Engelsk sommersuksess gjør høstkonsert i Oslo

De kom, spilte og vant, og nå er de jommen straks tilbake igjen. De populære og upopulære ungguttene i Bring Me The Horizon spiller i Oslo på søndag. Et av høydepunktene på årets Hovefestival var da ungguttene i engelske Bring Me The Horizon inntok den største scenen med sin oppsiktsvekkende suverende blanding av hardcore, screamo […]

Skrevet av:
Publisert 8:34 16 oktober, 2009
Disse guttungene skal legge John Dee i grus på søndag.

Denne gjengen skal legge John Dee i grus på søndag.

De kom, spilte og vant, og nå er de jommen straks tilbake igjen. De populære og upopulære ungguttene i Bring Me The Horizon spiller i Oslo på søndag.

Et av høydepunktene på årets Hovefestival var da ungguttene i engelske Bring Me The Horizon inntok den største scenen med sin oppsiktsvekkende suverende blanding av hardcore, screamo og god gammeldags death metal.

De ankom som et av festivalens mer ukjente band, og forlot festivalen i en støvsky av en moshpit og med terningkast 6 fra Dagbladet stemplet i passet.

Bring Me The Horizon overrasket et nysgjerrig Hove-publikum da de åpnet konserten med å gå ut blant publikum for å gjøre de første låtene midt blant dem. I løpet av den drøye halvtimen de spilte, ble ”Chelsea Smile”, ”Football Season Is Over” og de andre godlåtene fra det nye albumet Suicide Season umiddelbare favoritter blant de knapt 1000 fremmøtte.

På søndag kommer Bring Me The Horizon tilbake til Norge, og endelig får vi anledning til å se dem der de hører hjemme: på en liten klubb i en kjeller en bortgjemt søndag kveld i oktober. Forvent ungpiker som skriker etter vokalist Oli Sykes, nysgjerrige hardcorekids som lurer på om bandet leverer live, og ikke minst et salig kaos foran scenen.

Bring Me The Horizon har fått enormt oppsving i hjemlandet med sine to første album, men har også rukket å lande i en rekke kontroversielle situasjoner. Først kom påstandene om at Oli Sykes hadde urinert på en fan, og her forteller Sykes såvidt om da han ble banket opp av Brent Hinds fra Mastodon. Sykes lar tydeligvis ikke denslags stoppe ham, parallelt med karrieren som hardcorevokalist har han bygget opp et lite klesimperium med merket Drop Dead.

Slik gikk det for seg på Hove i sommer, sett fra publikums ståsted:

Og her har du den nye videoen til Bring Me The Horizon, The Sadness Will Never End:


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Engelsk sommersuksess gjør høstkonsert i Oslo"
 

10 kommentarer på “Engelsk sommersuksess gjør høstkonsert i Oslo”

 1. Ruben Gran sier:

  Vi ses i pit’en, Slettemark. Fyddikadda, som jeg gleder meg til detta.

 2. jesus sier:

  ja du e ein luring ruben, boyzonemetal rules?
  i pit u in der pit

 3. Therese sier:

  hater den aldersgrensen.
  holder ikke med hove, vil se dem mer!

 4. Sebastian sier:

  Dere fulgte med Bring Me The Horizon og var oppdatert med dem med denne artikkelen om at de kommer til Oslo og at dere gleder dere. Jeg var der, det var en dødsbra konsert, men jeg savner en anmeldelse av konserten + bilder. Ble litt skuffert da jeg så at dere ikke har kommet med en enda, når dere blant annet satt BMTH i spillelisten i oktober, hypet opp Oslo konserten + postet den nye videoen.

 5. Asbjørn Slettemark sier:

  Hei Sebastian,

  Enig at det var en dødsfet konsert, bandet leverte suverent.

  Vi anmelder generelt lite konserter her på Lydverket-bloggen, og da blir det ofte til at det er knyttet til festivaler eller svære konserter som Green Day, Muse, Jay-Z osv.

  Men Ruben Gran, Lydverkets eminente programleder for radiodelen (mandag-torsdag kl 20-21), var også på konserten, og om jeg ikke tar feil oppsummerte han litt på mandag. Ruben, finnes det podcast eller noe slikt?

  Du kan uansett sjekke disse flotte bildene som Erik Five Gunnerud tok for 730.no:
  http://730.no/musicItem.aspx?newsId=2887

  Asbjørn

 6. Ruben Gran sier:

  Om jeg ikke anmeldte den, så oppsummerte jeg konserten med noen setninger i programmet på mandag, ja. De leverte enda bedre enn forventet. Sjelden ser og hører man et så tight band, med like tight, dedikert og nydelig publikum. Storkos. Vi spilte forresten også remixen av «Football Season Is Over», som gikk over anlegget på John Dee mot slutten av kvelden. Kan høres i nettradioen til venstre (og jeg slenger den inn under her).
  Jesus. Jepp, BMTH rules. Men boyzonemetal?

  [youtube DxLYQNByHUU]

 7. Sebastian sier:

  Takk takk :D Kjempe fornøyd nå :D Skal finne podcasten hvis den kommer. Helt enig, de imponerte noe sykt, men også Herbrightskies og Adept var drit bra de også.

 8. Ruben Gran sier:

  Seb, kan gjøre det gørenkelt for deg. Kan høre stream her: http://nl.nrk.no/podkast/aps/394/nrk_lydverket_2009-1019-0913_39854.mp3

 9. Sebastian sier:

  Såppas, skikkelig service jo. Tusen hjertlig takk!

 10. Dina Hansen sier:

  Favoritt bandet mitt gjennom alle tider !!! Jeg så dem på hove, men kan ikke gå å se dem i Oslo, og det SUGER !! Jaja, får bare håpe at de kommer på hove igjen neste år.

Legg igjen en kommentar