Dimmu Borgir. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Dimmu Borgir. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Dimmu Borgir turnérer i mai

Et av verdens største black metal-band skal på norgesturné.

Skrevet av:
Publisert 11:09 22 mars, 2012
Dimmu Borgir, her fra KORK-samarbeidet. (Foto: NRK P3)

Dimmu Borgir, her fra KORK-samarbeidet. (Foto: NRK P3)

Black metal-bandet som har solgt to millioner utgivelser, legger seg ut på norgesturné i mai. Ta en titt på Dimmu Borgirs hjemmeside.

I 2008 anmeldte Lydverket bandets opptreden på Hovefestivalen; «…bandet viste ekspertise i storslagen dynamikk og deilig råskap. Dimmu er rett og slett et veldig imponerende live-band», skrev Håkon Moslet i sin anmeldelse.

- Eneste sjangeren med norsk opprinnelse

Asbjørn Slettemark lot seg også begeistre av gjengens samarbeidskonsert med Kringkastingsorkesteret (KORK) da han skrev «… totalinntrykket man sitter igjen med er nok akkurat det intensjonen var: en opplevelsesrik, lekkert gjennomført helaften i Oslo Spektrum.» – les anmeldelsen her.

- Black metal er den eneste sjangeren med norsk opprinnelse, og Dimmu Borgir er sammen med Turboneger og a-ha de største eksportene vi har på band, forklarte Olav Viksmo Slettan, prosjektleder samarbeidet i det som ble en historisk metalkonsert – les saken her.

Av det rike svart metal-miljøet i Norge – som blant annet består av Darkthrone, Burzum og Mayhem – er Dimmu Borgir den mestselgende av bandene og er et av landets største musikalske eksportartikler uansett sjanger.

Se videoer fra P3Sessions med Dimmu Borgir, intervju med bandet og bilder fra KORK-konserten lenger ned i artikkelen!

Dimmu Borgirs skal spille på følgende steder:

Bodø, Rock Cafe, 25. mai
Trondheim, Byscenen, 26. mai
Bergen, Ole Bull Scene, 28. mai
Stavanger, Folken, 30. mai
Kristiansand, Kick, 31. mai

Tilbakeblikk – Dimmu Borgir på P3Sessions, september 2007:

Lydverket møtte Dimmu Borgir i Tyskland:

Bilder fra Dimmu Borgirs konsert med KORK – les Asbjørn Slettemarks anmeldelse her:

Tags: , , , , ,

Del "Dimmu Borgir turnérer i mai"
 

14 kommentarer på “Dimmu Borgir turnérer i mai”

 1. Utrolig dumt at det ikke er nærmere Oslo og er 18 års over alt. Det suger å være en fattig student under 18 år med andre ord!

 2. Utrolig dumt at det ikke er nærmere Oslo og er 18 års over alt. Det suger å være en fattig student under 18 år med andre ord!

 3. Utrolig dumt at det ikke er nærmere Oslo og er 18 års over alt. Det suger å være en fattig student under 18 år med andre ord!

 4. Anonym sier:

  «Black metal er den eneste sjangeren med norsk opprinnelse». Noe som selvfølgelig er en latterlig faktafeil. Olav Viksmo Slettan er sikkert godt bevandret i reiseradiomiljøet, men kunnskap om metalhistorie har han minimalt av. Blir litt som å spørre Inga Marte Thorkildsen om aksjetips.

  • Anonym sier:

   Poenget var vel ikke å gå inn i metallens historie heller, men at Dimmu er et av de bandene fra Norge som selger best i utlandet?

   • Anonym sier:

    Jeg kommenterte bare uttalelsen til Olav Viksmo Slettan. All heder og ære til gutta i Dimmu, men hvor mye de selger i utlandet bryr meg fint lite. Det er vel ikke salgstallene deres denne artikkelen dreier seg om, men heller Norgesturnéen.

  • Edward Richmont Hansen sier:

   Sant nok! Etter at norsk svartmetall først gikk gjennom massemediasirkuset etter alle kirkebranner og drap. Og så tidlig som -94 hadde etablert et stort og sultent publikum utenfor undergrunnen og hadde begynt å selge plater i bøttevis, var det ingen som formidlet at dette var snakk om The second wave of Black Metal. Man ville nok også til dels innad i miljøet gjerne at folk skulle tro at BM var noe helt nytt fra Norge, media ville absolutt at det skulle fremstå slik. I tiden som fulgte har norsk media fremstilt BM nettop på den samme måten som Viksmo Slettan. Han er ikke alene om å ha uttalt seg på denne måten, det er rett og slett slik Black Metal har blitt fremstillt etter at man forstod at det solgte i utlandet. Da snudde man på flisa og ville fremstille den som erkenorsk og bygge opp under hypen.

   Men når det er sagt må det påpekes den norske black metalen er noe helt annet en den første bølgen av band fra 80 tallet, det er langt mellom Venom og Burzum i både musikalsk eksperimentering og mentalitet for å si det mildt, og soundet som ble skapt i Norge er unikt uansett hvor mye man vil tillegge Hellhammer æren for å sådd frøet. Denne spesielle sounden, måten å riffe på, temaene, feelingen og hele greia finner man kun blant denne generasjonen norske band. Og div. mer eller mindre vellykkede forsøk fra neste generasjon. Viksmo burde i så fall ha sagt «True Norwegian Black Metal» er den eneste «sjangeren» med norsk opprinnelse. 

   Personlig ville jeg trukket frem den norske hardingfeletradisjonen i så måte, men det er bare meg.

 5. Anonym sier:

  Og ikke et eneste sted på østlandet? Jeg pleide å like dere, men dere har blitt så fryktelig sære og selvgode… Siste «vanlige» konserten dere hadde i Oslo, var jo halvannet år siden… hadde vært gøy å se dere igjen, men gidder da ikke dra til Kristiansand (nærmeste) for å se dere på en onsdag kveld.

 6. [...] forrige uke ble det klart at et av verdens største black metal-band skal på norgesturné. Dimmu Borgir spilte med Kringkastingsorkesteret i Oslo Spektrum i mai i fjor, og i denne runden [...]

 7. En dato mangler (ikke i mai, men ikke langt unna…)! Jevnaker, 5. juni! Da blir det konsert på østlandet og:) Er bare plass til 500 der, så billettene blir for borte! http://www.untouchables.no/upcoming_shows.php

Legg igjen en kommentar