Cut Copy limer inn Fleetwood Mac

Gutta bak en av 2008s fineste sommerplater blir inspirert til å lage oppfølgeren av Fleetwood Mac-klassiker.

Skrevet av:
Publisert 15:09 20 juni, 2010

Cut Copy i skogen (Foto: myspace.com/cutcopy)

Gutta bak en av 2008s fineste sommerplater blir inspirert til å lage oppfølgeren av Fleetwood Mac-klassiker.

Australske Cut Copy leverte med plata In Ghost Colours karrierebeste i 2008, og ble tatt imot med åpne ører av hipstere, bandet og låtene deres var på forsommeren for to år siden de mest blogga i musikkverdenen, i følge nettsida Hypemachine, og alle og enhver på Øyafestivalen på seinsommeren samme år, da de spilte en særdeles fornøyelig konsert.

Nå er Cut Copy ferdig med oppfølgeren, og i et intervju med Pitchfork sier vokalist Dan Whitford at de har hørt på Fleetwood Mac-plata Tusk under hele innspillinga.

- Jeg var besatt av den plata under hele studiooppholdet, sier Whitford.

Cut Copy på Øya'08 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Han fortsetter med å ramse opp all musikken de har hørt på under innspillinga. Andre artister som kan ha påvirka de nye låtene er Talking Heads, Grace Jones, Malcolm McLaren, Happy Mondays og Primal Scream. I tillegg til mye acid house.

Det er fortsatt usikkert når det tredje albumet til trioen fra «down under» dukker opp i butikkene, men enkelte rapporter tyder på at det kan drøye så lenge som til over nyttår. Inntil da kan du kose deg med Lydverkets møte med Cut Copy fra 2008. Og se usammenhengende biter fra årets plateinnspilling her:

¨

Tags: , , , , , ,

Del "Cut Copy limer inn Fleetwood Mac"

Legg igjen en kommentar