Elsker eller hater du grunge?

Det er liten tvil om at grungen virkelig er tilbake. Feirer du i flanell, eller kveles du i fett hår? Ta stilling i ukas debatt. Pearl Jam raste rett inn på førsteplassen for første gang på fjorten år med sitt siste album, Backspacer, som har solgt unna her til lands også. Kort tid etter slapp […]

Skrevet av:
Publisert 19:09 26 oktober, 2009
Kurt Cobain i Guitar Hero 5.

Kurt Cobain i Guitar Hero 5.

Det er liten tvil om at grungen virkelig er tilbake. Feirer du i flanell, eller kveles du i fett hår? Ta stilling i ukas debatt.

Pearl Jam raste rett inn på førsteplassen for første gang på fjorten år med sitt siste album, Backspacer, som har solgt unna her til lands også. Kort tid etter slapp et av grungens store helter, Alice In Chains, ny musikk for første gang siden ’95. Originalvokalisten Layne Stayley var blitt erstattet, men soundet de gjorde seg bemerket for, var intakt.

En av grungens proto-band, Dinosaur Jr, har for lengst blitt gjenforent med stort hell, pionerene Mudhoney holder seg stadig friske og Green River ble gjenforent for noen konserter i fjor. Grungens renessanse har allerede blitt diskutert på fjernsynet, og Lydverket lover du vil se mer av den snart.

Æraens posterboy av dem alle, Kurt Cobain, har vært aktuell i det siste for å fremføre Bon Jovi-låter i tv-spill, hans Nirvanas Bleach har blitt utgitt på nytt og topper listene i Brasil. I 2009 skal du dessuten se ut som han. Skjortene skal være rutete, gjerne i flanell, jeansen din skal være utvasket og fillete.

Elsker eller hater du at grungen er tilbake?

Ta stilling til høyre, mens Elsk eller hat-panelet tar diskusjonen sammen med ukas orakel, grunge-ekspert og -musiker Terje Erstad, på Lydverket P3 tirsdag, kl 20:00.

Om Elsk eller Hat:
I over fire år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. De faste medlemmene er Lydverkets webredaktør, hiphop-fantast og jordnært følelsemenneske Andreas Øverland, og Lydverkets egen stjernereporter og blogdronning Kristin Winsents. Når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Tags: , , , ,

Del "Elsker eller hater du grunge?"
 

2 kommentarer på “Elsker eller hater du grunge?”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket and Bjørn Reinfjell, Terje Erstad. Terje Erstad said: Her må det elskes @Lydverket Elsker eller hater du grunge?: Det er liten tvil om at grungen virkelig er tilbake. http://bit.ly/4w0lEn [...]

  2. Ghost sier:

    Mulig de gamle grunge bandene er tilbake men ingen kan vel kalle musikken grunge lengre. Ikke engang post-grungen med band som Creed er den samme som før, nei dette er ren popmetal ment for amerikanske radiostasjoner.

Legg igjen en kommentar