Den sky stadionstjerna

Lars Winnerbäck snakker nesten aldri i media – men selger ut stadion på stadion.

Skrevet av:
Publisert 12:59 22 september, 2009

Lars Winnerbäck, større og større (foto: myspace / musiacstage.se)

Lars Winnerbäck snakka ikke på Skavlan denne gang. Svenskenes store rockpoet snakker i det hele tatt uhyre sjelden i media – men selger ut stadion på stadion.

- Selv da vi forventa dårligere platesalg, ga jeg ikke etter. Jeg er litt stolt over å ha holdt på det. Slik forklarer Lars Winnerbäck planen om å holde seg borte fra media mens låter som «Om du lämnade mig nu» og «Åt samma håll» har vokst til allemanseie. Han valgte å si det i en dokumentarfilm, vist på svenske kinoer, og ikke i et vanlig intervju. I filmen Solen i ögonen, følger vi den lyssky rockestjerna med horder av svenske fans.

Hverdagspoeten
Den voksende suksessen i Norge skyldes kanskje en slags springsteensk ekthet. Iallefall forteller fans på begge sider av grensa om Lasses, som han gjerne kalles av fansen, evne til å beskrive tilstander de kjenner seg igjen i – uten at de visste at de trengte det beskrevet. Svenskene har kalt ham «den unge Ulf lundell» – noe Fredrik Skavlan og Winnerbäck snakka om i et sjeldent intervju i februar. Men også hvordan norske journalister skulle ha ham til å sette kjøttbullar opp mot får-i-kål, og da var det like greit å gå tilbake til samme strategi igjen: ingen intervjuer:

Winnerbäck-suksessen kan se ut til delvis å bero på på en hovedperson som har tviholdt på seg sjøl midt oppe i sirkuset. Et sirkus som han beskriver at «har vokst forbi meg» i dokumentarfilmen. Solen i ögonen forteller historien om fansen parallelt med at den portretterer Winnerbäck, innimellom en med masse livelåter. Inkludert en rørende duett med Miss Li.

Med lanseringa av Tenk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen, oppsøker Lasse rampelyset for alvor her i Norge – i form av hallkonserter ikke mindre enn fem steder i høst (dette er ingenting mot turnéplanen i Sverige, der en helg kan bestå av tre Liseberghaller):

2009-11-11 Larvik, Bølgen Kulturhus
2009-11-12 Oslo, Oslo Spektrum
2009-11-13 Tönsberg, Eikhallen
2009-11-14 Bergen, Grieghallen
2009-11-28 Trondheim, Trondheim Spektrum

Tags: , , , , , , ,

Del "Den sky stadionstjerna"

Legg igjen en kommentar