Er han Storbritannias svar på Justin Bieber? Foto: Scanpix/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Er han Storbritannias svar på Justin Bieber? Foto: Scanpix/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Er dette Storbritannias Justin Bieber?

Aldri hørt om Conor Maynard, sier du? Denne uken gikk 19-åringen fra Brighton rett inn på 2. plass på den britiske singellisten.

Skrevet av:
Publisert 13:26 23 april, 2012
Conor Maynard - Can't Say No. Foto: Albumcover

Conor Maynard – Can't Say No. Foto: Albumcover

19 år gamle Conor Maynard fra Brighton kan sies å ha mye til felles med sin ikke helt så ukjente canadiske artistkollega, Justin Bieber. Begge har et slående godt utseende, begge har en hær av kvinnelige fans som kaller seg henholdsvis ”Beliebers” og ”Mayniacs”, og begge ble oppdaget ved å legge ut coverversjoner av kjente R&B-hits på Youtube.

Responsen på Conor Maynard sine soveromsvideoer var umiddelbar, og plutselig hadde han Storbritannias femte mest abonnerte Youtube-kanal med til sammen over 76 millioner visninger. Med dette fulgte samarbeidsforespørsler fra Maynards store idoler som Ne-Yo og Pharrell Williams, og plutselig var han signert på EMI.

Mye til felles? Foto: Scanpix / Lionel Cironneau, AP Photo.

Mye til felles? Foto: Scanpix / Lionel Cironneau, AP Photo.

Og i går gikk altså debutsingelen hans, ”Can’t Say No”, rett inn på 2. plass på den britiske singellisten, foran nettopp Justin Biebers siste singel, ”Boyfriend”, som denne uken har falt fra 2. til 10. plass på listen.

Maynard forteller til den britiske avisen The Independent at suksessen har vært voldsom den siste tiden:

- Det er ganske utrolig at singelen har gått så høyt, jeg prøver fortsatt å finne ut hvordan alt dette fungerer.

Men Conor Maynard kan på ingen måte måle seg med den enorme fanskaren til Justin Bieber riktig ennå, som i løpet av fire år har solgt over 8 millioner album. For øyeblikket har Justin Bieber over 20 millioner Twitter-Beliebers, mens Maynard foreløpig må nøye seg med drøye 186 000 Twitter-Mayniacs. Allikevel føler Maynard at han skal greie å skille seg ut fra Justin Bieber.

- Vi er begge unge og kom opp gjennom Youtube, men jeg føler jeg lager helt annerledes musikk enn Bieber, forteller han til avisen.

- Jeg ville ikke gå for noe rein popmusikk som førstesingel, mine røtter ligger i rap og hardere urban musikk, forklarer han. Jeg gjorde akkurat det jeg ønsket å gjøre.

Og nå som Maynard begynner å gjøre det stort i Storbritannia, er det helt sikkert bare et tidsspørsmål før det også åpner seg opp dører i USA, hvor andre britiske tenåringsidoler som One Direction og The Wanted for tiden gjør det stort.

- Ja, USA er definitivt en del av planen, avslutter Maynard.

Se Conor Maynard – «Can’t Say No» her:

Tags: ,

Del "Er dette Storbritannias Justin Bieber?"
 

7 kommentarer på “Er dette Storbritannias Justin Bieber?”

 1. Blir helt feil å sammenlikne han med noe som JB. Han ligger på et mye høyere nivå med tanke på at dette har han fått lite hjelp med, men JB får nesten ALT servert på sølvfat på grunn av image.
  Dette er kvalitet! 

 2. Anonym sier:

  Hm… han er da brålik en svært ung Malcolm McDowell?

  Når det er sagt: Hvor mange musikere/sangere innen pop og rock hadde ikke kommet langt allerede da de var 19? Så hva er spesielt med Conor Maynard? Er det det at musikkjournalistene lever av å lage hyper? Hvor mange ganger har vi ikke hørt spørsmålet om dette er det nye Beatles, selvsagt uten at det noengang har vært det?

 3. Anonym sier:

  Ahh … Ja jippi asa han var dæææææilig as fy faen… Nei fy faen spar meg for nok dritt og heller raporter om folk som har virkelige misikk talent enn piss som dette her,. ja og dette gjelder dere i lydverket ja!!! Finn dere en ny job eller kjerp dere for H…. Biber bever kan også go og su seg i R. Han er bare skapt av musikk bransjen for og suge jente fjortiser for penger. Ingen talent what so ever.

  • Anonym sier:

    Det er akkurat der du tar feil, Justin Bieber er en fantastisk sanger.
   (Jeg liker for øvrig ikke musikken hans, men han er en av de få
   artistene i dag som kan synge.)

  • Anonym sier:

    Det er akkurat der du tar feil, Justin Bieber er en fantastisk sanger.
   (Jeg liker for øvrig ikke musikken hans, men han er en av de få
   artistene i dag som kan synge.)

 4. Anonym sier:

   Det er akkurat der du tar feil, Justin Bieber er en fantastisk sanger. (Jeg liker for øvrig ikke musikken hans, men han er en av de få artistene i dag som kan synge.)

 5. [...] Er dette Storbritannias Justin Bieber? [...]

Legg igjen en kommentar