Dagen før Urørt-dagen

Dette føles litt som lille julaften. Dagen før dagen. Kvelden før kvelden. I morgen er det endelig klart for årets største happening for ny, ung, frisk, norsk musikk: Urørtfinalen 2009. Eller julaften – som det ganske sikkert vil føles som for 10 utvalgte band og artister. Og garantert for en programleder. For av 8000 (!) innsendte låter […]

Skrevet av:
Publisert 14:09 22 januar, 2009
Lydverkets Ingerid Stenvold leder Urørtfinalen 2009 på Samfundet i Trondheim i morgen. Foto: NRK

Lydverkets Ingerid Stenvold leder Urørtfinalen 2009 på Samfundet i Trondheim i morgen. Foto: Ole Kaland, NRK

Dette føles litt som lille julaften. Dagen før dagen. Kvelden før kvelden. I morgen er det endelig klart for årets største happening for ny, ung, frisk, norsk musikk: Urørtfinalen 2009. Eller julaften – som det ganske sikkert vil føles som for 10 utvalgte band og artister. Og garantert for en programleder.

For av 8000 (!) innsendte låter i løpet av siste år, sitter vi altså igjen med 10 finalister. 10 kandidater til den meget gjeve tittelen Årets Urørt 2009. I morgen kveld skal det avgjøres, og jeg kan knapt nok forklare hvor mye jeg gleder meg til å stå på scenen på Studentersamfundet i Trondheim, og til slutt – etter et timelangt show – kunne rope opp vinneren.

Urørt-gjengen på Tyholt i Trondheim har nærmest jobba natt og dag den siste tida for å få morgendagens show på beina. Sammen med organisatorene på Samfundet rigger de storsalen til fest nå i dag, torsdag. Kvelden går med til lyd- og kameraprøver og gjennomgang av alt som skal skje. I morgen ankommer finalister, band og humorister, det blir lydprøver og generalprøve.

Og så: Fredag klokka 1930 går sceneteppet opp og moroa starter. Nerver skal bli frynsete av juryens nådeløst ærlige tilbakemeldinger, humøret skal bli sprudlende av Blymandags humor, rockefoten skal bli lett og leken av Heroes & Zeros og Matias Tellez – før den endelige avgjørelsen faller.

Hvem er best? Hvem representerer det neste store i norsk musikk? Hvem vinner? Ikke gå glipp av svaret. Stem på din favoritt her, og skru på P3, klikk deg inn i P3tv eller pell deg på Samfundet hvis du er i Trondheim i morgen. Altså fredag. Vi sees!

Tags: , , , , ,

Del "Dagen før Urørt-dagen"
 

3 kommentarer på “Dagen før Urørt-dagen”

  1. snuten sier:

    Jeg heier på Urørt og også Bylarm for den saks skyld. Problemet mitt er at det er svært svært få som egentlig får noe ut av disse arrangementene. Ja, vi hørte Tellez sin singel på p3 i etterkant av fjorårets finale. men hvor ble han av etter det? Og husker du nå hvem som vant året før?

    Skulle ønske Urørtvinnerene kunne fått enda mer hjelp til å få ut musikken sin. Kanskje man kunne vunnet en pressepakke itillegg? Har du forslag til hvordan vinnere får mer ut av det?
    Kjør debatt :)

  2. ida maria vant urørt i 2007, og vi kan vel påstå at ho har komt ganske godt ut av det? og heroes and zeros vant i 2006 og det er jo eit navn dei fleste har hørt her på berget? og i 2005 vant en anja, ok så har vi ikkje sett så mykje til ho etterpå gjerne. og mathias tellez har gitt ut plate og kommer snart med ny :)

Legg igjen en kommentar