«Er jeg virkelig den eneste som hater, hater, alt Freddie Mercury var involvert i?»

I forbindelse med at Queens «Bohemian Rhapsody» ble kåret til verdens beste poplåt, synes vi det var på tide å la noen alternative røster slippe til. Groove.no og Aftenpostens skribent Thomas Karlsen er ikke særlig begeistret for låta og skriver i sitt øksedrap på Queen og Bohemian Rhapsody «Alt som er feil i musikk manifesterer […]

Skrevet av:
Publisert 15:52 16 juli, 2008

queen_hot_space.png

I forbindelse med at Queens «Bohemian Rhapsody» ble kåret til verdens beste poplåt, synes vi det var på tide å la noen alternative røster slippe til. Groove.no og Aftenpostens skribent Thomas Karlsen er ikke særlig begeistret for låta og skriver i sitt øksedrap på Queen og Bohemian Rhapsody «Alt som er feil i musikk manifesterer seg i dette makkverket. [...]Italiensk babybabbel, gauling etter Galileo og jeg vet ikke hva. [...]Dagen er ødelagt etterpå. Fullstendig ødelagt.» Les hele slakten av Queen under.

Teksten er hentet fra Groove.no og kan leses i sin originale form, med kommentarer og det hele her.

 

De har skylden for at tusenvis av mennesker hver eneste kveld brøler «Bizmillah!» i verdens puber og barer. Kan restene av Queen vennligst reise seg?

Jeg må ha blitt gal. Rett og slett mistet forstanden. Er det virkelig bare jeg som er i stand til å peke ut drit når den ligger i en stinkende haug foran beina mine? For ikke snakke om når den besudler ører og hode? Er jeg virkelig den eneste som hater, hater, alt Freddie Mercury var involvert i? Den eneste som får lyst til å banke opp folk når jeg hører Bohemian Rhapsody?

Selvfølgelig måtte Freddie Mercury dø og bli et AIDS-ikon. Vel fortjent. Han slapp tross alt pressemelding om at han var HIV-positiv en mandag kveld, og var død neste morgen. Snakk om forkjemper. Ikke snakk om å fortelle verden at han ville kjempe mot sykdommen, eller tale de smittedes sak. Ånei. I stedet laget han bare enda mer flamboyant og svulstig rockopera med så mye subtilitet som et middels stort jordskjelv. Show Must Go On, tross alt. Forøvrig et av det reneste, mest purile stykke søppel man noen gang står i fare for å komme over, en låt hvor Village People-ejecten på pompøst og semi-fascistisk vis tvinger frykten for å dø over på oss. Uansett, syndelisten stopper jo ikke der. Her er de ti verste overtrampene:

1. Bohemian Rhapsody
Vinner av lista med en utrolig lang distanse. Kan knapt skimte andreplassen, faktisk. Alt som er feil i musikk manifesterer seg i dette makkverket. Først og fremst: Opera. Hva har opera å gjøre i rock? Nemlig: Absolutt ingenting. Og teksten? Italiensk babybabbel, gauling etter Galileo og jeg vet ikke hva. Og så så helvetes lang! Og den helvetes gitarsoloen! Dagen er ødelagt etterpå. Fullstendig ødelagt.

Radio Ga Ga
Mer meningsløst babbel. Det krever nesten et geni å komme opp med en så lattervekkende rævva tekst. Mercury dominerer låta fullstendig med sin avskyvekkende blanding av kastratuling og stalinistiske knurring (du kan nesten høre barten blafre), en sangstil som også er lett gjenkjennelig i…

We Are the Champions
Eventuelt «Triumpf of ze will». I 1985 ble Queen bedt om å spille på Live Aid, og gjorde konserten til en gigantisk egotripp, som minnet mer om et visst nazi-arrangement i Nürnberg i 1933. We Are the Champions er sangen som skiller vinnere fra tapere når det kommer til medaljer i store sportsarrangement. Lothar Matthäus, kaptein på det tyske laget som vant Tidenes Kjedeligste Fotball-VM i 1990, elsker dette gay anthem’et. Tapere taper dessuten ikke bare én gang, men to, siden de i tillegg tvinges til å høre på denne dritten rett etter å tapt en VM-finale. We Will Rock You er musikk for folk som ikke liker musikk. Eller som det også heter: Stadionrock.

Brian May i Salt Lake City
Vinter-OL kan være en ganske langtekkelig affære (50 km langrenn, noen?), men lekene i 2002 hadde faktisk TV-seerne i koma etter bare fem minutter. Åpningsseremonier er som kjent alltid forferdelig pretensiøse og artyfarty – og OL på Lillehammer var IKKE noe unntak – ribbet for alt som måtte minne om humor eller glede, og dessuten fulle av taler som bare aldri vil ta slutt, snøvlet frem av menn på 86. Salt Lake Citys olympiske komité ville likevel ta den enda litt lenger ut, og bestilte for ordens skyld en symfoni av Queen-gitarist Brian May. Smigret av dette dreit han ut 20 minutter med jamming og glockenspiel, og presenterte det som «musikk». Mormonerne beit på, la til noen store, knasende egg, hundrevis av fredsduer og mye annet pseudotull, og syntes det var kjempefint. Vi sov lenge, faktisk helt til Brian May noen måneder senere kom opp av taket på Buckingham Palace i anledning Queen Elisabeth II’s 50 år på tronen. I flagrende gevanter og med sitt lange kruspuddelhår flagrende i vinden, reiv han av seg en ny gitarsolo på tjue minutter mot menneskemengden nedenfor. Ikke spesielt bra, og dronninga sjøl så passe mellomfornøyd ut der hun satt ut i campingstolen sin, men faen for et ufrivilig festlig TV-øyeblikk det var for alle oss andre.

Freddie Mercury, Living On His Own
Solokarrieren til Freddie Mercury var ikke det skvatt bedre. Før OL i Barcelona i 1992 dro han til Barcelona og spilte inn en aldeles grønnjævlig OL-hymne, som NRK plaget oss med så fort det var litt dødtid eller hull i programmet under lekene. Han slo seg sammen med en av den tids store sopraner, Montserrat Caballe (hennes navn for alltid tilskitnet), for denne sangen, men ting gikk ikke helt etter planen. Angivelig for travelt opptatt til å gå i studio med Mercury sendte hun ham istedet en haug med opptak, og lot ham få sy det hele sammen. Resultatet ble en fryktelig, illeluktende og jævligsmakende stuing av opera og rock som for undertegnede ødela lekene fullstendig.

We Will Rock You
Know what? Det gjør de ikke. Mye av Queens katalog er temmelig enkel, men her bikker det faktisk over i den rene neandertalmusikk. Tilgi meg, neandertalere. Det var en stygg sammenlikning. Men Mercurys forserte aggresjon, den mongoloide stompinga og den militante allsangen går meg fullstendig på nervene. Jeg blir voldelig og truende, og får lyst til å ta liv. Å innse at noen faktisk tror dette er rock fordi det er så «kraftfullt» og «hypnotisk» får deg til å forstå at enkelte ikke kan hjelpes. Hvilke andre sanger kan få et helt fotballstadion til å delta i oppvarmingen til en kamp, med 80.000 tyskere til å klaske seg kollektivt på lårene? Det er ikke et kompliment, nei.

I Want to Break Free
Videoen til denne møkka tar livet av meg. Av latter. Jeg kan knapt kontrollere meg når den dukker opp på VH-1 eller en eller annen pub-TV. Her er Mercury på sitt mest dekadente, svinsende og svansende rundt med støvsugeren iført pumps og stay-ups og et ørlite miniskjørt, mens resten av bandet (også de i sexy dameundertøy) gjemmer seg bak sofaen, og ikke engang gidder å forsøke å skjule hvor ukomfortable de er med greia. En viss underholdningsverdi, altså, men låta er jo ikke til å holde ut.

Bicycle Race
Helvete. Forbannede temasanger. Samtlige mennesker som jobber med TV-sport nå til dags strekker seg etter Queen så fort de trenger et «subtilt» musikalsk budskap til å akkompagnere bildene. En gang var Tour de France et herlig stykke TV, nå er det bare enda en arena for Queens musikk til å spre seg som et virus ettersom rytterne glir gjennom de franske fjellandsbyene.

Queen Dance Trax
Sannsynligvis den hesligste samleplaten i verden… Noensinne. Tenk Queen, uutholdelige som de er. Tenk deg at sangene deres har blitt remixet av tyske og hollandske trance-og technoartister. Det kunne vært en fæl drøm, men er faktisk beinhard virkelighet. Captain Jack (Another One Bites the Dust), Scatman John (!) (The Invisible Man), Culture Beat (Under Pressure), Blossom (Bicycle Race), og U96 (Flash’s Theme) er noen av de skyldige. Ikke bare har bandet gitt sitt samtykke til denne forbrytelsen av en plate, de har til og med bidratt selv, sammen med DJ Bobo på Radio Ga Ga! Å komme på ideen, og faktisk fullføre et slikt prosjekt, er ingenting annet enn ren og skjær ondskap. I rest my case. Nesten.

FLASH!
Verdens dårligste film? Godt mulig. I det filmen om Flash Kaka Gordon fader ut i en kvalmende solnedgang badet i rosa, lilla og gult, og med Lyn Gordon i ferd med å pelle seg tilbake til sin egen dimensjon, entrer Freddie Mercury banen fra innbytterbenken med sitt varemerke; den pompøse brølinga. FLASH! A-AA-AAAAH! SAVIOURRRRRR OF THE UNIVERSE! FLAAAASH! I LOVE YOU! BUT WE ONLY HAVE FOURTEEN HOURS TO SAVE THE WOOO-OORLD! FLAAAASH! AAAA-AAAA-AAAAH! Inn fra siden kommer Brian May, ivrig bøyende på gitarstrengene til det punkt at det hele låter som en katt fanget i en sandwichpose. Sammen drar duoen sangen ut i ytterligere åtte gode minutter, helt til du ikke lenger vet om du er i live eller ikke.

BONUS:
Coveret til I Want It All
En godbit fra 1987. Ikke bare laget Queen jævlig og fascistoid musikk, også på det visuelle plan stinket de, med det som kanskje er et av historiens styggeste og mest lattervekkende cover.

Anmerkning: Jeg makter forresten å høre én -1 – Queen-låt uten å slå vilt rundt meg, nemlig Don’t Stop Me Now. Den er slett ikke verst. Men det sitter langt inne å innrømme det. Noe så jævlig langt inne.

Tags: , , , ,

Del "«Er jeg virkelig den eneste som hater, hater, alt Freddie Mercury var involvert i?»"
 

81 kommentarer på “«Er jeg virkelig den eneste som hater, hater, alt Freddie Mercury var involvert i?»”

 1. Jacobsen sier:

  Er dette en seriøs skribent? Tenk å sitte i 2008 og anmelde en 20 år gammel musikkvideo og attpåtil bruke den som argument på et bands manglende talent….For en idiot! Så enkelt er det: Queen var i sin tid ekstremt nyskapende, og laget alt fra ræva musikk til det mest geniale. Det er ofte en grunn til at et album selger over 20 mill. worldwide…
  Når det gjelder AIDS (hva nå det har m saken å gjøre): Freddie kom fra en sterkt religiøs familie som innvandret til Storbritania, og hadde sine grunner for å ligge lavt med privatlivet sitt. Grow up!

 2. Kåre G sier:

  Queen har blitt overspilt og gjennomknulla av all verdens stadion-DJer, men de er likefullt et av historiens beste band.

  TK: tåpelig å prøve skrive av vokalfraseringer for å få det til å fremstå banalt. Stemmen er et instument. Det ville være like tåpelig å kritisere akkordene til AC/DC for å være for enkle.

  Queen har solgt mer skiver i England enn Beatles, og det sier litt.

  likefullt: deilig å lese en anmelder som er mer åpen om sykdommen sin enn det godeste Freddie var.

 3. Jo sier:

  Thomas Karlsen stinker lang vei.

  Queen er et av tidenes beste band. Alle med relativt gehør vet det.

 4. Emil Tysnes Andersen sier:

  Til alle dere Queen hatere!

  Dra til Helvete! Hvordan kan dere si at Et av Verdens Største Band suger?.. Kansje fordi Queen har en av Verdens beste vokalister å at deres favoritt band har ingen ting å komme med i forhold?.. Dere tar helt feil viss dere sier at Queen ikke har gjort noe for musikken?.. Queen var med å revolusjonere MUSIKKEN! dere kan ikke komme å si at Queen ikke har noe å gjøre i musikken? ta live aid, Queen tok OVER live aid?.. Hvordan?.. Fordi dem var best. Elsk det eller hat der, du veit like godt som meg at Queen er noe av det beste innen musikk..

  Thomas Karlsen, du suger! du er en Taper som ikke har peiling, ingen liker deg! dra til helvete og jeg håper du brenner! jeg er ikke den største queen fan`en jeg heller, men å si at Freddie mercury synger dårlig er feil! Jeg skal få Norge til å flagge den dagen du ligger i graven, du har ikke peiling på musikk!

  Skaff deg et liv!

 5. Ing sier:

  Hva har du utrettet i ditt liv som kan måle seg med hva Freddie Mercury og Queen gjorde? Du er en skam!!

 6. Bente sier:

  Aner jeg et snev av bitterhet og en dypliggende homofobi??? Hvorfor bruke så mye tid og energi på noe du sterkt misliker??? Tror faktisk dette kvalifiserer til å bli et meget spennende kasus i en kommende psykologiavhandling. Men, alvorlig talt Karlsen, så må du mene hva du vil om musikk, men hold deg for god til personangrep, du vet det åpner for at det samme mot deg selv og dermed for en helt usakelig debatt. At Mercury har blitt et Aids -ikon(og homo-ikon) er vel å overdrive og uansett ikke en tittel han har bedt om selv og heller ikke ønsket seg. Det vet vi av den enkle grunn fordi han prøvde i det lengste å holde disse personlige opplysningene for seg selv og sine nærmeste. Det gjør vel du også, Karlsen, for hvilken interesse skulle egentlig vi andre dødlige ha i å vite om dine seksuelle preferanser og sykdomshistorie? Uansett, så bør du kanskje finne ut litt mer om bandet før du kommer med en slik triade, du har noen stygge bom underveis. Du er vel dessuten den eneste i denne verden som sammenligner Queen med gamle nasister, så akkurat her ser jeg en mulighet for at det er du som tar feil og ikke resten av musikk-verden. Ha en fin dag;-)

 7. Caroline sier:

  Jeg tror hele denne thomas karlsen bare er en homofob. Det merker man i alt han skriver om Freddie. Dette handler visst for ham om de som lager musikken, og ikke musikken selv.
  Ellers må jeg si at karlsen må ha lite peiling på musikk, og opera faktisk er mer musikk en dagens trance og techno. (Er ikke noen stor operafan). Hva mer Queen angår, tar du feil:)

 8. Trønder sier:

  Åheei. Er det mulig. Er du blitt satt til denne jobben for å provosere eller hva? Du klarte det ganske fint her hos meg i allefall. Man sier ikke sånt om Queen vet du. Men men, det vel ikke alle som forstår seg like godt på den musikken som andre. Eller rettere sagt, musikk i det hele tatt kanskje! Uff. Jeg blir oppgitt av slikt

 9. Påkrevd sier:

  Hmmm, du lykkes i å være like provoserende som Otto på torsdagsklubben når han raljerer om småbarnsmødre med barnevogner på kafe…. [altså = 0] Denne stilen vil kanskje skaffe deg en ng+ hos en homofob skolelærer i 60-åra, men ellers fint lite.

 10. Katharina sier:

  Hva er problemet? Hvorfor må dere drive å hakke ned på musikk dere ikke liker? Den musikken dere hører på blir garantert ikke så godt likt av andre. Men likevel må dere bare skrive en haug med dritt om et band som dere ikke liker. Hvis dere ikke liker det? Hvorfor i svarte hører dere på det da? Jeg mener siden du har så mye dritt å skrive om dem må du jo ha hørt alle sangene..

 11. Marie Hjeltnes sier:

  I dag er det nøyaktig 17 år siden Freddie døde. Freddie var ein vakker menn både i stemma, som personlighet og i heile sitt vesen. Alle dekan der ute som våge å påstå noko anna, og som våge å snakka drit om han, vel versegod, eg syns synd på dekan. Heilt siden eg satt på cden med queen for første gang som 6-5 åring har deira musikk vert den størst kilden til mot gjennom heile min oppvekst og endå er den det. Eg syntes synd på dei som ikkje kjenne den styrken og gleden som eg kjenne når eg høre ein queen låt. Takke vere queen sin musikk kan eg i dag legga på meg ein kilo elle to utan å kasta opp frokosten, takke vere deira musikk kan eg gå nedover gata kledd nett slik eg føle for da utan å få eit panikk anfall. Eg elske queen for den styrken dei har gitt meg, eg elske musikken deira og eg syntes synd på alle som ikkje gjør da. Men som sagt dekans valg, og dekans tap.

 12. klm sier:

  tullebukk..freddie rules–RIP

 13. PK sier:

  Glemte navnet til han som har skrevet alt dette tullet!! Hvorofr mener du at dem er dårlige igjen,hmm?? Hva er galt med dem?? De er en av verdens beste rockeband, og du mener de suger?! Jeg fir faen(unnskyld språket) i meningen din. Jeg og sikkert mange andre gir blaffen i din ene mening om Queen og Freddie Mercury. Han er blitt kåret til den beste av 10 rockeguder, og Elvis kom på 2. plass. Hint, hint!! Mye musikk er bra, unntatt når det kommer til parodi av andre sanger!! Lykke til med å prøve å få opp øynene(eller ørene) for han er en av de beste.

 14. PK sier:

  Jeg mente hvorfor øverst av linja!!

 15. Tore Tarm sier:

  Man må da kunne uttrykke sin mening fritt om diverse band her i verden. Mye hårsåre Queen fans her ja.

  Bra med litt provokasjoner innimellom. Å kalle Queen for ordentlig rock er vel litt som å kalle en spade for en høygaffel. Og flinke musikere er ikke ensbetydende med bra musikk, og ikke populariteten heller, majoriteten har alltid feil. Kan ikke si jeg har så mye mot Queen egentlig, har ikke så mye mot noe som helst dritmusikk egentlig, men kommer nok ikke til å kjøpe noe Queen album eller annen musikk som ikke passer inn i mitt stilige liv. Smaken er som baken.

 16. Jøss sier:

  Skal dette påvirke Queen-fans? I så fall funker det ikke. Nå har du nettopp sløst vekk en halvtime, og ett tastatur.

  Men nå er det meningen at jeg skal skrive hvor bra Queen er, hvor flott musikken er. Men det er ikke vits. For du forandrer ikke meningen din.
  Du hater Queen. Jeg elsker Queen. Jeg forandrer ikke meningen min.
  Jeg forandrer ikke meningen min om at anmeldre/kritikere er noe dritt.
  Skal 1 persons mening, bestemme hva jeg skal gjøre. Skal det ta vekk muligheten min til å oppleve noe. Du er en anmelder?
  Hvorfor i helvete skriver du dette?
  Hva er målet?
  Det er dette du har oppfattet av Queen.
  Jeg har oppfattet noe annet.
  La oss bli uvenner, folkens. La oss ta frem den bitchy siden vår. For ja, den må få sprudle en gang i blant.
  Men ikke om Queen.
  Fortsett å skrive, Karlsen.
  Vi må jo alle få lov til så forbanna at vi vil ta liv. Jeg står med en kniv i hånden nå.
  Takk, solstråle :)

 17. skrammel sier:

  hahaha
  Denne Karlsen er ute å kjøre. Quenn har laget fantastisk mye bra musikk, og stemmen til freddie er utrolig. alle kan høre det.

  Hva er så motivet til denne «hipster-journalisten»?? Han slår hvertfall inn vidåpne dører hva gjelder «hipster-journalistikk». Tror du vi blir overrasket, eller at det er noe spesielt nyskapende eller tøft å disse queen?

  Nei, gi oss en liste da kjøre Karlsen, over hva som er kvalitets musikk etter ditt hjerte. Please.
  Jeg antar det er en liste med artister de fleste ikke har hørt om.

  jogg videre, klovn!

 18. Augu sier:

  Det faktum at så mange har kommentert, viser at dette var et fatastisk innlegg. Så kan man velge å være enig eller ei…

 19. Yngve sier:

  Du burde vite bedre enn å legge ut sånne forbanna meningsløse innlegg kun for å herse med queen-fans. Dette er det mest dustete jeg noensinne har lest på internett. Kanskje du ikke liker queen, det er greit for meg, men HOLD DET FOR DEG SJØL!!! Selv om Freddie Mercury er død, betyr ikke det at du kan legge ut denne slags mobbeartikler.
  ):-(

 20. Lizard sier:

  Godt poeng. Bare dumt at artikkelen er dårlig skrevet.

 21. Kristine sier:

  Jeg syns personlig det er ille at noen sier at Queen bare har dritt. Det har de rett og slett ikke. Det er forestenn det dårligste argumentet jeg har hørt på lange tider..

  Queen har flere sanger med god musikalsk verdi, bland dem ”Bohemian Rhapsody”. Det var tross alt en grunn til at til at den ble kåret til den tittelen den fikk. Jeg er enig med deg i at det kanskje ikke er verdens beste tekst, men har du egentlig lagt merke til hvordan de bruker stemmene sine?

  Dette er fantastisk musikalske mennesker, som bruker stemmene sine på en beundringverdig måte! Freddy Mercury er en legende enten du vil det eller ikke. Alle har rett til å si sin mening, men her vil jeg rett og slett si du tar feil.

  Freddy Mercury kunne synge alt mulig, han var et multitalent.. rett og slett. Og det du sier med at han stapper opera inn i rocken, er jo det som gjør det hele så spennende – så unikt. Jeg digger sangene hans. De har gode rytmer og er imponerende å høre på!

  The show must og on <3

 22. Simen sier:

  Thomas Karlsen, du er en skam for resten av verden. Tenk å rakke ned på ett så talentfullt band. Til og med de sangene Queen skrev som ikke er hits, er kjempe bra, med en jææævlig rå vokalist.
  Nå som vi er inne på vokalist, Freddie. Hvis hele livet ditt har gått rett i dass etter du skrev denne artikkelen er det fordi du kreket Freddie Mercury. Han er gud. Og å rakke ned på sykdommen hans er akkurat som å rakke ned på en god del av jordens befolkning og når du sier at han var stille om sykdommen så hadde han en god grunn.
  Hadde han sagt at han var hiv positiv offentlig hadde alle som noen gang hadde kjent han blitt fulgt av journalister som vil vite alt rundt sykdommen. Det eneste han gjorde var å beskytte privatlivet til de rundt ham. Uansett så var det hans valg.
  Også er det sant som flere andre her har skrevet og det er at Barcelona ble spilt inn i 1987 og albumet ble sluppet året etter. Da var Freddie allerede ganske syk, så han måtte ta flere titalls smertestillende før han kunne spille inn musikkvideoene til albumet. Forresten er det ett nydelig album, bare du gidder å høre på det.
  Sist og ikke minst, så er I want it all fra 1989, og albumet het The Miracle og ble en kjempe hit. Og coveret var nyskapende, og skilte seg ut fra andre.

  Alle sangene Queen noen gang har skrevet, er bedre enn artikkelen din. Snakkas i helvette, drittsekk.

 23. [...] Les også: “Er jeg virkelig den eneste som hater, hater, alt Freddie Mercury var involvert i?” [...]

 24. Sivert Moe sier:

  Ja, Thomas Karlsen, du er den eneste…

 25. Sivert Moe sier:

  Forresten, her er en hyllest til et av tidenes beste band, og et spark i trynet til deg, Karlsen: http://www.youtube.com/watch?v=Eayx5GaIAo8 – The show GOES on!!!!!

 26. Frode sier:

  For en jævla TULLING !

 27. Frode sier:

  Hvem FAEN er thomas karlsen ?

 28. Munken37 sier:

  Eette har også med smak å gjøre. At Queen var et ekstremt talentfullt band lar seg ikke benekte. Man jeg kan klart styr min begeistring for alle de sangene denne Thomas. Det treffer absolutt ikke min smak. Men en perle lage de da også for meg, og den står høyt i kurs. Den heter Drowse. Det er min smak det. http://www.youtube.com/watch?v=wNpKeTwsG-M

 29. [...] Fortsatt ikke fan? Her finner du en meningsfelle. [...]

 30. [...] – The Show Must Go On Hater alt av Queen? Fang Island – Asunder Rick Ross – Touch ‘N Go Rick Ross på sitt beste K-Holes [...]

 31. Selvom denne er skrevet for 4 år siden fortjener den å bli dratt frem i lyset. Thomas Karlsen er manifestasjonen med alt som er galt med anmeldere i Norge. Ikke nok med at han tydelig er en utrolig dårlig journalist men han får faktisk BETALT for dette makkverket!! Det går an å kritisere uten å bli usakelig etter fem ord?!?! Håper virkelig du er blitt bedre i jobben din siden dette eller at du driver med noe helt annet nå.

Legg igjen en kommentar