DJ Quik til Hove!

DJ Quik til Hove!

Snacks til hiphopfolket:DJ Quik, en av den amerikanske vestkystens virkelige nøkkelfigurer, kommer for å spille sin første Norden-konsert på Hove i år.

Skrevet av:
Publisert 12:00 19 mai, 2011

I dag tidlig begynte ryktene å svirre om at Hovefestivalen hadde booket noe av en våt guttedrøm for hele hiphop-Norge. Og nå er det altså klart: DJ Quik, en av vestkystens mest legendariske MCer og produsenter, kommer til Tromøya i sommer.

DJ Quik ga ut debutalbumet Quik Is The Name i 1991, og har i tillegg til en rekke soloalbum samarbeidet med en nær sagt endeløs liste av musikkindustriens virkelig store navn. Han var tungt inne i 2Pacs All Eyez On Me, har produsert og mikset album for artister som  Eazy-E,  Jay-Z, Snopp Dogg, Busta Rhymes og Suga Free, og gitt ut album med blant andre Kurupt og AMG. Sammen med Snoop Dogg og Ted Riley utgjør han produksjonsteamet QDT, som ble dannet etter at DJ Quik produserte og mikset Snoops 2008-album Ego Trippin.

DJ Quik må likevel sies å være en slags rappernes rapper - en figur som aldri selv har opplevd helt den samme suksessen han har hjulpet så mange andre til å oppnå.

Han er kjent for å være sterkt påvirket soul og funk, og til Hove kommer han med fullt band. Hans siste album, Book Of David, kom ut i vår til særs fordelaktige anmeldeler.

– Vi er allerede godt fornøyd med hiphop-programmet vårt i år, men da vi endelig fikk sjansen til å vise fram DJ Quik for et norsk publikum kunne vi rett og slett ikke la være! Med unge, fremadstormende artister som Odd Future, Curren$y, samt legender som Big Boi, og nå DJ Quik, føler vi at vi favner både bredt og smalt, nytt og gammelt med lineupen vår, sier Hoves presseansvarlige, Gaute Drevdal.

Hovefestivalen går av stabelen 28. juni – 1. juli, og fra før står navn som Big Boi,Curren$y, OFWKTA, Tinieh Tempah og Freddie Gibbs på plakaten.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "DJ Quik til Hove!"
 

5 kommentarer på “DJ Quik til Hove!”

  1. G-Phunk sier:

    ojojoj, dette er ganske sykt!

  2. [...] via NRK Lydverket » DJ Quik til Hove!. [...]

  3. Askilladden sier:

    Ah, har en mixtape (av den gamle typen, altså) liggende hjemme med Tonite fra debuten. Klassiker fra barndommen.

  4. [...] – With Every Heartbeat feat. Robyn DJ Quik – Jus Lyke Compton Vestkyst til Hove! Death From Above 1979 – Romantic Rights Raphael Saadiq – Good Man Saadiq i feil tiår [...]

Legg igjen en kommentar