- En sann fornøyelse å arrestere Snoop

Døgnvill har booka Snoop Dogg, men det lokale krisesenteret vil ha ham lagt i håndjern.

Skrevet av:
Publisert 15:49 15 juni, 2009
Snoop Dog på Døgnvill i sommer. Foto: Scanpix

Snoop Dog på Døgnvill i sommer. Foto: Scanpix

Døgnvill har booka Snoop Dogg, men det lokale krisesenteret vil ha ham lagt i håndjern.

Tromsø – festivalen har gjort årets artistscoop og booka ingen ringere enn Snoop Dogg til Døgnvillfestivalen i sommer. Dette er Snoops eneste besøk i landet denne festivalsommeren, men ikke alle er like begeistret.
- Jeg er rystet over at artisten er invitert til Tromsø, sier lederen for byen krisesenter, Evelyn Bentzen. Hun har lest teksten til låten «Ain’t no fun», og mener innholdet er så ille at det burde føre til at artisten blir ilagt håndjern.

– En slik fremførelse kvalifiserer til å bli arrestert. Jeg håper politiet er til stede. Budskapet han sender ut handler om overgrep på kvinner og ikke minst barna som hører på, sier krisesenterlederen, sier hun til Bladet Tromsø.

- En sann fornøyelse å arrestere Snoop

Tromsøs politimester, Truls Fyhn, har samme ønske som Bentzen. Han kan ikke arrestere artisten på grunnlag av teksten, men kommer ikke til å se gjennom fingrene dersom artisten røyker marihuana på scenen.

- Dersom arrangøren har så dårlig skjønn som jeg skjønner at det her er snakk om, så står det dårlig til. Hvis han er som han blir beskrevet så skal det faktisk være meg en sann fornøyelse å arrestere ham sier politimesteren til avisen.

Sjefen for Døgnvillfestivalen, Hogne Rundberg, sier dette om kritikken:

– Jeg synes det er greit at publikum hører dette. Det er jo det de gjør til vanlig både på radio og TV. Vi hadde jo 50 Cent i fjor, og da kom det litt kritikk i forkant, men det var ikke mange som var skuffet i etterkant. Hele hiphop- og rockesjangeren er kjent for et lite nyansert kvinnesyn og usunne idealer. Skulle vi forby alle disse artistene, ville programmet til Bukta og Døgnvill bli veldig kort; kun Sigvart Dagsland, sier Rundberg, til Bladet Tromsø.

Her er låten som, i følge Bentzen, gir grunnlag til å arrestere Snoop.

Tags: , , , ,

Del "- En sann fornøyelse å arrestere Snoop"
 

46 kommentarer på “- En sann fornøyelse å arrestere Snoop”

 1. Benjamin sier:

  Idioter!!!

 2. HP sier:

  Heia Hogne Rundberg, jeg siterer «Skulle vi forby alle disse artistene, ville programmet til Bukta og Døgnvill bli veldig kort; kun Sigvart Dagsland»

  Kanskje på tide å fjerne hele festivalen er min konklusjaon, basert på flg problmstilling;
  Kan det være slik at fundamentet til Døgnvillfestivalen er basert på møkkamusikk (priv merk) og en musikkgenre som har et menneskesyn som ikke hører hjemme i noen land? Er svaret ja, bør hele festivalen hives på sjøen.

 3. Jan Banan sier:

  All den derre Mack’en deres er 10 ganger verre enn en uskyldig joint!

  Gi mannen en feit en :)

 4. joar sier:

  tekstene speiler livet til afroamerikanere som har blitt undertrykkt i amerika i alle år. store bydeler med nedslitte hus med ren anarki. Hvor politiet som regel er korrupt og er en del av kriminaliteten selv. hvor man MÅ være hard for å overleve. det er lett for en nordmann som har vokst opp i hva jeg vill kalle et paradis å dømme disse menneskene, men det er tross alt miljøet man er oppvokst i som har skylda. man blir hva man har rundt seg.

  snoop har et budskap, han viser hvordan folk som bor i ghettoen i usa har det og hva det forferdelige miljøet gjør med mennesker! og det er staten sitt ansvar å gjøre noe med det.

  du kan like greit lære det først som sist, hiphop er en god ting!

 5. Bror Hatt sier:

  Man kan synes hva man vil om innholdet i Snoops tekster er politisk korrekte eller ikke. En annen sak er hva loven sier. Kan Evelyn Bentzen si hvilke deler av teksten i Ain’t No Fun som er i strid med norsk lov? Hmmm… neivel…

 6. gromle grim sier:

  Har respekt for Fyhn som politimester og fagmann. Men i enkelte saker, som denne, viser han seg som en dinosaur på lik linje med narkotikapolitikken som blir ført i Norge.
  Jeg er også forundret over uttalelsen om at det skal være han (Fyhn) en sann glede å arrestere Snoop.
  Med et slikt utgangspunkt hever han seg over loven med subjektive følelser rundt spekulasjon om et mulig lovbrudd som kan bli utført.
  Skjerpings Truls!

 7. Jørn Dalan sier:

  Noen offentlige personer burde la være å kommentere , dømme på forhånd når de endelig får en artist som Snoop Dogg.
  Det finnes ytringsfrihet blandt artister også selv om noen ikke liker innholdet.

 8. Mica sier:

  Hey

  det va kult

 9. snipp snoop ute sier:

  Når du hører teksten på denne låta skjønner du hvor lav IQ noen av gangsta rapperne har. Det hender låtene de lager har en kul melodi, men tekstene er som regel på nivå med hva en pubertal 13 årig kunne laget. Skikkelig bra forbilder..

 10. Even G sier:

  Dette lukter av at en journalist har vært litt overivrig. Hvordan kom DEN gamle sangen inn i saken? Er Snoop book’a for å framføre akkurat DEN? Over 15 år gammel…

  Nei, her er det nok noen som var ute etter å sjokkere… Limpinnen here we come.

 11. Da nigga in da hood sier:

  Yo muh little niggaz… We homiez musn take dah cops when dah doggie dude comez to visit us niggaz, gimme sum uzi 9mm’z n we shoot dem crackaz, dog! Then we smoke sum weed ‘n’ fuck dah bitches ‘n’ anally rape dah cracka babiez. We niggaz is dah shit.

 12. Kenny sier:

  F.T.P!

 13. wigger sier:

  ps: det var jeg som skrev den kommentaren over, for sarte sjeler var det en spøk hvis noen mot all formodning skjønte hva jeg sa.

  Lenge leve black trash!

 14. Stian sier:

  Stakkars Snoop. For en helt.

 15. anonym sier:

  Hva har rap å gjøre på festivaler anyhow? For en latterlig karakter snoop er.

 16. Per sier:

  Det var da veldig hårsårt…! Jeg synes at den teksten er vel innenfor hva som er rimelig, og den kan jo ses på mange måter. Uansett så hjelper den oss til å se hvordan enkelte kan oppleve verden, og hva som foregår enkelte steder, og det er jo ikke så galt.

  http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/Ain%27t-No-Fun-If-the-Homies-Can%27t-Have-None-lyrics-Snoop-Dogg/DF9A1D1BFD26ABB6482568AB003A880A

 17. Geir sier:

  at Politiet i USA er korupt er en veldig grov påstand som ikke hører hjemme. At det amerikanske samfunnet er blodig uretferdig for de som er fattige, og som oftest er svarte, eller latin-amerikanere er kun politisk og har ingenting med politiet og gjøre. Selfølgelig kan enkelte politifolk i USA vere i overkant brutale og fordomsfulle, men slikt er det vel mye av i Norge også. Men når det gjelder «Doggie Dogge Snoop dusten» eller hva F. han heter kommer og holder seg på matta, uten å hverken bruke eller ha med seg all den dritten som han liker å innhalere, så kan vi ikke nekte han å komme !kan vi vel?(dessverre ikke )

 18. John Brand sier:

  Skjønner ikke at folk orker å høre slik skitmusikk.

 19. arne sier:

  Lev livet og pass på deg selv!

 20. seb sier:

  Tullinger

 21. Ola Noormann sier:

  Krisesenter…tsk…får arrestere alle rock artister også da….eller håne Alf Prøysen som synger: «Ja musemor er flittig…hun tar et stykke kull, og sverter av på veggen i sitt lille musehull»
  Og å snakke dritt om en musikkform man ikke liker er som å prøve å prate et språk man ikke kan. Det er rett og slett noe å bruke noe særlig energi på. Heldigvis vil både Prøysen og Snoop beholde sin image også etter dette.

 22. musemor sier:

  musemor har skjønt det-once you go black you never go back :D

 23. Tim sier:

  Merkelig å komme med antydninger om å arrestere en person før han har gjort noe galt! På grensen til rasisme. Tror kanskje det er på tide at gamle Truls Fyhn pensjonerer seg, virker som han har begynt å rote litt i de siste år og det er synd for Tromsø og synd for avisenes lesere bli lesset ned av slike håpløse uttalelser og spekulasjoner med rot i fantasien, man kan jo heller vente å se om denne Snoop Dogg begår noen lovbrudd før man slipper en senil politimester og ei hunngammel høns fra et krisesenter til i riksmedia. Jeg blir mer og mere flau for å bo i Tromsø desverre.

 24. Bølgen sier:

  Virkelig, virkelig glad for at ikke Tromsø fikk OL, hvordan ville Fyhn takla det…

 25. Odd Ragnar Kjellström sier:

  Har lest både artikkelen og kommentarer nå, og jeg skjønner ingenting…. Hva er det folk har problemer med egentlig? Èn ting er jo at de ikke liker Snoop Dog, da kan de jo bare la være å høre på, eller bry seg for den saks skyld. Det jeg reagerer på er at noen skal arrestere ham liksom ????? La nå mannen få spille det han skal og reise igjen. Det er min mening! Krisesenter liksom????

 26. vero sier:

  politiet kan jo jage han opp og ned langs kysten, og innom plata.
  de har vel ikke så mye annet å gjøre/pønske på..

 27. Guruslask sier:

  Idiotiens Elvis må få rase fra seg! Galskapen varer ikke evig.

 28. Jon Resell sier:

  Jeg tenker Evelyn Bentzen og Truls Fyhn tar seg en liten joint i ny og ned selv jeg ;)

 29. Jon Resell sier:

  Men uansett, arrester han. Han er jo neger!

 30. Gunnaaaar sier:

  melder meg ut … aldri mer den festivalen. Trash

 31. Todd Peterson sier:

  Det er viktig at politiet setter et eksempel her. Norsk lov gjelder i Norge. Det inkluderer amerikanske idioter med oppblåst ego.

 32. per sier:

  han hadde vel blitt stasi om han hadde kunnet. burde få seg et ordentlig jobb

 33. Alfons sier:

  Truls Fyhn er en gammel mørkemann, så det er ingen grunn til å bli overrasket over uttalelsene hans.
  Det som derimot er skremmende er at denne krisesenterlederen utrolig nok går ut i media og krever en musiker arrestert for en tekst som ble skrevet tidlig på 90-tallet. At ikke media, og nettdebatanter, tar tak i dette er litt overraskende. Er krisesenteret privat eller komunalt? Om det er en komunalt ansatt (i en lederstilling til og med) som står bak de uttalelsene er det vel kanskje på tide med litt utbytting?

 34. Sims sier:

  Plutselig blitt slik i norge at hvis vi ikke liker hva folk sier så skal vi forby det! Skjerp dere vi har Ytringsfihet, INGEN skal bli aristert for og ytre sine meninger! Argumenter i mot, ikke forby. Tål at andre mener noe annet en deg!

 35. geir k sier:

  Dette er helt bak mål. Artister må jo få lov til uttrykke seg. Han synger en sang med litt sterk tekst..so what?? Hvor ble det av den ytringsfrihet debatten som har rast gjennom landet de siste åra??

 36. c9 sier:

  Jaja, folk må få leve som de vil. Snoop har vokst opp i ghettoen og har gjort seg rik på livsstilen han skildrer i tekstene sine. Enten du liker det eller ikke.

  Her blir narkotikaspm møtt med uerfarenhet og stigmatisering. Karn røyker masse marihuana, men det er hans problem. På tide at Norge får en helomvending fra disse ultrakonservative stuckup folka som hele tiden skal generalisere og snakke for alle andre her i landet. Dritt lei sånne mennesker. De har 0 erfaring, og da mener jeg 0!

  Hovedfokuset her bør ikke være på hvor «negativt» det vil være at Snoop kommer, men heller hvor POSITIVT det kan være, Tromsø har vel aldri fyllt en konsertsal såpass før Snoop kommer. Og det at han representerer det han er, og det han gjør, viser jo bare at han er selvsikker og ikke tar bullshit fra bedrevitere som det florerer av her i landet. La mannen gjøre greia si, akkurat som Springsteen, Dylan og Young gjør sitt.

 37. lars sier:

  nokk ei dum uttalelse fra nokk en dum purk

 38. Jon Nesland sier:

  Det blir helt feil og bruke ytringsfrihet som argument. Skulle vi latt nazister få synge om jødehets bare fordi vi har ytringsfrihet? Ett sted må grensen gå. Tenk på påvirkningskraften denne musikken har mot de som hører mest på den, nemlig barn og ungdom. Er det holdningene til gangster rapperne vi ønsker den neste generasjonen skal ha??

 39. pablo sier:

  Truls F. burde arrestert Alexander Rybak og fela hans; for kriminelt dårlig musikk!!! Go Fyhn, catch that pail drink

 40. DCmæn sier:

  både snutn å ho krisedama e jo heilt ute å spinn!! La snoop å fans’n hannes ha det gøy mens han e hær i tromsø!

  di som har så mye i mot snoop kan før helvette hold sæ hjemme? eller leave snoop and the fans the FUCK alone

 41. petter sier:

  «Det blir helt feil og bruke ytringsfrihet som argument. Skulle vi latt nazister få synge om jødehets bare fordi vi har ytringsfrihet? Ett sted må grensen gå. Tenk på påvirkningskraften denne musikken har mot de som hører mest på den, nemlig barn og ungdom. Er det holdningene til gangster rapperne vi ønsker den neste generasjonen skal ha??»

  ja, vi skulle latt nazister synge om jødehets.
  ja, jeg er for ytringsfrihet
  nei, jeg er ikke rasist.

  Det er faktisk sånn at det er foreldra sitt ansvar hva barna deres hører på.
  Det finnes mange gale mennesker, med mange gale meninger i verden. Det hjelper ikke å sensurere og krimminalisere meninger.

  at snoop røyker cannabis. hva så?
  ingen kan bestemme hvilken planter som vokser på denne jorda som man skal ha lov til å spise. (eller røyke for den sags skyld)
  det finnes så mye annet å bruke politi resurser på en bekjempelse mot ytringsfrihet og friheten til å ta sine egne valg over sin egen kropp.

 42. petter sier:

  «at Politiet i USA er korupt er en veldig grov påstand som ikke hører hjemme. At det amerikanske samfunnet er blodig uretferdig for de som er fattige, og som oftest er svarte, eller latin-amerikanere er kun politisk og har ingenting med politiet og gjøre. Selfølgelig kan enkelte politifolk i USA vere i overkant brutale og fordomsfulle, men slikt er det vel mye av i Norge også. Men når det gjelder “Doggie Dogge Snoop dusten” eller hva F. han heter kommer og holder seg på matta, uten å hverken bruke eller ha med seg all den dritten som han liker å innhalere, så kan vi ikke nekte han å komme !kan vi vel?(dessverre ikke )»

  politiet i usa generelt er ikke korupt, men politiet som patrulerer gatene i ghettoen er stort sett korrupte, eller ivertfall ser gjennom fingra på det meste av krimminalitet.
  mange steder i usa kan man ikke gå fritt ute på gata uten å bære våpen. dette er steder hvor flertallet er afro-amerikanere. er det tillfeldig? nei, nesten alle afro-amerikanere fra usa stammer fra slaver som ble frakta dit ufrivillig. nå, som det ble forbudt har di bare plassert alle sammen i ghetoer. vokser man opp i en ghetto så er det jo klart at miljøet har påvirka deg. nei, det er ikke bare politiet som har skylda. det er den kraftig høyre orienterte politikken i usa som har skylda.
  blablablabla…

 43. EE sier:

  (Postet av HP

  June 15, 2009 klokka 16:42.

  Heia Hogne Rundberg, jeg siterer “Skulle vi forby alle disse artistene, ville programmet til Bukta og Døgnvill bli veldig kort; kun Sigvart Dagsland”

  Kanskje på tide å fjerne hele festivalen er min konklusjaon, basert på flg problmstilling;
  Kan det være slik at fundamentet til Døgnvillfestivalen er basert på møkkamusikk (priv merk) og en musikkgenre som har et menneskesyn som ikke hører hjemme i noen land? Er svaret ja, bør hele festivalen hives på sjøen.)

  Du må jo være en komplett idiot man eller dame. fjerne festivalen?? er vel bedre at sånne som deg holder seg hjemme og holder kjeft!

 44. DrG sier:

  1. Den låta må jo være fra tidlig 90 eller noe….. gravende journalistikk?
  2. Har krise senteret gått igjennom all verdens billedkunst før å se om noe er støtende, å gir «grunnlag» for arrestasjon? Kan jo hende maleren dukker opp i Tromsø.
  Når i heiteste Hel***e kunne man arrestere kunstnere? Jo det stemmer, ved å utstede en Fatva fra presteministeriet (Krisesenteret). Tror de har missforstått noe av det grunnleggende i vestligdemokrati – YTTRINGSFRIHET. Så å gir krisesenteret all rett til å si hva f** de vil – bare de ikke virkelig mener det om arrestasjon.
  3. Truls Fyhn – Du e i din fulle rætt t å bure Snoop inne om han røyke sæ en tuba, men seriøst. Ka d hjelpe? De må jo være en eller anna lokal helt som røyke sæ en på plena der å æ trur du har større gjennom slags kraft der. Å e d signal effekten du tenke på så ta d innover dæ – du har ingen ting å stille opp med. Noen ganga må man la prinsipp være prinsipp, stikke fingern i r**holle å kjenne litt på realitetan!

 45. [...] 29. september. Her har han fått med seg en annen G-funkveteran (og tidligere bandmedlem), nemlig Tromsøaktuelle Snoop Dogg, samt australske Cassie Davis som står bak låten. Hør “Swagger Rich” [...]

 46. Yvonne sier:

  Hahhaha, for en gjeng med meninger.. Jeg synes Snoop er god og ha!
  Så kan dere som mener noe annet bare glemme han, ikke ødlegg noe som er bra ;)

Legg igjen en kommentar