-

Et nummer for liten

Stella Mwangi, Vika Norsk rap-håp som fortsatt har en lang vei å gå. Hun har utseendet, attityden og talentet, Stella Mwangi, men svært overbevisende rapporter fra By:Larm tidligere i år gjorde at forventingene til dagens konsert på Vika-scenen nok steg et par hakk for høyt. Tilbake står inntrykket av en ung kvinne som til dels […]

Skrevet av:
Publisert 19:12 8 august, 2008

Stella Mwangi, Vika

terning32.jpg

Stella Mwangi, Øyafestivalen 2008. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3

Norsk rap-håp som fortsatt har en lang vei å gå.

Hun har utseendet, attityden og talentet, Stella Mwangi, men svært overbevisende rapporter fra By:Larm tidligere i år gjorde at forventingene til dagens konsert på Vika-scenen nok steg et par hakk for høyt. Tilbake står inntrykket av en ung kvinne som til dels oppnår det hun forsøker seg på – å bevise at også jenter kan rappe – men ikke allverdens annet.

STL, som hun også kaller seg, funker klart best med smått venstrevridde, elektroflørtende beats som underlag; sammen med sin medbragte gjesterapper gjorde hun «Cool Girls» til en låt som oppfylte budskapet sitt, og også den sterkt N.E.R.D.-fargede «Radio Tunin’» gjorde at det brå anslaget av solskinnet i Middelalderparken langtifra føltes som noen tilfeldighet.

Mwangis problem ligger på to plan: Hun har fortsatt ikke allverdens å melde – en fornemmelse de to jentenes småklamme preik mellom sangene var med på å forsterke – og sceneshowet hennes er, med unntak av to dansere på låten «Take It Back», ikke-eksisterende. Når hun rapper over låter som «Hustlin’» og «I Got Money», skulle man tro hun hadde råd til å leie inn en DJ og noen scenekulisser.

Slik hun fremstår nå, blir det hele for smått, både visuelt og musikalsk. Å fyre av samme sang to ganger på en litt over halvtimelang konsert hjelper ikke på inntrykket. Men for all del: Det kan kjapt komme storhet fra Stella Mwangi.

Marius Asp

Tags: , , ,

Del "Et nummer for liten"

Legg igjen en kommentar