Cyndi Lauper til Oslo

Det er ikke til å komme utenom: Cyndi Lauper vil for alltid være mest kjent for en formidabel hitrekke fra 80-tallet, «Girls Just Wanna Have Fun», «True Colors» og «Time After Time», for eksempel. Og om hun lover å spille dem på Sentrum Scene 24.oktober, så skal jeg jaggu love å stille opp med godt […]

Skrevet av:
Publisert 17:27 12 juni, 2008

The girls still just wants to have fun (foto: promo)

Det er ikke til å komme utenom: Cyndi Lauper vil for alltid være mest kjent for en formidabel hitrekke fra 80-tallet, «Girls Just Wanna Have Fun», «True Colors» og «Time After Time», for eksempel. Og om hun lover å spille dem på Sentrum Scene 24.oktober, så skal jeg jaggu love å stille opp med godt humør og nyvaska hår.

Men Cyndi Lauper ble ikke igjen i 80-tallet, bare så det er sagt. Hun har vært utrolig aktiv på de fleste fronter, enten hun har jobbet med musikk, film, TV eller kampen for menneskerettigheter. For andre året på rad arrangerer hun nå True Colors Tour, en omreisende festival som setter fokus på lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelles rettigheter. Med seg på turnèen har hun blant annet The B-52′s, Tegan and Sara, Regina Spektor og Joan Jett and The Blackhearts.

Cyndi Lauper slapp også nylig et nytt album, Bring Ya To The Brink, hvor hun har jobbet med artister som Basement Jaxx og svenske Kleerup. Hun var hypp på en energisk plate, har hun uttalt, og det kan man trygt si at den ble. Så når Cyndi inntar Sentrum Scene i oktober, er det kanskje ikke så sikkert at det blir en eneste stor nostalgitrip ned 80-tallsgata likevel. Den risken er jeg villig til å ta.

Cyndi Lauper i 2008-modus, «Into The Nightlife»:

Cyndi Lauper – «Girls Just Wanna Have Fun»:

Cyndi Lauper – «True Colors»:

Cyndi Lauper – «I Drove All Night»:

Cyndi Lauper – «Time After Time», her i en utrolig vakker akustisk versjon:

Til slutt en deilig bonus, et konsertopptak fra 1988 hvor Miles Davis fremfører Cyndi Laupers «Time After Time»:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Cyndi Lauper til Oslo"

Legg igjen en kommentar