En uke med Elliott Smith

I vår relativt sporadiske spalte Gjensyn med avdøde helter har turen kommet til Elliott Smith (1969-2003), som Pitchfork TV har tilgodesett med en halvtimes dokumentar i sin titt og ofte temmelig snasne One Week Only-serie. Filmen Strange Parallel (1998) er regissert av Steve Hanft og portretter Smith i perioden rundt XO, med andre ord idet […]

Skrevet av:
Publisert 14:29 16 mars, 2009

I vår relativt sporadiske spalte Gjensyn med avdøde helter har turen kommet til Elliott Smith (1969-2003), som Pitchfork TV har tilgodesett med en halvtimes dokumentar i sin titt og ofte temmelig snasne One Week Only-serie.

Filmen Strange Parallel (1998) er regissert av Steve Hanft og portretter Smith i perioden rundt XO, med andre ord idet mainstreaminteressen begynte å puste artisten i nakken, og en god stund før en eskalerende heroinmisbruk satte et endelig, tragisk punktum for mannens liv og karriere, og etterlot Smith som en fortapt, romantisk Nick Drake-figur for en ny generasjon tynnhudede musikkelskere.

Sett av en skranten halvtime til denne, om ikke annet enn for å plassere en liten tå bakenfor myten og komme ørlite nærmere selve artisten Elliott Smith. Han var virkelig en av sin tids mest lysende låtskrivere.

Se Strange Parallel her!

Tags: , , ,

Del "En uke med Elliott Smith"

Legg igjen en kommentar