4. Håvard sier:

  Hvor kan høre sangen i sin helhet?

 5. Astrid sier:

  Det var en veldig fin anmeldelse. Jeg er helt enig. Det er veldig forskjellige meninger om sangen allerede, men det er vel ikke annet å vente. Den klokkeklare stemmen til Michael kommer helt til sin rett, så selv om Sony kanskje kunne ha funnet frem noe annet, er det fint å få denne nå før filmen kommer. Forventningen stiger! Traileren er helt fantastisk!

 6. Chris sier:

  Eg fant nettop ut at denne sangen faktisk ikkje er ny. MJ og Paul Anka skreiv denne sangen i 1991 for Latino artisten Safire, og den er berre reprodusert igjen med MJ sin stemme og litt annen instrumental. Litt skuffande egentlig.

  http://www.youtube.com/watch?v=rCV1h40oS0o

 7. magne g. sier:

  paul anka og mj skrev sangen i ’86, ikke ’91 (da hu dama spilte den inn).

 8. Rune E sier:

  Maner frem tårer…(og oppkast) dette er reinspikka møkk, kommersielt interesant utelukkende som et resultat av et massivt PR show som dere og resten av media hopper på. Her gjelder det å smi mens liket er varmt. Kunstnerisk er det uinteresant og låten vil bli glemt sammen med det meste av Jacksons øvrige disco møl.

  Denne nå avlidne galningen som lanserte seg selv som «king of pop» ble den store helten til mange som ellers ikke var spesielt interesert i musikk da «off the wall» kom i 1979. Slik jeg ser det er ikke det albumet så mye et resultat av «geniet» Jackson som mange liker å tro, han skrev bare en av låtene, og den som burde ha mest av æren for det albumet er Quincy Jones som er produsent og det egentlige geniet bak dette main stream disco albumet.

  Det som vil stå igjen som mesterstykket etter denne såkalte kongen av pop, albumet «thriller», var det igjen den dyktige produseren Quincy Jones som var arkitekten, men til jacksons forsvar kan man her si at han i større grad bidro til komposisjonene. Den største suksess faktoren til albumet lå likevel ikke i musikken, men i videoene som på denne tiden fikk enorm plass i media, og spesielt i reine musikk kanaler som sky og super channel som da plata ble utgitt i 82 var svært hotte media kanaler for barn og unge.
  Mange vil nok peke på at de enorme salgstallene alene er utrykk for artistens storhet, til det vil jeg minne om at en av norges mestselgende artister er en lastebilsjåfør fra Drangedal, ikke et ondt ord om Sputnikk, men det ferreste ville vel rangere ham langt oppe på listene over de største innen norsk populærmusikk.

 9. [...] kongen av pop. 185.000.000 ganger i måneden blir det søkt på Michael Jackson i google.LES: Lydverket anmelder Michael Jackson – This is It.Vet du om en kjendis som genererer flere søk? Legg igjen en kommentar!Gaga og MansonPå sitt nye [...]

Legg igjen en kommentar