Dave Mustaine uten filter

Kristin Winsents og Dave Mustaine uredigert og usensurert.

Skrevet av:
Publisert 15:00 18 oktober, 2009

English version here. Intervjuet jeg gjorde med Dave Mustaine i august har overraskende skapt mye bruduljer. Han likte nemlig ikke saken som ble sendt på Lydverket forrige uke, og truet meg med sykehusinnleggelse. Blant annet mente han at jeg mer eller mindre tvang han til å snakke om Metallica.  Både han og engasjerte metalfans har etterlyst hele intervjuet. Her er det.

Jeg så virkelig fram til å intervjue Dave Mustaine i London 7. august i år. Jeg hadde hørt det nye albumet Endgame, et glimrende album som gnistrer av vitalitet – og var spent på å møte en musiker som til de grader klarer å lage relevant musikk etter snart 30 år i bransjen. Og han skuffet ikke, tvert imot. Dave Mustaine er en fantastisk morsom og engasjert mann, og en suveren historieforteller. Derfor har vi i Lydverket lenge gledet oss til å sende intervjuet. I motsetning til veldig mange andre rockestjerner er Dave Mustaine nemlig ikke redd for å by på seg selv, noe som jeg ser på som en veldig god egenskap. Vi fikk da også mange positive tilbakemeldinger fra folk som folk som satte stor pris på intervjuet.

At han i etterkant ble så rasende, kom som en total overraskelse. En ringrev som Mustaine, som har vært i medienes søkelys siden tidlig 80-tall, burde helt opplagt ha forståelse for at jeg som journalist viderebrakte hans oppsiktsvekkende uttalelser om Metallica. Og hvis han ikke vil ha fokus på sin fortid i Metallica, og sitt forhold til Lars Ulrich og James Hetfield, så burde han seriøst vurdere å slutte å snakke om Metallica, Ulrich og Hetfield.

At Mustaine ikke vil være min venn, kan jeg leve med. Men jeg kommer til å fortsette å lytte til Endgame. På høyt volum.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Dave Mustaine uten filter"
 

28 kommentarer på “Dave Mustaine uten filter”

 1. tbruvik sier:

  Jeg så intervjuet på tv, og ble litt overrsaket over at Dave, som det ble opplyst, heller ville snakke om Metallica, enn om Endgame.
  Etter å ha sett intervjuet i sin helhet, ser jeg jo at dette ikke er tilfellet. De korte uttalelsene om Metalica er klippet sammen til noe helt annet enn hva det var da det ble sagt. Skjønner godt han ble forbannet!
  Som tidligere nevnt; hvis Dave Mustaine ikke var i stand til å bli forbannet, ville antagelig vis ikke Megadeth hørt like eksplosive ut som de gjør anno 2009.. litt mer som Metallica. Heldigvis ikke!

  English:
  I saw the intervju, and was surprised Dave Mustaine rather wanted to talk about Metallica, than Endgame – as announsed by the reporter.
  After watching the entire interview I now see this is not the truth at all.
  All thats said about Metallica is edited together – and the result is an entire different interview. No wonder Mustaine was furious.
  As I’ve said before: If Dave Mustaine wasn’t capable of beeing angry at times, Megadeth probarbly wouldn’t sound as explosive as they do (at 2009)… perhaps a little bit more like Metallica. Thank god they don’t!

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Bruvik: Hvert eneste intervju du ser på TV er klippet, det sier seg selv. Det er heller ikke poenget. POENGET er at Dave Mustaine selv brakte opp Metallica, og som du ser av intervjuet er dette et rett-fram intervju med en artist som forteller om seg selv og musikken sin.

  Dessuten er det helt feil å si at dette er «klippet sammen til noe annet enn hva det var da det ble sagt». Du snakker som om vi har lagt ny voice på Mustaine eller noe, kom igjen.

 3. tbruvik sier:

  Selvsagt er det klippet og redigert. Anklager ikke Lydverket for å fare med usannheter av noe slag. Synes nok valg av vinkling på reportasjen, samt «Some kind of monster» bidraget var litt overraskende, når man har såpass mye annet å fokusere på. Uansett tøft at Lydverket bidrar til å kringkaste metal etc. (Blackie Lawless kommer til Norge i slutten av måneden.) Keep it up!

 4. Tobias sier:

  I ethvert intervju er det jo helt vanlig å velge det mest interessante fra intervjuet, og vinkle det mot dette, og i dette intervjuet er det jo helt tydelig metallicafeiden som var det mest interessante. Det er også ingen tvil om hvem som begynte å snakke om Metallica, det ble ikke akkurat lurt fram av Kristin Winsents.

  Slik jeg ser det er det altså herr Mustaine som har dummet seg ut, ikke under selve intervjuet, men reaksjonene i ettertid.

 5. tbruvik sier:

  Tobias: Metallicafeiden det mest innteressante? Gammelt nytt – veldig gammelt, og totalt uinteressant med tanke på hva mannan har oppnådd ellers – i allefall sett fra en inhabil fans synspunkt.

  «Ya believe what you read cause it’s all that they give ya».

 6. Tobias sier:

  Vel, siden det tydeligvis er et tema i hans kommende bok, og han selv bringer det på banen, så gjør det jo saken mer interessant. Det er uansett mange ganger mer interessant enn å høre på hans meninger om konspirasjonsteorier eller hans liv som kristen, som stort sett var det andre han snakket om på intervjuet.

 7. Kåre G sier:

  kanonintervju. så hvorfor fokusere på den gamle historien om metallica? kjipt mot publikum og kjipt mot megadeth.

  feiden mustaine vs metallica er ikke interessant!!

 8. Asbjørn Slettemark sier:

  Takk for tilbakemeldinger.

  Litt mer om hvordan vi hadde tenkt med denne saken: Vi planla å lage én sak til TV, og så spre resten av intervjuet på http://www.nrk.no/lydverket i småsaker. Slik vi gjorde med å legge ut en sak om biografien hans før hovedsaken på TV. Så mye av dette skulle altså ut etter hvert, men nå ble det litt tidligere enn planlagt.

  Når det skulle på TV, ble det naturlig å velge Metallica som et av temaene. Ikke fordi det Mustaine sier er breaking news, men FORDI det er en sak i seg selv at Mustaine åpenbart aldri klarer å bli ferdig med Metallica. Og som hovedsak i Lydverket er det mer interessant å høre Mustaine snakke om Metallica enn obskure konspirasjonsteorier, i hvert fall vurderte Kristin det slik, og jeg er 100% enig.

  UANSETT: Det valget er faktisk ikke poenget her. Lydverket gjør redaksjonelle vurderinger, og de vil folk alltid være enig eller uenige med. Sånn går nu dagan. Poenget her er at Mustaine anklaget Kristin og Lydverket for å lure og trikse med ham. Jeg leser dere slik at dere ikke er enige med ham der? Så kan heller noen av dere mene at vi burde fokusert annerledes i selve saken. Det respekterer vi, og vi synes – seriøst – det er veldig kult med tilbakemeldinger.

  Ellers kan jeg melde at Kristin har vært i Seattle og intervjuet Alice In Chains og Nirvana-produsent Jack Endino. Det kommer i en grungespesial på Lydverket om to uker, gled dere.

  Ha en strålende kveld videre, folkens.
  Asbjørn

 9. Kåre G sier:

  konspirasjonsteoriene … gsus!

  Gode poenger, Asbjørn, men mustaines bitterhet er velkjent. dere sparker inn åpne dører. mer interessant å høre om dynamikken med ny gitarist og hvordan låtskrivingen hans er fuelled by conspiracy.

  beklagar nynorsken

  PS: Veldig kult at dere tar intraksjonen med lesere/lyttere/ttitere på alvor

 10. Asbjørn Slettemark sier:

  Mustaines bitterhet er velkjent blant metalfolket, ja.

  Men til og med jeg ble overrasket over at han var så åpenbart bitter FREMDELES, etter han har laget to sinnssyke plater, gjort comeback som det runger av, og – som det diskuteres i saken – blitt kåret til et bedre band enn Metallica av Dom Lawson.

  Lydverket er laget for et generelt musikkinteressert publikum, derfor blir også fokuset noe bredere enn hva det ville vært i f.eks Pyro. Jeg tror for eksempel at de aller fleste av de 130 000 som ser på Lydverket synes det er relativt kjedelig å høre Dave Mustaine snakke om dynamikken han har med Chris Broderick.

  Men hey, nå har dere fått hele intervjuet på et fat og for første gang har faktisk NRK dratt utenlands for å treffe nettopp Mustaine, gi oss nå litt applaus for det da!

  Asbjørn

  PS: Noen som har hørt om det blir Megadeth-gig i Norge snart, eller? Forrige var bittelitt skuff.

  PS2: Selv om jeg og vi er veldig fornøyd med Megadeth-saken, tar vi til etterretning at metalfolket sier de hørt storyen før, altså.

  PS3: Hvorfor spiller Dave så få låter fra Endgame på nye turneen? Skandale, han burde dratt Head Crusher, 44 Minutes, This Day We Fight, tittelsporet, 1.320 og kanskje en eller to til.

 11. Ghost sier:

  Selv om Megadeth musikkhistorisk sett kan omtales som et av metallens mest suksessfulle band, helper det lite for Mustain så lenge Metallica alltid vil forbli det største og mest suksessfulle. I tillegg til de psykiske skader dopen og alkoholen har påført ham må han altså leve med at han aldri har klart å oppnå det som han i utgangspunktet satte som mål med sitt livsverk Megadeth, nemlig ikke bare å bli større en Metallica men å bli tidenes største metallband. Mustain har alltid vært en herlig paranoid skrulling og han har jammen ikke blitt noe bedre etter at han ble kristen, og det er nok mye av det som er drivstoffet når det kommer til låtskrivingen og utrykket i musikken.

  Etter min mening var Megadeth på sitt høydepunkt med «countdown to extingtion» i 1992 og har i ettertid ikke klart å produsere noe i nærheten av det albumet. Jeg var blodfan i de neste 5 årene, men etter «cryptic writings» har min interesse for Megadeth mildt sagt vært dalende. Bunnen ble nådd med «the system has faild» der noen av de beste og mest brukte studiomusikerne i countrymetropolen Nashville ble hyret til innspillingen av albumet. Nå var jo ikke dette noe nytt siden både «cryptic Writngs» og «risk» begge ble produsert av Dann Huff (tidligere frontmann i Giant) som er en av Nashvilles fremste produsenter og studiomusikere. Det som var noe av målet da var i følge Huff å nå et bredere publikum med en bevist komersialisering av bandet, noe han delvis lykkes med.

  Etter at jeg mistet interessen for Megadeth har andre hardtslående band som Bring Me The Horizon, Caliban, As I Lay Dying, August Burns Red, Killswitch Engage, Parkway Drive,The Devil Wears Prada, Bullet For My Valentine, Lamb Of God, Hand To Hand, Avenged Sevenfold osv gjort at min metallhunger har vært mettet og at jeg ikke hadde noe behov for noen gjenforening med mine gamle helter Megadeth. Jeg hadde ingen forventninger til det nye albumet men kan med glede konstatere at Mustain og hans nye Megadeth har gjort sitt mest brilliante verk siden «Countdown…» «endgame» har klart det jeg ikke trodde var mulig, å vekke til live min store begeistring for Megadeth og da spiller det liten rolle hvilken sinnstilstand Mustain er i eller hva han måtte mene om journalister, James Hetfield eller Lars Ulrich.

 12. Jørn sier:

  Ghost: Ikke hørt United Abominations eller? Like bra som Endgame i mine ører. Men jeg likte System has failed også da.

  Jeg applauderer Lydverket for å dra til London for å intervjue frontmannen i Megadeth! Tror flere også gjør det, slik egentlig. Veldig bra dere la opp hele intervjuet også. Det er definitivt Dave som har tråkka i den velkjente salaten her, for han har ingen grunn til å bli forbanna på andre enn seg selv. Praten om Endgame har vi som leste previews hørt før, og det er for spesielt interesserte. Dessuten falt han raskt bort fra Endgame-pratet under intervjuet for å fortelle om andre ting, og det er ikke Kristins feil. Lydverket er for alle som liker musikk, og da er det fornuftig å ikke være alt for snever.

  Følgende er personlig synsing. Jeg tror grunnen til at han blir forbannet er at han føler motgang selv om han har laget et fantastisk bra album og lagt hele sjela si i det. I følge et innlegg fra Dave på Megadeth Forums er han forbanna på Roadrunner fordi han ikke syns de promoterer Endgame godt nok til tross for gode kritikker over hele kloden. Og i dette intervjuet snakket han selv om feil ting (strategisk sett), så derfor ble heller ikke fokuset på musikken hans. Ikke en gang med en Jesus i ryggen finner han roen til å nyte sin egen suksess. Endgame er omtrent 15 ganger bedre enn Death Magnetic, men det hjelper ikke så lenge Metallica har verdensherredømme med karismatiske Hetfield som president. Mustaine er den fødte toer, men hater å bli konfrontert med det.

  PS, jeg digger både Megadeth og Metallica.

 13. Runar sier:

  Synes det er litt komisk at du Asbjørn skriver at «Lydverket er laget for et generelt musikkinteressert publikum» når det ferdige produktet så og si ikke omhandlet musikk, men heller en tabloidrettet kjendiskrangel som utløp seg for snart tredve år siden. Jeg skjønner jo at dere ønsker å rette programmet mot flest mulig seere, men dere bør kanskje bestemme dere for om dere vil ha et seriøst musikkprogram eller Se&Hør.
  Ellers ros for ha med Megadeth, selv om sluttproduktet handlet mest om Metallica.

 14. Kåre G sier:

  min drøm: «lydverket presenterer undervurderte band»

  første band kunne vært Megadeth, så Blind Melon, Big Star, Starsailor, Infectious Grooves ++

  Det hadde vært bra TV!

 15. Asbjørn Slettemark sier:

  Runar: Innslaget om Megadeth handlet mye om musikk, men mest av alt handlet det om mennesket Dave Mustaine og hva som driver ham. For meg selv som musikkinteressert, er det ekstremt vikig hva som driver mine favorittartister framover, og i tilfellet Dave Mustaine er det klart at hendelser i hans liv har vært nøkkelfaktorer når musikken har blitt skapt. In My Darkest Hour, f.eks, som han skrev som en direkte reaksjon på at Metallica-bassist Cliff Burton omkom i Sverige.

  Lydverket, Se & Hør? Nuvel. Dine ord.

 16. Bjørn Einar sier:

  Synes Lydverket her må se litt på sin egen integritet! Her har dere brukt alle 4 minuttene Dave sankker om Metallica, av et intervju på hele 25 min!!!! Asbjørn, du snakker om at du er interessert i å vite hva som driver musikere fremover og inspirerer dem til å skrive låter, hvordan kan du da forsvare denne klippingen? Synes dette er helt på trynet!!!
  Skjerp dere!!! Metal-Slettemark burde også visst at dette er gammelt nytt som bare er pisspreik å ta opp igjen nå…Å si i tv-innslaget at «Dave ville mye heller snakke om bruddet med Metallica, enn den nye skiva…..»-reinspikka juging!
  Takker forøvrig for et ellers (utenom dette tullet her, da…) jævlig bra program!
  Ligger litt metal-forventinger i lufta med Slettemark bak roret…

 17. Asbjørn Slettemark sier:

  Bjørn Einar: SELVSAGT plukker vi ut noen sitater/utdrag fra et langt intervju til en sak. Da forsvinner mye, og noe står igjen. Vi er også klar over at Metallica-historien har blitt fortalt før, men mener fremdeles det er litt oppsiktsvekkende at dette fremdeles er så viktig for Mustaine. Sjekk andre intervjuer også, han kommer ofte tilbake til det.

  Jeg har svart på alt du kommer med av kritikk (så litt ironisk er det faktisk DU som kommer med gammelt nytt her!) i svarene over, så der får du vite hvorfor saken ble som den ble.

  Det med anklage om «reinspikka juging» er døvt av deg. Det er en urimelighet som hører hjemme i Dagbladets kommentarfelt.

  Jørn: helt enig med deg angående United Abominations, den er fremdeles over Endgame for min del. Sinnssyke riff, fete tekster («I loved you when you still hated me». Lars-referanse, anyone?), sint vokal og enorm produksjon. En moderne klassiker i mine ører.

 18. Runar sier:

  Vel, da fikk ikke jeg og du Asbjørn samme følelse av innholdet til innslaget. Jeg følte at dette ble lite om musikk og lite for folk som faktisk lytter til Megadeth. Innslaget ble litt mer rettet mot folk som ikke bryr seg om musikken, men heller kan godte seg i litt «sladder». I tillegg blir jo nyhetfaktoren lik null siden dette er et tema som har blitt tatt opp tusen ganger før.
  For meg er også hendelser i livet til artistene interessant, men følte dere bommet litt her.
  Nå virker jeg kanskje litt kritisk her ettersom innslaget var proff og gjennomført. Men skuffelsen blir selvsagt stor når det kommer innslag om Megadeth og vinklingen er den hønngamle Metallica-feiden som kjøres. Spesielt når det viser seg at dere satt på 25 minutter med råstoff med mye godt materiale. Da får jeg litt «Absolutt underholdning»-følelse fremfor Lydverket.

 19. Asbjørn Slettemark sier:

  Runar: Det var hele tiden planen å bruke så mye som mulig av råmaterialet. Det bredeste på TV, og det som er mer for diehard-fans på nett. Og det har vi jo nå gjort, selv om det ble litt annerledes enn planlagt.

 20. Frode Veungen sier:

  Tror det ikke er så farlig jeg ;) Han rocker og lydverket er flinke

 21. Jenna sier:

  Synes det er fett dette her jeg. Bra intervju, morsomt etterspill, og Slettemark fortjener skikkelig kred for å være på banen er på nett. Jeg har herved bookmerka lydverkets hjemmesider. Som jeg ikke visste var så bra

 22. Frode Veungen sier:

  fant det ut idag jeg også :D knall bra side

 23. Asbjørn Slettemark sier:

  Takk for alle tilbakemeldingene, både de skeptiske og de positive. Nå jobber vi med saker om grunge (Alice In Chains-intervju), oppsummering av 2000-tallet, Jamaica-minidoku fra Nico D og masse annet kult. Følg med!

 24. Kåre G sier:

  I helvete! 2000 tallet! det er faen meg 2010 om et par måneder. hvor blei det av!

 25. Asbjørn Slettemark sier:

  If you remember the 00s, you weren’t there.

 26. Knuseren sier:

  Dette er Lydverket ikke Trygdekontoret!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Bjørn Einar sier:

  ja,ja…skal slutte å skrike nå….er enig at Slettemark fortjener kred også….nuff said….
  Er faktisk også en av disse som har lagt til lydverket på favoritter etter nettopp denne saken…
  Kan dere lage noe om Volbeat en gang? De fortjener litt oppmerksomhet!

 28. roald sier:

  Det er ikke rart i det hele tatt at han ikke likte intervjue, som vist på tv var helt tat ut av sammenhengen. for di at han pratet mye om endgame og om boken hannes. det var bare vinklingen som var fæl.

Legg igjen en kommentar