Oslo Ess kveldens gjester på Lydverket - sammen med rogalandsartisten Moi. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Oslo Ess kveldens gjester på Lydverket - sammen med rogalandsartisten Moi. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Dagen da alt gikk galt

Oslo Ess opplevde turnédøgnet fra helvete – komplett med voldelig bussjåfør – men ble reddet av en dansende Tone Damli Aaberge.

Skrevet av:
Publisert 16:33 8 februar, 2012

Oslo Ess kan se tilbake på et år med kraftig vind i seilene. Finaleplass i Årets Urørt 2011 ble fulgt opp av debutplata Uleste bøker og Utgåtte sko, flere festivaljobber enn noe annet norsk band – og ikke minst to utsolgte konserter på Rockefeller på slutten av året.

I kveld er de å finne i TV-ruta – nærmere bestemt på Lydverket, på NRK2 kl. 20.45.

Her spiller de selvsagt live – en splitter ny låt, intet mindre – men vokalist Åsmund Lande og bassist Knut-Oscar Nymo tar seg også tid til en prat med programleder Asbjørn Slettemark.

I intervjuet forteller de blant annet om hvordan de skal greie å gjennomføre 200 konserter i løpet av 2012, og om turnélivets små gleder – som for eksempel rene hotellrom og flislagte bad.

Men i sitt forsøk på å sette ny konsertrekord er det nok ett scenario Oslo Ess ikke håper at gjentar seg: Bussturen fra Åndalsnes til Flekkefjord i fjor sommer. Knut-Oscar slår an tonen for helvetesturen slik:

- Jeg vet ikke hvor lang tid den bussturen egentlig tar – sju – åtte timer kanskje? Vi brukte 21.

Bussturen fra helvete

Hvordan gikk egentlig dette til? Vel, det begynte lovende nok: Etter en vellykket spillejobb på Raumarock skulle Oslo Ess legge ut på veien i retning Bergen – i samme buss som Kvelertak, og like bak et annet «anerkjent rockeband.»

Etter ti knappe minutter begynner problemene. Bussen foran stopper, og blir stående i veikanten. Grunnen var denne:

- En psykotisk fyr i bar overkropp hadde komt seg inn i bussen, klint til bussjåføren og begynt å tafse på jentene, forteller Knut-Oscar.

I sin iver etter å fortsette turen vestover, stiller et fulltallig Oslo Ess  seg opp utenforbussen, sammen med Kvelertak, og signaliserer innstendig at inntrengeren har å «komme seg til helvete ut.»

Av en eller annen grunn var ikke femten tatoverte fyrers sinte rop det som skulle til for å løse problemet. Da hadde en annen del av reisefølget en noe mer pragmatisk tilnærming:

- Det endte med at bussjåføren vår gikk inn og fly-kicka fyren midt i trynet.

Så står de der da, med en forstyrra og oppbanka person i en turnébuss. Den nyvunne – om enn skrekkblanda – respekten bandmedlemmene føler for sin egen bussjåfør blir ikke mindre av at han rolig går inn i den andre bussen, skifter, og kommer ut og spør: «Hørt hva som skjedde, eller? Politiet leter etter en skinna fyr i hvit skjorte.» Mens han selv står der i Oslo Ess-hettegenser.

- Det var ikke så lett å uttrykke misnøye over bussturen etter dét, innrømmer Åsmund.

Åsmund Lande og Knut-Oscar Nymo i Oslo Ess ble intervjuet av Asbjørn Slettemark under Lydverkets TV-innspilling. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Hoppe etter Waaktaar

Og fremdeles lå mange timers kjøring fremfor bandene. Mens Kvelertak skulle spille konsert i Bergen, var Oslo Ess booket inn til Flekkefjord, som underholdning på bursdagsfesten til en «hot shot i filmbransjen.»

Da de endelig rulla inn til festlokalet – åtte timer forsinket – var gjestene midt i en bedre hummermiddag. Men de ble godt tatt imot, forteller Knut-Oscar:

- De bare: «Så fint dere kommer, vi gleder oss sånn. Han fra A-ha gikk akkurat av scena.»

Å spille konsert etter Pål Waaktaar skulle vise seg å bli en ensom affære – de fleste forlot salen da Oslo Ess dro i gang settet. Men i følge Åsmund hadde de i det minste én ivrig tilskuer.

- Vi hadde Tone Damli Aaberge dansende på første rad. Alene.

Kjedelig fest

Og hvordan slutta så turnédøgnet fra helvete? For Oslo Ess sin del ble det en del henging på kjendisfest, i påvente av at Kvelertak skulle bli ferdig med sin konsert i Bergen. Det syns de bare var sånn passe moro:

- Hvis man ikke er kjendis sjøl, er det veldig kjedelig å være på kjendisfest. Det endte med at vi sto og fiska med kidsa utpå brygga, forteller Knut-Oscar.

Til slutt ble de likevel henta – av samme bussjåfør som de kom med.

- Og dette var bare nok et døgn i Oslo Ess sine liv?

- Nei. Dette var det éne, jævlige døgnet.

Tags: , , ,

Del "Dagen da alt gikk galt"
 

3 kommentarer på “Dagen da alt gikk galt”

  1. HP Hval sier:

    hvorfor ligger ikke sendinga ute på nettet?

Legg igjen en kommentar