Donkeyboy skriver pophistorie

Denne uka kapra Donkeyboy begge toppene på salgslista.

Skrevet av:
Publisert 14:53 23 september, 2009

Donkeyboy dressed for success (foto: promo / Warner)
Første og andre plass! Ingen norske artister har gjort det før dem: denne uka kapra Donkeyboy begge toppene på salgslista.
Den nye singelen deres «Sometimes» topper VG-lista for singler – mens sommerhiten Ambitions holder stand på andreplass etter 25 uker på lista.

Årets norske fenomen
Musikksjef i P3 Mats Borch Bugge kaller Donkeyboy «årets norske fenomen»:
- De fyller et vakum som har ligget latent de siste åra. Det har vært behov for et nytt norsk friskt pust. Det er Donkeyboy i ferd med å bli, mener musikksjefen.

Ifølge plateselskapet til bandet, Warner Music må vi tilbake til 60-talet for å finne noe tilsvarande. Men den gang med utenlandske stornavn: I 1964 gjorde The Beatles det samme. Jim Reeves klarte det i to uker samme år. Også Beach Boys skal ha oppnådd samme bragd før The Beatles klarte det på ny i 1966.

Debutalbumet til Donkeyboy kommer 19. oktober. Bandet skal varme opp for a-ha på arenakonserter i Storbritannia og i Oslo Spektrum i november.

Lydverket var først ute med å formidle en tredje låt – tittelsporet fra den kommende plata Caught In A Life:

Tags: , , ,

Del "Donkeyboy skriver pophistorie"
 

3 kommentarer på “Donkeyboy skriver pophistorie”

  1. Magnus sier:

    Det er vel litt feil og sammenligne den engelske listetoppen med den norske..

  2. Øyvind sier:

    Det er ikke feil, saken viser til listeplasseringene de har hatt i Norge som gjelder for internasjonale så vel som norske artister. Dermed: En stor bragd av Donkeyboy. Men på filmklippet står det caught in a light, riktig er caught in a life som også er navnet på albumet.

  3. [...] et tidspunkt skrev bandet også musikkhistorie, som første band til inneha både første- og andreplass på VG-lista, i tillegg til å ha to [...]

Legg igjen en kommentar