D’Angelo kommer til Norge

D’Angelo kommer til Norge

Beskjeden vi har håpet på er endeleg bekreftet: Soul-guden kommer til Oslo i februar.

Skrevet av:
Publisert 12:55 4 januar, 2012

Mangt et r&b-hjerte hoppet over et slag da ordet begynte å gå om D’Angelos forestående Europa-turné. Soulsangeren, som fikk sitt store gjennombrudd med Voodoo i 2000, har holdt seg borte fra rampelyset det siste tiåret, og stadig tilbakevendende rykter om oppfølgeralbumet James River har ikke gjort stort for å bøte på savnet.

Lenge så det likevel ut som norske fans måtte krysse grenser for å få med seg comeback-turneen, da København og Stockholm var nærmeste booking i sikte. Nå har imidlertid Tornado Booking gjort noe med den saken: 6. februar spiller D’Angelo på Sentrum Scene i Oslo.

Eksklusiv turné

Daglig leder i Tornado, Fredrik Aass Knagenhjelm, er selvsagt svært godt fornøyd med å halt i land en slik konsert.

- D’Angelo er i våre øyne nåtidens største soulartist. Dette er noe vi har jobbet hardt for å få til veldig lenge, forteller han.

Å få D’Angelo til å inkludere en liten by som Oslo på turnéplanen – som egentlig bare skulle telle 5-6 europeiske storbyer – var ikke bare enkelt. Kanskje var det artistens minner fra Sørlandssommeren som fikk han til å velge Oslo, mens flere større byer står med skjegget i postkassa?

- Han husker Quartfestivalen i 2000 som noe veldig postivt, så det var jo  en fordel, sier Knagenhjelm.

Billettsalget starter i morgen (torsdag) kl. 09.00, så det er bare å slenge seg over linjene.

Nytt album på vei

2012 lover også bra på albumfronten: Oppfølgeren til Voodoo skal, ifølge rapporter fra studio, være bortimot ferdig – med gammelt James River-materiale trygt plassert i søppeldunken.

Samarbeidspartner Questlove, kjent fra The Roots, har beskrevet albumet som «den svarte versjonen av Beach Boys’ Smile«, men forhåpentligvis trenger vi ikke vente fullt like lenge som Beach Boys-fansen før vi sitter med D’Angelos neste på ørene.

Demoen som den siste tiden har blitt spredd på nettet, hvor artisten covrer Soundgardens «Black Hole Sun», kommer ikke til å bli med på det ferdige albumet (igjen ifølge Questlove). Du kan likevel høre versjonen her.

Ellers: «Lady» fra debuten Brown Sugar fra 1995.

Tags: , , , , ,

Del "D’Angelo kommer til Norge"
 

3 kommentarer på “D’Angelo kommer til Norge”

 1. arve lie andreassen sier:

  Soulgud ? Kun en gud spør du amerikanerne.  Marvin er navnet og han døde på 80-tallet.
  Desverre er soul i likhet med funk litt ute der borte. Snoop og dr Dre og endel andre har med Rap  smeltet med forskjelige elementer til modern R&B,
  Sjekk ut dokumentaren » Urban Soul the making of modern R&B.»
  Der er alle intervjuobjektene afroamerikanere. Artister,produsenter og folk i bransjen
  De vil fortelle hvor skapet står og hvor stor Marvin var og er

 2. [...] B The Music Cloud Nothings – Stay Useless D’Angelo – Untitled (How Does It Feel?) D’Angelo til Norge! Speech Debelle – Studio Backpack Rap Lana Del Rey – National Anthem Flott eller flopp? [...]

 3. [...] Nylig spilte soulguden på Sentrum Scene i Oslo, rett etter hans første konsert siden 2000 i Stockholm. Sangeren trakk seg tilbake fra rampelyset etter Voodoo-albumet, hans magnum opus som ble gitt ut i 2000. [...]

Legg igjen en kommentar