Elsker eller hater du sommerhits?

Det er den tida på året igjen, og du må bestemme deg for om du elsker eller hater musikken som følger med den. En sommerhit kan defineres som et stykke musikk som blir sluppet på sommeren eller rett før, og som når toppen av popularitet i løpet av den varmeste årstida. Felles for de fleste […]

Skrevet av:
Publisert 17:00 14 juni, 2010

On the beach (Foto: Arben Celi/Reuters/Scanpix)
Det er den tida på året igjen, og du må bestemme deg for om du elsker eller hater musikken som følger med den.

En sommerhit kan defineres som et stykke musikk som blir sluppet på sommeren eller rett før, og som når toppen av popularitet i løpet av den varmeste årstida. Felles for de fleste sommerlåtene er at interessen daler i takt med den røde streken på gradestokken utover august og september.

Hvilken låt som vil trone på toppen gjennom sommeren 2010 er ennå ikke klart, men  for at du skal kunne danne deg et bilde av hva slags låter som slår an her hjemme på sommeren, har vi samla de største sommerhitsene fra de siste ti åra. Du finner dem helt nederst, og etter å ha lytta deg igjennom er du klar for å ta stilling til:

Elsker eller hater du sommerhits

Vær med å bestem ved å klikke din mening i feltet oppe til høyre! De to andre stemmene du får høre Lydverkets Elsk eller hat-panel tirsdag kveld er Jonas Brenna og Rannveig Falkenberg Arell, som skal uttrykke sin kjærlighet eller sitt hat, sammen med ukas orakel, P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Om Elsk eller Hat:
I over fire år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. To deltakere forteller akkurat hva de mener om temaet, og når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

SOMMERHITS
2009: Paperboys – Lonesome Traveller & Donkeyboy – Ambitions

2008: Jason Mraz – I’m Yours & Erlend Bratland – Lost

2007: Rhianna – Umbrella & Kurt Nilsen – Push Push

2006: Ravi – Ås To I Osjlo & Ravi – Neste Såmr

2005: Schnappi & Axel F – Crazy Frog

2004: O-Zone – Dragostea Din Tei

2003: Kurt Nilsen – She’s So High

2002: Elvis vs. JXL (Kunkie XL) – A Little Less Conversation

2001: Shaggy – Angel & Daddy DJ – Daddy DJ

2000: Sonique – Feels So Good

Tags: , , , , , , ,

Del "Elsker eller hater du sommerhits?"
 

3 kommentarer på “Elsker eller hater du sommerhits?”

 1. Fredrik B. sier:

  Det var en solid samling dere har lagt fram her. :)

 2. Asgeir sier:

  Av låtene som er lista opp her, kan jeg vel ikke si at jeg virkelig liker en eneste av dem, men sommerhits som fenomen er jeg glad i allikevel. Det er alltid trivelig med sanger som absolutt alle kan! Altså liker jeg sommerhits som et sosialt fenomen, selv om låtene i seg selv ofte er ganske middelmådige…

 3. solomon sier:

  http://www.youtube.com/watch?v=3wPe7LDfdr4

  Dette burde vært sommerhiten i år!

  ..eller Jy dink jy’s cooler as ekke?

  (med tanke på VM i voetbal etc.)

Legg igjen en kommentar