Twin Shadow (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Twin Shadow (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Twin Shadow - Klubben, Øyafestivalen

Eksplosiv skyggedans

Twin Shadows første konsert på norsk jord viser seg å bli en av Øyas største overraskelser.

Skrevet av:
Publisert 23:13 12 august, 2011

Brooklynbaserte George Lewis Jr., alias Twin Shadow, utmerket seg med albumet Forget på tampen av fjoråret. Lavmælt, vakkert, seigt og nostalgisk; en klangfull hyllest til åttitallspop – av mange kategorisert som chillwave. Med nettopp dét som utgangspunkt var det lett å forvente et livesett bestående utelukkende av Lewis og en laptop. Så feil kan man ta.

Live i Klubben på Øya viser Twin Shadow å være et eksplosivt, utadvendt band med langt høyere tempo i låtene enn hva som er tilfelle på Forget. Foruten Lewis, som trollbinder med sin Morrisey-aktige vokal og bestemte gitar teller bandet bass, synth og trommer – alt traktert på ypperlig vis.

Fra åpningen «Shooting Holes» viser frontfiguren Lewis seg som selvsikker, bestemt og direkte; musikken er hardere og kjappere enn på plate. Publikum danser seg gjennom låter som «Castles In The Snow», «Tyrant Destroyer» og «Slow»; euforien hersker – og utenfor teltet er det lang kø. Hadde Taylor vært mer tro mot uttrykket vi kjenner fra fjorårets album ville konserten blitt fullstendig annerledes; roligere, svalere og med et mer romantisk uttrykk.

Også vokalmessig tar Taylor et langt skritt bort fra Forget. Fra å synge dempet og kontrollert går han til å ta ordentlig i, og ved flere anledninger nærme seg bristepunktet. Som alle uttrykksendingene forøvrig kler dette konserten – og gjør Twin Shadows første opptreden på norsk jord minneverdig.

En av Øya største overraskelser, dette - og en knallsterk femmer.

Trine Aandahl

Tags: , , , , , ,

Del "Eksplosiv skyggedans"
 

6 kommentarer på “Eksplosiv skyggedans”

 1. ts.fan1990 sier:

  oisann…
  litt mye problemer med lyd, slapp/sliten vokalist og passiv publikum.
  generelt veldig lite tilstedeværelse av bandet

  • Karianne sier:

   ..sånn var det i Gøteborg dagen etterpå også. Det første han klemte ut av seg var noen slappe ord om hvor jævlig fyllesjuk han og de andre i bandet var, mest på grunn av de festglade nordmennene. Kjipt, for jeg ser for meg at det eeegentlig kunne vært en veldig bra start på festivallørdagen på WayOutWest. Nåja. Bedre lykke neste gang.

 2. [...] Twin Shadow – Klubben, Øyafestivalen Twin Shadow (Foto: Tom Øverlie, NRK P3) [...]

 3. [...] sommer spilte Twin Shadow på Øyafestivalen, en konsert som viste at Lewis Jr. ikke er redd for å gå nye veier med materialet sitt, selv om han virka litt uvant med den mer høyrøstede livevokalen. På sin [...]

 4. [...] Shadow – 5 Seconds Eksplosiv skyggedans Santigold – The Keepers Glimt av gull Sweden – Tomorrow Calling Melodisk fortreffelig [...]

 5. [...] Lydverket gir deg også muligheten til å se Twin Shadow live. Mannen med bandet sitt spiller på Gut Feelings-festivalen på utestedet Revolver i Oslo nå på søndag 1. juli. Det er det verdt å få med seg, mannen var blant de som skilte seg ut på SXSW i 2011, og Lydverkets anmelder Trine Aandahl trilla en femmer på terningen for konserten Twin Shadow holdt på Øyafestivalen i fjor. [...]

Legg igjen en kommentar