Eks-trommisen i Stereophonics funnet død

Den walisiske musikeren, radioprateren og TV-personligheten Stuart Cable (40) ble funnet død i sitt hjem i dag morges. Stuart Cable var en av grunnleggerne av det walisiske bandet Stereophonics, men da de spilte for over 30 000 mennesker på Cardiff City Stadium lørdag, var Cable ikke tilstede. Han forlot nemlig Sterephonics i 2003, etter at […]

Skrevet av:
Publisert 15:22 7 juni, 2010
Stuart Cable.

Stuart Cable.

Den walisiske musikeren, radioprateren og TV-personligheten Stuart Cable (40) ble funnet død i sitt hjem i dag morges.

Stuart Cable var en av grunnleggerne av det walisiske bandet Stereophonics, men da de spilte for over 30 000 mennesker på Cardiff City Stadium lørdag, var Cable ikke tilstede. Han forlot nemlig Sterephonics i 2003, etter at hans utagerende festing hadde resultert i en rekke konflikter innad i bandet. Siden fulgte en karrière i media, og foruten TV-programmet Cable TV, hadde han en rekke jobber som radioprater. Han gjorde sitt siste radioprogram lørdag, på BBC Radio Wales.

Selvbiografien til Cable, Demons And Coctails, ble sluppet i fjor. Stuart Cable hadde et nært forhold til Tom Jones, og skulle etter planen ha vært med på BBCs feiring av Jones i dag. Han hadde også tatt opp igjen den musikalske karrièren, og hans nye band Killing For Company skulle ha spilt på den engelske festivalen Download kommende helg. Ifølge South Wales Police foreligger det ingen mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet til Cable. Dødsårsaken er ennå ikke kjent.

Selv intervjuet jeg Stuart Cable sammen med bandkollegaene i Stereophonics i 1999. Han viste seg fra den utagerende siden, og da vi spiste lunsj i NRK-kantinen, benyttet han anldeningen til å snyte seg i gardinen. Det er vel trygt å si at jeg neppe kommer til å glemme den opplevelsen.

Etter mange år er Stereophonics fortsatt et av britenes mest populære liveband, og fyller en stadion uten problemer. Følgende klipp er hentet fra deres DVD Live at Morfa Stadium, som ble sluppet i 1999:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Eks-trommisen i Stereophonics funnet død"

Legg igjen en kommentar