Spill video

- Det kunne ikke gått verre!

Denne uken debuterte produsent Thomas Eriksen som soloartist. Lydverket har fulgt ham helt fra hans katastrofestart på by:Larm i februar.

Skrevet av:
Publisert 12:44 4 november, 2010

Thomas Eriksen er kjent som mannen bak Name sin hit «Hand me down» og Lars Vaular sin «Rett opp og ned», i tillegg til flere låter for Mira Craig og Elisabeth Carew. Men for et år siden, fant han ut at han ville prøve seg som soloartist. Han spilte inn noen demoer, og etter et tilfeldig møte med Joakim Haugland i by:Larm, som likte det han hørte, fikk Eriksen muligheten til å spille sin aller første konsert på nettopp by:Larm.

- Folk har faktisk forventninger. Den er ny, sier Thomas Eriksen bare få timer før han skal gå på scenen på Blå i februar i år. Som bror til den mer kjente produsenten David Eriksen og kjæreste til Elisabeth Carew, er allerede Thomas et kjent navn for en del mennesker. Men det er likevel hans meritt-liste som produsent, som har gjort dette til den kanskje mest hypa konserten på by:Larm.

Thomas Eriksen entrer scenen. Og alt går til helvete. Gitaristen og bassisten ryker begge en streng på samme låt, og Thomas må spørre om det er en ekstra bass i lokalet. Det er problem med Macen og med monitoren. Kommunikasjonen med den engelske lydmannen fungerer ikke som den skal.

- Det kunne ikke gått verre, utbryter Eriksen backstage etter konserten.

De neste månedene går med til plate- og videoinnspilling. Men det er likevel ikke slutt på uhellene for Thomas Eriksen. Vi møter han igjen i september i Bergen, der han skal få høre noen remixer andre artister har gjort av låtene hans, i tillegg til å ta noen ekstra bilder til videoen til den andre singelen «Chameleon». Formen er ikke på topp.

- Det var en scene der jeg skulle bli slått av et balltre, og på et stikkord, skulle jeg slenge meg til siden. Men jeg var litt uheldig med landingen, så jeg fikk en brist i ribbeinet. Så, nå kan jeg ikke le eller hoste eller noe slikt.

Nå er forhåpentligvis Thomas Eriksen ferdig med uhellene. Denne uken kom debuten «Cannibal», som har blitt godt mottatt av norske anmeldere og gikk rett inn på 7. plass på listen over de mest nedlasta albumene i  iTunes.

- Jeg kjenner veldig godt mine egne begrensninger. Så det har vært veldig viktig for meg å få inn folk som er flinke til det de kan, ting jeg ikke kan gjøre. Det å åpne opp for andre, har gjort hele prosjektet større for meg, avslutter Eriksen.

Tags: , , , , , ,

Del "- Det kunne ikke gått verre!"

Legg igjen en kommentar