Dumpa av plateselskapet
Limp Bizkit er blitt dumpa av plateselskapet etter at Gold Cobra solgte for dårlig.
For enkelte vil sikkert dette være dagens lysglimt i den musikalske nyhetsstrømmen, men spørsmålet er hvor mye det egentlig får å si for bandets eksistens. Uansett: Limp Bizkit har fått sparken fra plateselskapet Interscope.
Bandets siste album, Gold Cobra som kom i sommer, har nemlig solgt langt dårligere enn forventa. Det var første utgivelse fra bandet på seks år, og mangelen på salg kommer kanskje av at numetalen ikke er like relevant som for seks år sida?
Les også:
Vokalist Fred Durst glatter imidlertid over det hele og sier bandet er fornøyd med å være «usigna».
- Greia med Gold Cobra var at det var ei plate vi laga for oss sjøl, for hardcorefansen og for enkelte av folka i bransjen. Det var ikke ment som et forsøk på å lage pop, eller en populær radioskive; akkurat da hadde vi ikke noe behov for å lage det, forklarer Durst i et intervju med podcasten Poolside With Dean Delray, melder NME.
- Vi har en stund holdt på med å finne ut hvor Limp Bizkit tar veien videre, og endelig har vi kommet oss ut av plateselskapet og blitt uavhengige, sier han videre.
Videre hevder han at presset for å lage nye plater har kommet i veien for bandet og at de i framtida vil konsentrere seg om å turnere.
- Vi har bare lyst til å spille konserter og lage en skikkelig fest. Innspillingsgreiene kom på en måte i veien, men det er en del av gamet og vi elsker å skrive musikk og tilfeldigvis hadde vi noen låter som blei populære, noe vi aldri trodde kom til å skje. Så sånn er det, vi kan fortsatt turnére.
Limp Bizkit blei danna i Florida i 1995 og slo igjennom for fullt med albumet Significant Other. Bandet hadde før Gold Cobra solgt rundt 35 millioner plater verden over.
Limp Bizkit, «Gold Cobra»:
Tags: Fred Durst, Gold Cobra, Limp Bizkit
Kan egentlig plateselskap forvente høye salgstall i en tidsalder der Spotify, YouTube og nedlastingsnettsteder er dominerende? I så tilfelle har Interscope bare seg selv å takke for lave salgstall. Interscope har nemlig selv inngått avtale med Spotify om streaming av deres artisters musikk. De eneste som kan lastes for resultatet er Interscope selv. Men når ledelsen innser at alt ikke går deres vei, hva gjør de da? Jo, finner en syndebukk som får skylden, slik at opptøyer ikke skal starte. I dette tilfellet ble Limp Bizkit utpekt. Protoeksempelet på praktisering av hierarki innenfor musikkindustrien.