Lind og Bjørklund på tredjeplass i USA

Espen Lind og  Amund Bjørklund står bak låta «Hey, Soul Sister» som for tiden innehar bronsjeplass på amerikanske iTunes. I skrivende stund ligger låta «Hey, Soul Sister» skrevet og produsert av Lind og Bjørklund for den amerikanske gruppa Train på 3. plass på amerikanske iTunes. Låta har i tillegg fått fem av fem mulige stjerner […]

Skrevet av:
Publisert 14:41 14 januar, 2010

espen_lind_41_final

Espen Lind og  Amund Bjørklund står bak låta «Hey, Soul Sister» som for tiden innehar bronsjeplass på amerikanske iTunes.

I skrivende stund ligger låta «Hey, Soul Sister» skrevet og produsert av Lind og Bjørklund for den amerikanske gruppa Train på 3. plass på amerikanske iTunes. Låta har i tillegg fått fem av fem mulige stjerner av iTunes brukere. Lind og Bjørklund kan også skilte til en anstendig 23.plass på Billboard-lista.

Fornøyde

- Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier 38-åringen fra Tromsø til 730.no
- Vi fikk en forespørsel om vi ville jobbe med (bandets vokalist og låtskriver) Pat Monahan med tanke på nytt Train-album, og endte opp med tre låter på deres comebackplate, forteller Lind videre.

Train har solgt over 4 millioner skiver i USA og vant i 2001 to Grammyer i kategoriene ”Best Rock Song” og ”Best Arrangement” for låta «Drops of Jupiter (Tell Me)».

- Suksess i USA er aldri kjedelig

- Dette er veldig hyggelig. Suksess i USA er aldri kjedelig, forteller Lind i det samme intervjuet.

Og Lind vet hva han prater om. Lind og Bjørklund har nemlig hatt suksess i USA tidligere. Duoen var med å skrive monsterhiten «Irreplaceable» for Beyonce i 2006, sammen med den norske produsentduoen Stargate og R’n’B-stjernen Ne-Yo. Låta endte med å toppe Billboard-lista i 2006 i 10 uker på rad. I tillegg har de to skrevet  låta «With You» for R’n'B-artisten (og Rihannas voldsdømte eks-kjæreste) Chris Brown, som i 2007 endte på 2. plass på Billboard-lista.

Her kan du høre «Hey, Soul Sister» :

Og her kan du se og høre den nesten helnorske «Irreplaceable»:

Tags: , , , , , , ,

Del "Lind og Bjørklund på tredjeplass i USA"

Legg igjen en kommentar