Fra

Fra "Mo Money Mo Problems"-videoen. (Skjermdump, Youtube)

De mest glorete rapvideoene

Skinnende dresser, flammer og dyre klokker på hvert håndledd – bli med på å mimre tilbake til tida da rapvideoer ikke var påvirket av finanskrise og økonomisk armod.

Skrevet av:
Publisert 13:12 8 mai, 2012

XXL, et amerikansk rapnettsted, har utarbeidet listen over de mest glorete videoer innenfor rapsegmentet.

Listen er utarbeidet i kontekst med Harlem-mannen A$AP Rockys «Goldie»-video som ble sluppet nylig. Flashing av designerklær og champagne gjennom gatene i Paris er ikke lenger hverdagskost i rapvideoer om dagen.

Les saken og se video: Ny video fra Øya-aktuelle A$AP

Men heldigvis har vi minnene – og ikke minst dokumentasjonen – om en tid hvor pengebekymringer ikke fantes. Millionbudsjett og, som XXL skriver, «en tid da damene i videoene faktisk var fine», er noe som vi holder kjært. Harry hverdagsflukt for hvermansen. Sånt må settes pris på.

Nas ft. Puff Daddy – «Hate Me Now»

Ok. Nas er Jesus i en scene, og dansende i rød skinndress i den andre. Flammer, tiger i bur, vodkaflaske i hånden og full fest i klubben med Diddy – og vips – sekundet senere blir Nas korsfestet på korset. Er det rart folk hater, gutta?

Jermaine Dupri ft. Jay-Z – «Money Ain’t A Thang»

Det gir mening at hesteoppdrett er lik penger. Jay-Z og Dupri har skjønt det, derfor har de sikkert råd til å kaste spenn når man kappkjører med kompisen sin med luksusbiler. Vent! Er det Tracy Bingham, Baywatch-dama, i Ferrarien med Dupri?

Cam’Ron ft. Juelz Santana – «Oh Boy»

En veldig obsternasig Dame Dash (stakkar, hvor ble av deg i alt mylderet?), shopping med Dipset-gutta, Burberry-Timberlands (!), og påfølgende fest etterpå. Oh, boy.

Jay-Z ft. UGK – «Big Pimpin»

Foruten at kuttet er en håndbok i hvordan lage den perfekte klubblåta, er dette et godt eksempel på tiden da eggehvite yachter og kasting av penger mot et slags karneval fra et tak, var hverdagskost. PS: Sjekk ut tribal-tatoveringen 04:07 uti videoen. Skjønner du, eller?

Notorious B.I.G. – «Hypnotize»

Ser man bortifra at denne er den mest forhatte låta grunnet misbruk (les: altfor mange DJ-er som har spilt den i tide og utide), er jo selve konseptet upåklagelig. På flukt fra politiet – først i yacht, naturligvis – og senere bilflukt i revers hvor Diddy viser ekstreme bilkjøring-egenskaper. Og det hele kulminerer i en synkrondans i en gul kuppel. Før vi er på flukt. Igjen? Usikker her, med nydelig er det.

Big Tymers – «Still Fly»

Det her jo være en ren bilreklame? Mannie Fresh og Birdman kappkjører i Escalades og gud-vet-hva. Det nevnes cirka dusinet forskjellige typer bilmerker. Men så er det jo snakk Birdman-materiale.

The Notorious B.I.G. – «Mo Money Mo Problems»

En av undertegnedes favorittvideoer – Diddy figurerer som en golf-mester, NASA-treningsimulator, hyppig klesskift og generell pengebruk. Virkeligheten er så kjedelig.

Ma$e – «Feel So Good»

Å velge bort dette for å bli prest med skatteproblemer, er fortsatt et mysterium. Ma$e gjorde et comeback, men litt for lite, litt for sent. Men vi har jo alltid denne, Ma$e.

NB!: B.G ft. Hot Boys & Big Tymers – «Bling Bling» og Big Tymers ft. Lac, Lil Wayne & Juvenile – «#1 Stunna» nådde også listen, men på grunn av rettighetskrav har NRK dessverre ikke muligheten til å legge ut videoer som ikke er offisielt godkjent av artistene. Men kjør et Google-søk og mesk deg.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "De mest glorete rapvideoene"
 

5 kommentarer på “De mest glorete rapvideoene”

  1. Anonym sier:

    Hah, glorete?! Se videoer fra No Limit Records med Master P i spissen. DER har du glorete videoer. No Limit hadde også de mest glorete platecoverene i manns mine. Louis Theroux fikk i sin dokumentar fra år 2000 designet et platecover i ren No Limit-stil. Det er verdt og få med seg. 

  2. Birdmans «100 Million» med Rozay,Jeezy, DJ Khaled og Lil Wayne kan ikke utelates i denne sammenhengen!!! 

  3. Fett med forslag – kjør på med flere!

  4. Fredrik Wik sier:

    Noen som har glemt Jay Z & Kanye West – Otis allerede? Gutta chopper jo en Maybach!

  5. [...] Vinn billetter til Jay-Z og Kanye West Se: De mest glorete rapvideoene Les: Jay-Z støtter [...]

Legg igjen en kommentar