Én av fire kommer til Slottsfjell

Én av fire kommer til Slottsfjell

Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax omtales som De Fire Store innen thrash metal. En av dem tar turen til Tønsberg i sommer.

Skrevet av:
Publisert 8:20 28 februar, 2011


Innefor thrash metal regner
man Slayer, Metallica, Megadeth og Anthrax som de fire store. Slayer og Megadeth spiller sammen på Sentrum Scene 19 og 20. mars, og i dag annonserte Slottsfjell at de har booket Anthrax til sommerens festival.

Så hva får man da? Joda, på den ene siden får publikum et band som har vært pioneerer når det kommer til å mikse gammeldags metal med 80-tallsthrash og New York-hardcore. Et band som på sitt beste (sjekk Spreading The Disease (1985), Among The Living (1987), We´ve Come For You All (2003)) har levert både hissig gatemetal og storslagen stadionallsang såvel som progressiv thrash. Låter som «Caught In A Mosh», «Madhouse», coveren av «Got In The Time», «Only» og «Safe Home» er alle godt inne i varmen når metalkanonen skal kåres.

På den annen side får publikum det bandet
av de fire store som har tatt flest mislykkede karrierevalg. Bandets vinglende forhold til diverse vokalister har fått dem til å framstå som, vel, snublende klovner. La oss prøve på en kronologi: originalvokalist Neil Turbin forsvant til fordel for nøtteskriken Joey Belladonna, som hjalp bandet til voldsom kommersiell suksess på siste halvdel av 80-tallet og tidlig 90-tall.

Etter en del krangling forsvant han ut, og John Bush fra Armored Saint overtok. Kunsterisk storsuksess med Sound Of White Noise (1993), men etter hvert bunnløs frustrasjon fram til det sjukt undervurderte comebackalbumet We´ve Come For You All (2003). Så spilte de inn gamle låter på nytt med John Bush på The Greater Of Two Evils (2004, kjempeplate), og alt virket tilrettelagt for en gigantisk Anthrax-revival.

Revival ble det forsåvidt, men av merkelige årsaker leide de inn eks-vokalist Joey Belladonna til en slags gjenforeningsturné. Det ryktes at det var for å prøve å få en spot på Ozzfest, men som vanlig var det vanskelig å skjønne hvordan Anthrax resonnerte in internmøter. Bush ble dritsur, og nektet selvsagt å komme tilbake til bandet.

Det gjorde også Belladonna, og så ble ukjente Dan Nelson ansatt som ny frontmann. Det ble spilt inn en plate – som aldri ble utgitt – og  gjort noen gigs med Nelson, men noen dager før en gig i Oslo, viste det seg at Nelson var en ustabil type som hadde røket uklar med resten av bandet. Vips, så var han ute.

Da blir Anthrax desperate før en viktig festivaljobb i England, og betaler John Bush rikelig med penger for å gjøre en gig med dem. Det gjør han, men forsvinner like fort ut av bandet igjen. Bush har ikke et vondt ord å si om sine eks-kolleger i Anthrax, men alle fans skjønner at han vil holde seg unna sirkuset.

Så da klarer Anthrax igjen å bli venn med Joey Belladonna, som per dags dato altså e vokalist igjen i Anthrax. Puh! Vi håper moroa varer helt til sommeren og Slottsfjell. Da får vi forhåpentligvis se noe slikt:

Jammen, der er jo Keanu Reeves i en Anthrax-video:

Klassiker fra Among The Living-albumet:

Anthrax var med på å finne opp kombinasjonen av metal og rap, her med Public Enemy:

Tags: , , , , , , ,

Del "Én av fire kommer til Slottsfjell"
 

3 kommentarer på “Én av fire kommer til Slottsfjell”

  1. [...] Thrashfans bør vurdere å legge turen til Tønsberg i sommer. Les mer her. [...]

  2. Terje sier:

    Hovefestivalen styrer mot en dyster fremtid etter Toffens avgang. Mulig engelskmennene kan lage festival i England, men i Norge sliter de med tankegangen til nordmennene. Ikke er de spesiellt dyktigere på økonomi

    Slottsfjell, Øya og Bukta står som de beste festivalene i landet så langt. Har svært .Spesiellt Bukta med Monster Magnet og Kyuss. Håper de også blir satt opp på Slottsfjell også

  3. efsu sier:

    Terje: idiot

Legg igjen en kommentar