Dette hørte Ozzy på i 2010

Dette hørte Ozzy på i 2010

Han oppfant heavy metal og ble sjokkerende realitystjerne. Men Ozzy Osbourne hører fremdeles på metal. Her er hans valg fra 2010.

Skrevet av:
Publisert 8:15 15 desember, 2010

I 1970 debuterte Ozzy Osbourne som Black Sabbath-vokalist med den udødelige tekstlinjen “What is this that stands before me”. 40 år senere er han fremdeles i full gang på plate og scene, men om vi skal tro denne listen, er han langt fra blitt en soft pensjonist.

Han hører fremdeles på god gammeldags metal, rett og slett. Yahoo har nemlig fått Ozzy – eller Sharon, i det minste som assistent – til å lage sin Topp 10 for året som har gått.

La oss se nærmere på listen:

1. Ozzy Osbourne Scream
- Ikke så sjokkerende at Ozzy rangerer seg selv over alle andre. Det hadde jeg også gjort dersom jeg var mørkets fyrste og en av fire menn som oppfant heavy metal.

2. Black Label Society Order of the Black
- Bandet til Ozzys eks-gitarist Zakk Wylde har mange fans, men er ikke mer enn en parantes i moderne metalhistorie. Denne platen er da heller ikke så mye å skryte av, men Ozzy er visst ikke enig.

3. Motorhead The World is Yours
- Motörhead kom sent, men godt med The World Is Yours i år. Lemmy og Ozzy går langt tilbake, blant annet har begge spilt inn låten “Hellraiser”, og Lemmy skrev den tåredryppende teksten til Ozzys ballademonster “Mama I´m Coming Home”.

4. Slash Slash
- Mer innavl. Ozzy er med på denne platen, sammen med folk som M.Shadows, Alice Cooper, Fergie, Dave Grohl og Ian fra The Cult.

5. Halford Made of Metal
– Judas Priest skal kanskje legge opp etter neste års turné, men Rob Halford kommer ikke til å gi seg med metal. Aldri. Noensinne. Fun fact: Rob Halford steppet i 1992 inn for Ronnie James Dio i Black Sabbath, da Dio nektet å gå på scenen fordi han visste at Ozzy Osbourne skulle få tilbake vokalistjobben. Forvirret? Les setningen en gang til.

6. Korn III: Remember Who You Are
- Listens første overraskende valg? Korn er ikke like voksne som Ozzy, men likevel for gamliser å regne. Prøver å finne en link mellom Korn og Ozzy, men kommer ikke på noe i farten. Eller jo, Korn har jo vært fast inventar på Ozzfest i USA, og i år headlinet de Ozzfest UK.

7. Pantera Cowboys from Hell (Reissue)
- Er det lov å ha med reissues på en årsliste? Selvsagt er det lov, så sant du heter Ozzy til fornavn og Osbourne til etternavn. Denne jubileumsutgaven av monsteralbumet Cowboys From Hell er verdt pengene dine, forresten. Løp og kjøp.

8. Lamb of God Hourglass Box Set
- Denne samlingen fra Lamb Of God er derimot ikke verdt pengene dine. Ikke fordi det ikke er beinknusene metal av råeste og tyngste sort, for det er det, men fordi det er en stakkarslig og lite forseggjort blanding av best of, demosamling og slikt.

9. Firewind Days of Defiance
- Ozzys nye gitarist Gus G, som overtok etter Zakk Wylde, kommer opprinnelig fra dette power metal-bandet. Verdt å sjekke ut om du liker bred anlagt gresk metal om verdens ende og slikt.

10. AC/DC Iron Man 2
- Av og til er AC/DC verdens beste band, så det er helt greit at Ozzy tar med denne rare samleplaten med kjente og mer ukjente bangers fra Angus & co. Kanskje det er et hint om at han vil selge låter til Iron Man 3?

Hva synes du om Ozzy sin liste? Hiss deg opp som et lemen, kast deg rundt halsen på Ozzy av ren glede, men for Guds skyld legg i hvert fall igjen en kommentar.

Tags: , , , , ,

Del "Dette hørte Ozzy på i 2010"

Legg igjen en kommentar