Peter Vollset er tekstforfatter – og medlem – i oslobandet The Switch. Foto: Trine Sollie.

Peter Vollset er tekstforfatter – og medlem – i oslobandet The Switch. Foto: Trine Sollie.

En poplåt blir til

Oslobandet The Switch har egen tekstforfatter som også er et fullverdig bandmedlem. Hør hvordan bandet skrev førstesingelen «Finally Overrated».

Skrevet av:
Publisert 14:37 5 juli, 2012

Det er slett ikke uvanlig at band knytter til seg tekstforfattere, men det er kanskje ikke så vanlig at tekstforfatteren også er et fullverdig medlem av bandet. Peter Vollset skriver kun tekstene i The Switch, men er også  med på alle øvinger og konserter, så vel som planleggingsmøter og intervjuer.

Jeg har valgt å gjøre det på denne måten fordi jeg ikke kan spille noe som helst. Det eneste jeg kan bidra med er tekster. Vi har valgt å gjøre det sånn fordi Thomas, som skriver melodier og synger, ikke kan fordra å skrive tekster, sier Vollset.

Hør hele historien om hvordan «Finally Overrated» ble til:

Da Lydverket besøkte The Switch i studioet der de spiller inn sin debutplate, var det med ett spørsmål på blokka: Hvordan ble deres første singel «Finally Overrated» til? For å svare på det må vi minst ti år tilbake i tid til et gutterom i Oslo. Her skriver vokalist og komponist Thomas Sagbråthen en låt han velger å kalle ”Millennium Bugs II”.

– Den lå i skuffen i ti år. Jeg likte melodien, ikke lyden av den, men tenkte at det kanskje var noe å bruke. Så tok jeg frem kassegitaren og spilte melodien, sier Sagbråthen.

Etter at Thomas spilte inn låten med kassegitar og tulleengelsk på en iPhone hjemme i stua, ble det Peters tur til å skrive teksten.

– Da puttet jeg den på iPoden, gikk rundt i Oslos gater og så rart på folk mens jeg prøvde å høre hva som kunne synges. Så gikk det to dager uten at jeg skrev noe som helst, og plutselig teksten ferdig på et kvarter, forteller tekstforfatteren.

Etter at tekst og melodi var bearbeidet fikk resten av bandet slippe til med sine respektive instrumenter i øvingslokalet i Oslo sentrum. Men det tok lang tid før Peter Vollset ble helt ferdig med teksten.

– Dette er en av de låtene jeg har vært veldig glad i fra dag én, men det er en tekstlinje som er blitt forandret. Den var en av de dårligste jeg har skrevet i hele mitt liv, og jeg ble flau og måtte se bort når den ble spilt live. Jeg gremmes fortsatt, sier Vollset.

Hør The Switch spille singelen «Finally Overrated» live i Lydverkets radiostudio, samt tekstlinjen Peter Vollset hater:

Tags: , , , , , , ,

Del "En poplåt blir til"
 

1 kommentar på “En poplåt blir til”

Legg igjen en kommentar