Et Hallelujah for Haiti

Rihanna er en av mange artister som gjør en innsats for Haiti

Skrevet av:
Publisert 7:00 25 januar, 2010
Artister verden over samler inn penger til hjelpearbeidet i Haiti

Artister verden over samler inn penger til hjelpearbeidet i Haiti

Helgen har stått i artistdugnadenes tegn i flere land til inntekt for hjelpearbeidet i Haiti. Se videoer fra Justin Timberlakes «Hallelujah»-cover til Ole Paus’ nyskrevne «Den stilleste timen».

I USA samlet et stjernelag ledet an av Wyclef Jean og George Clooney inn $58 millioner under «Hope for Haiti Now»-konserten som ble sendt på alle de store amerikanske TV-kanalene fredag. Konserten med blant andre Madonna, Bruce Springsteen, Jay-Z, Bono, Rihanna og Justin Timberlake er allerede sluppet som album på iTunes, hvor det i skrivende stund topper 18 land.

Med på albumet er låten «Stranded» som  Jay-Z og Bono har skrevet sammen og som de fremførte sammen med Rihanna. Se trioen fremføre veldedighetssangen her:

[youtube zQe2faE12rs]

Se Justin Timberlake fremføre «Hallelujah» fra Hope for Haiti Now:

Norsk dugnad i Operaen

I går kveld var det også duket for dugnadsånd her hjemme. Morten Harket, Ane Brun, Thom Hell, Ingrid Olava, Kurt Nilsen og mange flere inntok Den  Norske Operaen og sang til inntekt for Haiti. Rundt 20 millioner kroner ble samlet inn i forbindelse med konserten som ble vist på NRK1. Konserten ble avsluttet med Ole Paus sin spesialkomponerte låt «Den stilleste timen» som han fremførte sammen med et kobbel artistkollegaer som hadde opptrådt under konserten.

Du kan se hele konserten om igjen her.

«We Are The World» i nyversjon for Haiti

I tillegg til konserter som settes opp til inntekt for hjelpearbeidet i Haiti, er det også flere høyprofilerte veldedighetssingler som er under rask planlegging og som kan ventes å samle inn mye penger.

Simon Cowell har fått med seg Leona Lewis, Michael Bublé, JLS og Rod Stewart på en nyinnspilling av R.E.M-klassikeren «Everybody Hurts». Inntektene fra salget av singlen skal gå til Haiti. Quincy Jones og Lionel Richie henter også frem en gammel klassiker for å samle inn nye penger når de pusser støv av «We Are The World». Tospannet jobber med å samle et oppdatert stjernelag til å spille inn nyversjonen av låten som har spilt inn mer enn $60 millioner til hjelpearbeid i Afrika i løpet av de siste 25 årene.

Les Rolling Stone sin liste over artister som bidrar til å samle penger til Haiti.

Fortsett å gi

Det går fortsatt an å ringe inn penger til jordskjelvofrene på Røde Kors’ givertelefon 820 44 001, eller sette inn penger på kontonr 8200.06.08331. Kirkens Nødhjelps givertelefon har nr 820 44 004. På begge telefonnumrene gir du kr 200 når du ringer.


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Et Hallelujah for Haiti"
 

1 kommentar på “Et Hallelujah for Haiti”

  1. [...] til inntekt for folk på Haiti. For jordskjelvkatastrofen i Stillehavet i januar inspirerte artister kloden rundt til å samles til sang. “Den Stilleste Timen” fra et norsk stjernelag med Ole Paus i [...]

Legg igjen en kommentar