Hyller Hendrix: – En av de beste platene i 2010 ble laget for 40 år siden

Om halvannen uke slippes Jimi Hendrix-albumet Valleys Of Neptune. Den første anmeldelsen bøyer seg i støvet for den legendariske gitaristen. Da Jimi Hendrix døde i september 1970, var han bare 27 år gammel. Sin unge alder til tross, hadde Hendrix revolusjonert gitarspilling, gitt ut tre klassiske album, og spilt inn utallige versjoner og alternative innspillinger […]

Skrevet av:
Publisert 11:35 26 februar, 2010
Har Jimi Hendrix laget årets album?

Har Jimi Hendrix laget årets album?

Om halvannen uke slippes Jimi Hendrix-albumet Valleys Of Neptune. Den første anmeldelsen bøyer seg i støvet for den legendariske gitaristen.

Da Jimi Hendrix døde i september 1970, var han bare 27 år gammel. Sin unge alder til tross, hadde Hendrix revolusjonert gitarspilling, gitt ut tre klassiske album, og spilt inn utallige versjoner og alternative innspillinger av egne og andres låter.

Maarud og Felberg til Lydverket
Mandag 8. mars slippes noen av disse innspillingene på albumet Valleys Of Neptune. Det skal vi feire førstkommende onsdag på Lydverket på NRK1 kl 2315 sammen med bluesgitarist Amund Maarud og rockkronikør Thomas Felberg, men i USA er anmelderne allerede i gang med å dissekere denne «nye» Hendrix-utgivelsen. Og det de har funnet så langt er ekstremt lovende.

Låt-for-låt analyse
Joe Bosso i Music Radar sier rett ut at den beste platen vi kommer til å høre i 2010 har 40 år gamle innspillinger, og i en låt-for-låt analyse hyller han både låtene, gitaristen, lyden og alt annet på Valleys Of Neptune.

Hendrix blir aldri gammelt
- Painstakingly curated and produced by engineer/producer Eddie Kramer, John McDermott and Janie Hendrix, Valleys Of Neptune includes more than 60 minutes of music never commercially available on a Jimi Hendrix album, and it’s a vital addition to the artist’s astonishing catalogue. To listen to Jimi Hendrix is a sensation that never gets old. As it is in all art forms, or even sports for that matter, witnessing fantastically gifted people, wound up and at the peak of their powers and displaying feats of magic that we can only marvel at, fills the senses with all kinds of possibilities, skriver Bosso entusiastisk, før han går løs på hver og enkelt av de 13 sporene. Hva Bosso mener i detalj om Valleys Of Neptune, låt for låt, kan du lese her. Anbefales.

Lydverket på NRK1 kl 2315 onsdag 3. mars.

Tags: , ,

Del "Hyller Hendrix: – En av de beste platene i 2010 ble laget for 40 år siden"
 

5 kommentarer på “Hyller Hendrix: – En av de beste platene i 2010 ble laget for 40 år siden”

 1. Kåre G sier:

  Problemet med Hendrix er at det er ingen som klarte å kopiere han (kanskje bortsett fra Frank Marino), Og på grunn av at sounden er så unik til Hendrix føles den også litt datert. I mine ører i alle fall.

  Tror alle går igjennom en Hendrix-perode i livet, så det er jo kjekt at de som ennå ikke har hatt sin får enda et album å nyte.

 2. YES sier:

  Hendrix er gud. Finito.

 3. bp sier:

  Artig at Jimi kommer fram i lyset igjen. Men ser ikke heelt store i denne utgivelsen, bortsett fra glimrende markedsføring fra nytt plateselskap i samarbeide med Experience Hendrix..
  Jeg har hørt 10 av 12 låter på denne «nyutgivelsen» tidligere, og er ikke like begeistret som anmelderne,- selv om det er mye bra ved den. Gå hit for å se hva den indre kjæren av fans mener:-
  http://crosstowntorrents.org/showthread.php?t=2653&page=1

  Her er tvilsomme overdubs gjort av Mitchell/Reddinng i `87, tittelsporet er en hybrid av to versjoner av låta (et år mellom hver versjon..) osv. Positivt er det at det er oppdatert miks, men dette er og blir demoer/skisser som Jimi selv aldri ville tillatt utgitt slik de er her.
  For nye fans er det de utgivelsene fra 67-70 som gjelder. Bra uansett at Lydverket får fra Jimi til nye generasjoner! ..Men hva var nå dette med unge Maarud (som aldri har vært noen stor Jimifan) og Felberg?
  Vi har et par folk i dette landet som ansees for å være ledende på Hendrix, ved å avdekke «ny» musikk, samle info/katalogisere en eenorm plateproduksjon; sjekk denne:-

  http://home.online.no/~hpjohnse/hendrix.html#top

 4. [...] gitarlegenden Jimi Hendrix, og i forbindelse med den nylig utgitte samlingen uutgitte  låter kalt Valleys of Neptune har Julien Temple tolket låta Bleeding Heart   i en ny video. Temple har skapt en slags [...]

 5. [...] gitarlegenden Jimi Hendrix, og i forbindelse med den nylig utgitte samlingen uutgitte  låter kalt Valleys of Neptune har Julien Temple tolket låta Bleeding Heart   i en ny video. Temple har skapt en slags [...]

Legg igjen en kommentar