Dave Grohl på kjøret

Hva ville Dave Grohls trommesoloer vært uten kaffe?

Skrevet av:
Publisert 15:09 16 mars, 2010

dave-grohl

Dave Grohl sitt ekstreme avhengighetsproblem outes i et nytt doku-klipp. Se Grohl miste det fullstendig uten påfyll her!

Senere i år besøker Dave Grohl  Hovefestivalen med Them Crooked Vultures, spiller inn ny skive med samme gruppe og starter innspillingen til en ny Foo Fighters-skive. Kanskje ikke så rart Grohl trenger hjelp fra foredlede planter for å klare å holde trykket oppe? I et nytt youtube-klipp som har truffet nettet outes nemlig den sympatiske rockestjernen som misbruker og selvom Grohl selvsagt ikke er den første rockestjernen som ikke klarer seg uten pulver for å skape musikk, kan det synes som ting har gått litt vel langt. I følge klippet har Dave Grohl nå søkt hjelp for å trappe ned på bruken, og vi krysser fingrene for at Grohl greier å holde produktiviteten oppe, selv uten øøøh en «fresh pot».

Se klippet her:

Her kan du lese vår anmeldelse av den selvtitulerte Them Crooked Vultures-skiva

Her kan du se intervjuet vi gjorde med Them Crooked Vultures i fjor om supergrupper:

Bonus – en av verdens beste kaffelåter:

Bonus 2 – en kaffelåt til av skyhøy kvalitet:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Dave Grohl på kjøret"
 

28 kommentarer på “Dave Grohl på kjøret”

 1. Random Hero sier:

  Haha, genialt!
  FREEESH POTS!!!!

 2. Bjørn Seppola sier:

  Dave Grohl er ei kjerring!!

  Kan ikke ha respekt for denne «stuereine» rockeren like mye som man kan ha for heroinisten Kurt Cobain som gjorde subkultur tilgjengelig for enhver idiot og satte en prislapp på konseptet «anarki».

  Men han virka litt mere kulere når han var i Nirvana enn nå som han lager streit studentrock for de som ikke liker så «fæl musikk».

  Mannen er ei f….!

 3. Anonym sier:

  du er en idiot. rett og slett!

 4. Ingrid sier:

  @ Bjørn Seppola:

  Du kan ikke ha respekt for en fyr som har vært involvert i flere av de beste og mest kjente bandene de siste tiårene? Du kan ikke ha respekt for en fyr som av flere både i bransjeblader og blant musikere kalles en av de beste trommisene i verden? Du kan ikke ha respekt for en fyr som laget det første Foo-albumet stort sett alene? Du kan ikke ha respekt for en fyr som flere mener er den hyggeligste mannen i rocken? Du kan ikke ha respekt for en fyr som er mer produktiv i løpet av én dag enn de fleste av oss er i løpet av flere måneder?

  Men respekt for en sutrete fyr med fett hår som endte opp med å skyte seg selv i skallen (sorry, Cobain), det har du? Tsss, du er nok et eksempel på de triste typene som mener at alle musikere må være rusede, plagede sjeler som tilbringer livet i et mørkt rom for seg selv der de skriver sjelevrengende musikk og setter heroin i øyeeplet mens de griner over verden og hvor fæl den er mot dem. Misforstå meg rett; mye av den beste musikken i verden er skrevet av folk med store personlige problemer under sterk ruspåvirkelse, men det er ikke det samme som at ALL god musikk kommer ut av smerte og div. former for narkotika. Wake up, se deg rundt, utvid horisonten din litt, så skal du se at det finnes mer god musikk der ute enn du kunne forestilt deg.

 5. Morten sier:

  Sex Pistols hadde satte en prislapp på anarki allerede da Cobain var åtte år gammel. Subkulturer blir populære, nye subkulturer kommer til. Er det virkelig så viktig hvor «rebelsk» man er, så lenge musikken er god?

 6. lei fascister sier:

  Seppola: Hva slags musikk hører du på? Er du innom forskjellige sjangre? Nei du skjønner grunnen til at jeg spør er at mange reinspikka pønkærer/hardcorærær/deatherær eller reinspikka blackmetallerær ofte har svært eksluderende meninger. De blir som noen ortodokse kristne/muslimer som er veldig fornøyd med at de sitter på den vanskelig tilgjengelige sannheten og har gått distansen. Ofte må de også ha på seg klær som understreker hvem de ER. De ekte folka er de som plukker litt her og litt der etter EGET ønske. Ikke de som absolutt skal beskytte seg selv ved å delta i en GRUPPE. Er du en sånn jeg snakker om så er du en jævla drittunge. En sånn drittunge som ikke har noen identitet, men som hele tiden kjemper for å konstruere den ved hjelp av symboler. En dag som kommer slike idioter til å skjønne dette, og da kommer de til å bli overveldet av følelsen av å være flau. Fordi om du kan like Them Croocked Vultures så betyr ikke det at du er en hjernevasket konsumerist som stemmer FRP og digger vanlighetstyrraniet. Liker du Minor Threat så kan du også like Steely Dan. Du liker sikkert ikke Mastodon. Det er for finslipt sikkert. Om du liker ESKATOL så utelukker ikke det deg ifra å like the Talking Heads. Du er sikkert ikke sånn, men sånne holdninger kan ikke overvinne de som handler om å stå på egne bein.

 7. Bjørn Seppola sier:

  @ lei av fascister idioten:

  Jeg har rundt 200 GB med alt muligs slags musikk inkl. Fy Fighters (men det skal slettes).

  Og siden du spør går det vel mest i elektronisk av alle sorter fra tidlig House til Psy-Trance (noe du ikke har fjæring på) men også en solid dose Dylan, Dire Straits, UFO, Rush, Creedence o.l.

  Joda! Det går også innom black og punk innimellom også (og spar meg den jævla «ballær» greia fordi den høres helt jævla åndsvak ut).
  Men en ting jeg ikke liker er sturerein studentrock som de fleste av dere drittunger her inne får fnatt av her inne om det kritiseres.

  Jeg sier det igjen: Dave Grohl er ei stor jævla F****!!
  Ei kjerring uten baller!

  Noen her oppe sa han sto bak noen av de største albumene noensinne i rockens historie!??
  Altså… bruk soppen og LSD’en til å uforske ditt indre neste gang istedet for å høre på Fy Fighters og Queers of The Stone Age når sanseintrykkene dine er forvridde og du sanser verden på en ny måte.

  You’re all a bunch of fucking bitches!
  (Ja, det går innom hiphop og rap også til tider når jeg hører på musikk. Mest hardstyle. Så vet du det «lei fascister» som prøver å stigmatisere meg som «hardrocker» bare fordi jeg ikke liker kastrert, stuerein rock).

  @ Andreas: Ja?

  @ The rest: Eat shit!

 8. Ingrid sier:

  Ahahha! Jeg elsker Dave Grohl og det meste av musikken han har vært med på å skape! Og dessuten ler jeg av Seppola som argumenterer med 200 gb musikk.

 9. Trond Gunnar sier:

  Ikke at det bryr meg forferdelig mye, men du hater «sturerein studentrock», samtidig sier du at du liker «Dire Straits, UFO, Rush, Creedence»…

  Psy-Trance passer vel bra for folk som tar lsd og eter sopp, men på alle andre er det selvfølgelig helt bortkasta hehehe.

 10. lei fascister sier:

  Den er grei Seppola.

 11. Bjørn Seppola sier:

  @ Trond Gunnar :

  Overnevnte band har i det minste bygd opp cred.
  Grohl har 3-4 års fartstid i Nirvana. Wow, liksom!

 12. Trond Gunnar sier:

  Ta deg ei bolle da Seppola, det er lov å snu i tide da veitu. Du kan jo for faen ikke komme å rakke ned på Dave Grohl og Foo Fighters som stuerein studentrock, for så å komme trekkende med Dire Straits og og Psy-Trance som et jævla trumf-kort. Jeg skal ikke påstå at jeg er blodfan av Foo Fighers, men at Dave Grohl har en viktig plass i musikkhistorien pga. Nirvana er vel strengt tatt udiskutabelt. At han i tillegg virker til å være en jævla hyggelig fyr trekker ikke ned for min del, tvert imot.

 13. Jaha sier:

  Bjørn, og si at Dave grohl er totalt ei fitte ville vært galt.

  Jeg er innom alle musikk sjangre som er instrumentale og som man ikke trenger syre eller heroin for å skjønne poenget med.

  Dave grohl er en genial trommis..
  Når det gjelder låter så har han et par ess, men det finnes utallige artister som er bedre.
  de fleste gamle lyrikkene hans var barnslige og for og si det mildt studentdrit.
  men om man ser bort fra det er han et geni når det gjelder instrumenter, noe du seppola ikke har en drit anning om.

  200 gb hardisk? skaff deg heller spotify.
  Lsd heroin og rave, techno? hør på ordentlig musikk.
  Slenge mer drit? ikke lat som du kan noe dersom du sier han ikke er et geni på et eller annet vis.

 14. Ingrid sier:

  @BjørnSeppola:

  Du har egentlig blitt grusa ganske kraftig av andre allerede, men jeg må bare: DIRE STRAITS?! Ahahahaha. Også klager du over at Foo Fighters og Grohl er kjedelige, tannløse og kommersielle? GTFO.

  Og det er ikke, jeg gjentar, IKKE, særlig fett å oppfordre folk til å proppe div. substanser i trynet for å «åpne sinnet» og «oppnå en annen sinnssfære» og what have you. Hva folk gjør i sitt eget hjem og med sin egen kropp driter jeg loddrett i, men ikke påstå at jeg ikke er så opplyst og kulogtøffogrå som deg bare fordi jeg holder meg for god til å gå på syretripper.

 15. Andreas sier:

  Kan jeg få nummeret ditt, Ingrid? :)

 16. Ingrid sier:

  Haha, alldeles ikke. Du kan heller spore opp nummeret til mr. Seppola og ringe ham midt på natten for å spille Foo-låter for ham på maks styrke.

 17. Bjørn Seppola sier:

  LOL! En gjeng med fjortenåringer som skal argumentere med svake personangrep argumenter (Grohl er en offentlig person så han er det helt greit å angripe som person fordi han er en IDIOT og SELL-OUT!)

  Til alle dere andre idioter: Jeg sa aldri jeg var noe BLODFAN av hverken psy-trance eller Dire Straits men brukte dem som eksempler på variasjon i musikksmak siden en eller annen idiot lengre opp stemplet meg som «Blackmetallalær» (whatever that is).

  @ Jaha : Genial trommis? OK!! Whatever you say, slick!

 18. Ingrid sier:

  Men sterke argumenter som at vi er en gjeng med fjortenåringer, drittunger, a bunch of fucking bitches og idioter, det er ikke personangrep, men derimot et klasseeksempel på korrekt og givende diskusjonsoppførsel? Yeah.

  Dessuten tror jeg du må lese dine egne tidligere innlegg om igjen. For å sitere: «Og siden du spør går det vel mest i elektronisk av alle sorter fra tidlig House til Psy-Trance (noe du ikke har fjæring på) men også en solid dose Dylan, Dire Straits, UFO, Rush, Creedence o.l.». Greit, det står ingenting om at du er blodfan av verken det ene eller det andre, men du skriver at det er dette du hører mest på. Du bruker det ikke som et eksempel på variasjon. Det er dumt å påstå du sa noe annet enn det du sa når man kan lese det originale svaret to-tre innlegg lenger opp, smarty pants.

 19. trond sier:

  så nå skal liksom alle tenke at det dreier seg om «dop» (dvs marijuana for den allmene foo fighters fan siden de ikke har kommet lengre i livserfaringa) siden det står «FRESH POT!!!» også er bilde av han på kjøkkenet der han trakter kaffe?

  Åhhåhååhhåhåh! også står det «dave grohl på kjøret» (som ikke har noe med saken å gjøre)

  Åhåhåhåhåhåhååh! så morsomt… for de som er 13!

 20. Tobben sier:

  Det er kaffi som er «dopet» -VANLIG KAFFI HØRER DERE!!! http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_pot

 21. Lars sier:

  Lydverket Andreas – ikke skriv flere saker der du ikke forstår innholdet.

 22. fj0r10zzzzzzzzzzzzzzzz sier:

  david grol er sååååååå kul, lzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzm!
  og morsom <3

 23. Andreas Øverland sier:

  Hei Lars og Trond.

  Ja, jeg var i det tabloide hjørnet da jeg skrev saken. Mulig det blir a) oppfattet som om jeg ikke skjønte det var kaffe det var snakk om, men derfor la jeg heldigvis med et par låter som handlet om kaffe under, slik at jeg kunne forsvare meg etterpå, eller b) som om jeg er barnslig. Det er jeg kanskje. Men du og du så mange som valgte å lese saken!

  Til dere andre – det er mulig dere liker Dave Grohl veldig godt, misliker Dave Grohl en hel del eller misliker andre som kommenterer sterkt. Det er helt greit. Men fint om man klarer å holde språkbruken på et akseptabelt nivå når man diskuterer. Det er tross alt musikk det er snakk om, og vi er ikke dagbladet.no!

  Andreas

 24. lei fascister sier:

  Beklager ufin språkbruk. Man blir fort gæærn i gjerningsøyeblikket bak en skjerm. Aggressive uttalelser legger egentlig bare skygge over poengene. Når skal jeg ta dette inn over meg? Fanden ta.
  Du Seppola: Altså: Mange er enige i at John bonham i Led Zeppelin var en fantastisk trommis. John Paul Jones spilte bass, og det de to sammen fikk til var en større del av stjernestatusen Zeppelin erobret enn kanskje de har fått kred for. Nirvanas Nevermind har i forskjellige anerkjente musikkblader blitt kåret både av lesere og journalister som verdens beste album. Kurt Cobain sparket han andre trommisen fordi han ikke kunne øve hver dag. Etter Bleach var Dave Grohl trommisen. Og låtene deres er av udiskutabel høy kvalitet. Helt der oppe med Dylan og Marley. Nirvana kimser du ikke av! Dave Grohl fikk med seg mange tungvektere ifra metallverdenen som Lemmy ifra Motorhead, Max Cavalera ifra Sepultura og Soul Fly og han karen ifra Napalm Death på prosjektet Probot. Grohl stod vel for det meste av intrumentaliteten og låter på den skiva. Josh Homme skapte en ny sjanger innen hardrocken med Kyuss på begynnelsen av 1990-tallet, og da han brøyt ut skapte han QOTSA, som for meg ruver helt i toppen. Josh Homme er en trailblazer. Songs for the Deaf er en klassiker, og på den skiva er det utallig punkter hvor man får gåsehud av nettopp tromminga. Han inngår ingen kompromisser. Hele soundet er preget av Dave Grohl. Etter Nirvanas fall så presterer Grohl og skape Foo Fighters som også makter å bli et band alle kjenner til. Det der ser jeg på som et lite mirkel. Da er du målrettet. Nei dette blir bare rør igjen, men innrøm at Dave Grohl fortjener respekt. Kom igjen Seppola. Du kan ikke mene at John Paul Jones gidder å groove sammen en trommis hvis suksess bare har kommet av flaks eller at han f.eks. kjenner de rette folka. Det går an å ta feil. Innrøm at Dave Grohl fortjener respekt! Det var egentlig veldig morro å dikutere musikk her inne. Noen ganger er man sur og lei. Kanskje er det helgens eskapader som har lagt et lokk på fornuften. Idag er det onsdag. Da finner man tilbake til det kloke. Innrøm at Dave Grohl fortjener respekt. A kom igjen a!

 25. Even sier:

  Synes noen av de «debattene» som foregår under nyhetssaker, og særlig her på lydverket, er helt fantastiske. Ser blant annet at Bjørn Seppola har vært frampå her, lurer på hvor mye han sier her som han faktisk mener. Du skal være rimelig blotta for empati hvis du mener at Dave Grohl, også kjent som «the nicest man in rock», er en jævla fitte. Greit nok at du mener han er en sellout, men det er forskjell på å være en sellout og å være en dårlig person. Med andre ord: du ljuger. Det er kanskje et barnslig standpunkt å ta, men det er nok sant og her er jeg helt overbevist.

  Men: Det som gjør dette til en god debatt er selvfølgelig at det reageres. Kraftig. Det er tydelig at enkelte personer har gjort det til et viktig mål å lære opp Bjørn Seppola om en del ting. Han har som sagt ikke skrevet et eneste sant ord hittil, men det er tydelig at han (eller hun, for alt jeg vet) har klart å sette sinnene i kok. Håper virkelig ingen gir seg her, for dette er en debatt ingen kan vinne, i og med at den ene siden mest sannsynlig sitter og ler så han faller av stolen når han skal svare på innlegg her.

  Som fan av det meste Dave Grohl har gjort så gleder jeg meg til å følge debatten videre, forhåpentligvis fra sidelinja, men jeg er heller ikke fremmed for å delta ytterligere hvis noe viktig skulle komme opp.

 26. [...] annen kronisk kaffedrikker åpnet sendingen, FRESH POTS!   AMANDA JENSEN – SAVE ME FOR A [...]

Legg igjen en kommentar