Elektronikafolkets Øya-guide

Øyafestivalen er ikke bare de skjeggete rockernes fest. Vi har fått elektrohuene DJ Friendly og Siri Narverud Moen til å dele sine mest brennhete og dansbare Øya-tips. Siri Narverud Moen, musikkjournalist i NRK: Booka Shade – Øyanatt, Sunkissed på Fabrikken Må se. Gikk glipp av dem sist Oslo-klubben Sunkissed hadde dem på besøk, og det […]

Skrevet av:
Publisert 23:23 4 august, 2008

DJ Friendly sverger til norsk elektronika. Foto: NRK

Øyafestivalen er ikke bare de skjeggete rockernes fest. Vi har fått elektrohuene DJ Friendly og Siri Narverud Moen til å dele sine mest brennhete og dansbare Øya-tips.

Siri Narverud Moen, musikkjournalist i NRK:

Siri Narverud Moen. Foto: NRK

Booka ShadeØyanatt, Sunkissed på Fabrikken
Må se. Gikk glipp av dem sist Oslo-klubben Sunkissed hadde dem på besøk, og det var visst uforglemmelig. Flott ny house; klassisk og reint, men også varmt melodiøst. Hitsene deres får alle som ikke liker house til å like house. Aus Berlin.

The FieldØynatt, The Villa
Kjølig svensk techno med øs. I slekt med Biosphere. Har remiksa 120 Days ennå nærmere industrien. Wohnt in Berlin.

The NotwistØyanatt, Rockefeller
Enkel, medrivende indiepop. Lenge siden jeg hadde dem som lydspor til livet, så jeg oppsøker dem litt av nysgjerrighet på om de har bevart den småskeive, bittersøte fortellerstemmen sin. Aus München – disse er jaggu også tyskere, ja. Kling! Klang!

Buraka Som SistemaOdden, lørdag
Hot? Jeg tror det. Lisboa-baserte Buraka SS skal introdusere oss for den angolanske sjangeren kuduro, blanda med det vi kjenner som ny breakbeat/etnoelektro. Visstnok betyr kuduro ”hard rompe”, men dette har jeg bare fra Øya-sidene.

Girl Talk - Odden, onsdag
Jeg ska gi’rei folkekultur, jeg, Ulf Erik Knudsen! Her er noe for enhver smak, klemt inn som samples fra ei samling full av guilty pleasures.

Istedenfor en ”viktig” produsent/DJ som kommer og spiller plater (det er så ymse hva de leverer, sjøl med mange fine remikser på forhånd), tar jeg en Marte Svennerud på de norske klubbheltene våre: DJene bak Iconoclastic, Sunkissed, the Fix og Hot!Hot!Hot! er nesten alltid garantister for gode danseopplevelser. Je tæk’em æille!

DJ Friendly, programleder:

DJ Friendly. Foto: NRK

Ost & KjexKlubbdagen, The Villa, tirsdag
Tore «Jazztobakk» Gjedrem og Petter Haavik har det alltid gøy på scenen, og det smitter alltid over på publikum. Watch out for The Boston Food Strangler

LindstrømVika, onsdag
Internasjonalt er Hans Petter Lindstrøm vår største artist innen elktronikasjangeren, og på Øya spiller han forhåpentligvis fra sitt kommende debutalbum; det monumentale Where You Go I Go Too.

diskJokke BandOdden, fredag
Hva skal man egentlig med alle disse utenlandske artistene på Øya?

IconoclasticØynatt, Sunkissed på Fabrikken, fredag
Timesvis med herlig dansegalskap, med blant annet Of Norway.

Silje Nes - Odden, lørdag
Har du hørt debutalbumet hennes, Ames Room? Da vet du at dette kan bli en av de vakreste konsertene på Øya 2008.

Et mer detaljert Øya-program finner du her.

Tags: , , , ,

Del "Elektronikafolkets Øya-guide"
 

2 kommentarer på “Elektronikafolkets Øya-guide”

  1. magne g. sier:

    skjønte ikke det med *debut*albumet til lindstrøm? «it’s a feefelity affair» kom jo for et par år sia?

  2. Henning sier:

    Sant det, men dette er hans første «helstøpte» (av mangel på bedre ord..) album. «It’s a…» var hovedsaklig en samling av hans tidligere utgitte (og relativt utsolgte) vinyl 12″ere på Feedelity :)

Legg igjen en kommentar