Den norske verdensstjerna som (nesten) aldri spiller konsert

Spaltemetre med skryt og enorme pengesummer frister ikke Lindstrøm. Når disco-kongen spiller på Lydverket-scena i kveld er det en sjelden begivenhet. Tidligere i år kastet Lydverket årets første sekser etter Lindstrøm for hans nyeste fullengder Real Life is No Cool.  «Uten dødpunkter duver duoen fram på søk etter arven etter Telex, Gina X Performance og italo […]

Skrevet av:
Publisert 9:01 23 mars, 2010

Lindstrom-Christabelle
Spaltemetre med skryt og enorme pengesummer frister ikke Lindstrøm. Når disco-kongen spiller på Lydverket-scena i kveld er det en sjelden begivenhet.

Tidligere i år kastet Lydverket årets første sekser etter Lindstrøm for hans nyeste fullengder Real Life is No Cool.  «Uten dødpunkter duver duoen fram på søk etter arven etter Telex, Gina X Performance og italo disco. Mens Lindstrøm snuser seg fram til voksenrockens galopperende riff, er alltid melodiene og Christabelle tilstedeværende nok til å holde oss fast i øyeblikket», skrev anmelder Siri Narverud Moen fra seg av begeistring. Siden den gang har duoen kun spilt en eneste gang live før vi har dem på Internasjonalen i kveld.  Samarbeidet med Christabelle ga dermed Hans-Peter Lindstrøm sin første Lydverket-sekser, men også den første opptredenen i hjemlandet.

Norges ukronede discokonge Lindstrøm brukte deler av 2000-tallet for å gjøre remikser for store internasjonale artister som Killers, Franz Ferdinand og LCD Soundsystem, i tillegg til to egne album som plasserte ham på det internasjonale klubbkartet. Så kom Where You Go I Go Too, som viser hvilket tekke rogalendingen har på internasjonal presse og klubpublikum: The Guardian mente at “Every aspect of the record seems tailor-made to produce maximum pleasure [...] Where You Go I Go Too would make even the most hellish of journeys seem like a first-class trip», mens Pitchfork plasserte albummet nær ved å være et mesterverk.

Kanskje ikke så rart at tilbudene om spillejobber kom haglende? For Lindstrøm selv var det derimot uaktuelt å leve rockestjernelivet helt ut. En passende anekdote i så måte er da Lindstrøm for to år siden slapp Where You Go… på verdens største musikkfestival South by Southwest i Austin Texas. Han ble bønnfalt om å holde flere konserter, men nektet og ble kun i USA en dag. Han skulle nemlig hjem på påskeferie med familien.

– Jeg kunne lett spilt meg jorda rundt som en Leif Ove Andsnes, men jeg er for hjemmekjær. Og Andsnes bruker vel ikke så mye tid i studio for å skrive sin egen musikk? Det er der jeg trives best, fortalte Lindstrøm til Ny Tid i 2008.

– Jeg synes det er gøyere å jobbe i studio for meg selv enn å reise rundt og spille. I studio kan jeg skape min egen verden, fortalte han til Dagsavisen i 2008.

De siste årene har Lindstrøm også sagt nei til remiksoppdrag for å konsentrere seg om sine egne produksjoner og han sa også nei til en lukrativ produsentjobb for Scissor Sisters etter å ha sett dem live i Oslo.

– På konserten skjønte jeg at dette ikke var noe for meg. Vokalisten løp rundt i trusa på de siste tre låtene, jeg syntes det bare var tullete. Jeg fikk følelsen av at dette var et slags verdensomspennende karaokeband som shoppet etter en trendy produsent. Og siden jeg jobbet med mine egne ting, hadde jeg ikke tid eller lyst til å dra rundt til New York og London for å sitte i studio sammen med dem, fortalte han om den episoden.

For øvrig –  for en fyr som lever av å få andre til å danse er Lindstrøm for øvrig en svært lite bevegelig mann. Eller som han meldte til Ny Tid:

– Det hender også at jeg slukker lyset i studio for å prøvedanse til min egen musikk.

Billettene til kveldens opptak er revet bort, men du kan selvsagt se både Lindstrøm, Christabelle og resten av Lydverket-sendingen på NRK1, onsdag kl. 23:15.

Tags: , , , , , , ,

Del "Den norske verdensstjerna som (nesten) aldri spiller konsert"

Legg igjen en kommentar