Dylan, dongeri og Dirty Projectors

Levi’s vil gjenskape musikalske klassikere med Pioneer Sessions – hør Dirty Projectors covre Bob Dylans «I Dreamed I Saw St. Augustine». Med sitt nye prosjekt, Pioneer Sessions, henter Levi’s inn dagens fremadstormende innen soul, rap, rock og pop i et forsøk på å gjenskape gamle klassikere og tilby oss det nedlastbare resultatet på sin hjemmeside. […]

Skrevet av:
Publisert 13:45 4 juni, 2010

Dirty Projectors (Foto: Roger Kisby/Getty Images/AFP)

Levi’s vil gjenskape musikalske klassikere med Pioneer Sessions – hør Dirty Projectors covre Bob Dylans «I Dreamed I Saw St. Augustine».

Med sitt nye prosjekt, Pioneer Sessions, henter Levi’s inn dagens fremadstormende innen soul, rap, rock og pop i et forsøk på å gjenskape gamle klassikere og tilby oss det nedlastbare resultatet på sin hjemmeside. Tolv nye artister og band er plukket ut og har fått hver sin musikalhistoriske godbit å bryne seg på. Med Pioneer Sessions ønsker Levi’s å sette fokus på selve låta, og vise at den gode låta er selve kjernen til tross for mange tiår med teknologisk og musikalsk utvikling.

Levi’s Pioneer Sessions slipper to «nye» låter i uka, og du kan laste ned herlighetene rett fra siden, helt gratis. Hittil i serien har vi hørt Nas covre Slick Ricks «Hey Young World», The Swell Seasons versjon av Candi Statons «Young Hearts Run Free», She & Him synge Rick Nelsons hit »Fools Rush In» og nå Dirty Projectors med Bob Dylans «I Dreamed I Saw St. Augustine».  

Videre i serien skal det slippes nyslipte perler fra blant andre The Shins, Raphael Saadiq og Passion Pit, samt et samarbeid mellom John Legend og The Roots. Artistene har fått være med å velge låtene selv, ut fra egen inspirasjon og betydning, og de kommende låtvalgene skal enda være overraskelser.

Dirty Projectors versjon av Dylans låt ligger tett opp til originalen, med harmoniske vokaler og et ekstra lag stemning gitt av vakker koring på toppen av god versjon av Bobs stemme. Om valget skriver Levi’s at vokalist Dave Longstreth og Dylan begge bærer ånden av et rastløst fornyelsesbehov, der de riskerer å miste lyttere ved å velge utover det som er regnet som «fin musikk» men likevel går i nye retninger og dermed med på å lage den nye definisjonen av begrepet.

Om de utgitte låtene i olabuksekongens prosjekt kan vi si at de absolutt er verdt en lytt, og for de som er ekstra interessert legger vi ved noen klipp fra Levi’s Pioneer Sessions her, der vi blir med inn i gjenskapelsesprosessen og hører artistene fortelle om låtvalgene:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Dylan, dongeri og Dirty Projectors"

Legg igjen en kommentar