LidoLido - Bylarm, Tilt

De unge vet best

LidoLido: Bylarm, Tilt En glad gutt. Hvor gammel er egentlig denne Peder Losnegård, Haugesunds yngste (?) raphåp, bedre kjent som LidoLido? 17? 13? 6? Alder har definitivt vært et tema idet han har blitt eksponert for verden de siste årene, men på Bylarm spiller ikke sånt noen rolle. Eller? Konserten er innlemmet i Juvenile Rock […]

Skrevet av:
Publisert 23:58 19 februar, 2010

LidoLido: Bylarm, Tilt

terning4

LidoLido. Foto: Tom Øverlie

LidoLido. Foto: Tom Øverlie

En glad gutt.

Hvor gammel er egentlig denne Peder Losnegård, Haugesunds yngste (?) raphåp, bedre kjent som LidoLido? 17? 13? 6?

Alder har definitivt vært et tema idet han har blitt eksponert for verden de siste årene, men på Bylarm spiller ikke sånt noen rolle. Eller? Konserten er innlemmet i Juvenile Rock Club-konseptet under årets treff, men de som måtte forvente purunge og ekstatiske fans som røsker ut hårtuster foran scenen, vil bli skuffet. Det vesle oppmøtet er tvertimot preget av godt voksne bransjekrefter, utstyrt med makt til å la vinne eller forsvinne.

Og LidoLido griper sjansen. Han er først og fremst i besittelse av en såpass bemerkelsesverdig låtteft at selv et sample fra «Knights Of Cydonia» føles helt overflødig. Stilistisk ligger dette et sted mellom Chris Lee og Jay-Z anno Unplugged (bandet er flinkt, om enn ikke helt oppe i Roots-divisjonen ennå), og det er nesten så det intense popsuget går på bekostning av verbal moro. Det er uansett hooks og melodiske ideer som boltrer seg i hodet etter endt konsert, ikke muntlig avlevering.

Klart Lido har en del å gå på som rapper. Det samme har Vinni (og slett ikke noe mindre!), uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig. Som Lido selv utbryter underveis: «I’m not a rapper, I’m an underground popstar». Mange viktige folk så deg i kveld, gutt. Fremtiden kan være din.

Marius Asp

Tags: , , , , ,

Del "De unge vet best"
 

5 kommentarer på “De unge vet best”

 1. [...] The Villa Shining Bylarm: John Dee Line Larsen Bylarm, Sentrum Scene LidoLido Bylarm, Tilt Mhoo Bylarm, Samfunnsalen Les flere [...]

 2. Hei på deg! sier:

  å si at «selv et sample fra Knights of Cydonia føltes helt overflødig» er basert på smak, og basert på MIN smak synes jeg at der dreit du på leggen ved å skrive det, Muse sin største hits overgår jo klart LidoLido selv om han er et ekstremt diggbart talent, men dette kan igjen ha med musikerne å gjøre. Det er også to forskjellige sjangere, det er ikke bare bare å komme ut med en slik uttalelse.
  LidoLido er et flott talent, med store store muligheter, gi ham denne sjangsen!

 3. Føresbu sier:

  Detta e bra! Me har jo visst detta lenge…lykke til videre

 4. Stein sier:

  Du misforstår nok litt «Hei på deg».
  Når man sier “selv et sample fra Knights of Cydonia føltes helt overflødig”, er det kraftig ros til både Muse OG til LidoLido. Legg merke til ordet «SELV» helt i begynnelsen. Om jeg skulle omformulere det overtydelig slik jeg tolker det:

  LidoLido har en så bemerkelsesverdig låtTEFT at til og med samples fra noe så flott som Muses Knights og Cydonia er unødvendig for å gjøre Lido Lido til en flott opplevelse».

  Det er ikke mulig å tolke teksten over til at forfatteren mener Lido Lido er bedre enn Knights of Cydonia. Tvert imot. Get my point? :-)

 5. [...] sine usle nitten somre på kloden til tross. Min første nærkontakt med haugalendingen var under by:Larm i 2010, som en del av det ungdomsrettede konseptet Juvenile Rock Club. Allerede da viste den talentfulle [...]

Legg igjen en kommentar