Då var det 10 år sidan Agaetis Byrjun

Gjennombruddsalbumet til Sigur Rós Agaetis Byrjun feira 10 år, 10 juni. Og det er jo såklart noko å feire. Derfor er islendingane så søte at dei gjer ekslusivt materiale frå lanseringsfesten i Reykjavik, tilgjengelig for alle. “Nyja Lagid” video vart orginalt filma for Islandsk TV, og viser bandet når dei fortsatt berre var gutar. Der […]

Skrevet av:
Publisert 23:28 28 juni, 2009
Sigur Rós live på Øya 08 Foto: NRKP3/ Tom Ivar Øverlie

Sigur Rós live på Øya 08 Foto: NRKP3/ Tom Ivar Øverlie

Gjennombruddsalbumet til Sigur Rós Agaetis Byrjun feira 10 år, 10 juni. Og det er jo såklart noko å feire. Derfor er islendingane så søte at dei gjer ekslusivt materiale frå lanseringsfesten i Reykjavik, tilgjengelig for alle.

“Nyja Lagid” video vart orginalt filma for Islandsk TV, og viser bandet når dei fortsatt berre var gutar. Der dei framførar ei låt som aldri fekk vere med på Agaetis Byrjun, )eller nokre andre plater for den saks skuld) og forsvant frå set-listene kort tid etter denne datoen. I tillegg er dette også det siste showet der den “orginale” trommisen, Gusti var med.

I tillegg til denne videoen, er det også ei liveinnspeling av låta «Hafssol» som har blitt tilgjengelig for nedlasting. Låta som seinare har fått ein f mindre i tittelen, har lenge vore eit fast nummer på konsertane til Sigur Rós. Og for å laste ned denne låta, så må du først registrere deg. Men det går fort! Gjer det her.

Tags: , , ,

Del "Då var det 10 år sidan Agaetis Byrjun"
 

1 kommentar på “Då var det 10 år sidan Agaetis Byrjun”

  1. Einar sier:

    Innenfor topp 5 beste album noen sinne, for min del.

Legg igjen en kommentar