Fra Arcade Fires konsert under årets Coachella. Foto: Jeff Kravitz, FilmMagic

Fra Arcade Fires konsert under årets Coachella. Foto: Jeff Kravitz, FilmMagic

Coachella: Hva gikk du glipp av?

Coachella-festivalen, med headlinere som Kanye West, Arcade Fire og Cee-Lo Green, er over for denne gang. Ta en kikk på noe av det du ikke fikk sett med egne øyne her!

Skrevet av:
Publisert 13:55 18 april, 2011

En av verdens største og viktigste musikkfestivaler gikk av stabelen denne helga. Coachella-festivalen, lagt til Californias Palm Desert, ble i år utsolgt på rekordtid: På under en uke var samtlige  75 000 billetter revet bort. Som Rolling Stone påpekte i en artikkel, kan nok den enorme interessen både tilskrives headlinere som Kanye West, Arcade Fire og Kings Of Leon, og den «må-være-der»-statusen  festivalen har opparbeidet seg de siste årene.

Med en norsk festivalsommer som rykker stadig nærmere, er det uansett helt på sin plass å ta en nærmere titt på noen av musikkhelgens høydepunkter.

Eller, nuvel: For Cee-Lo Green kvalifiserte neppe konserten han holdt på festivalens første dag som et høydepunkt. Etter å gått på scenen 20 minutter for sent, ble han midt i fremførelsen av Gnarl Barkley-hitten «Crazy» fortalt at han bare hadde tid til én låt til. Ikke spesielt fornøyd med tingenes tilstand, fikk han hele publikum til å vise fingeren til arrangøren – og satte igang «Fuck You».

Etter denne låta unnskyldte Cee-Lo seg ovenfor publikum, og sa tydlelig fra at han skulle ønske han kunne gjort en bedre opptreden. Men hva er vel bedre plaster på såret enn en cover av Journeys «Don’t Stop Believing»? Å holde tidskjema, tenkte Coachella-staben, og kuttet ekstranummeret før det var ferdig.

Øverst på plakaten samme dag sto stadiongigantene Kings Of Leon. De benyttet anledningen til å godta Glee-skaper Ryan Murphys unnskyldning, etter å ha skjelt ut bandet da de ikke lot ham bruke «Use Somebody» til suksess-TV-serien i januar. Alle tenkelige og utenkelige personer har uttalt seg om striden, men nå er alt altså fryd og gammen. Kings Of Leon, som kommer til Roskilde i sommer, spilte blant annet denne crowd-pleaseren:

Hip hop- og internettfenomen Lil B, eller Based God om du vil, kom med en av festivalens mest overraskende kunngjøringer: Hans neste album skal visstnok hete I’m Gay. Ikke at gutten ikke elsker damer – han er bare veldig glad. Og så vil han bevise at «words don’t mean shit». 

Mumford & Sons stjerne har virkelig steget i USA det siste året, og Coachella-publikummet var ikke vonde å be da Marcus Mumford ba opp til dans. Se bandet fremføre «Little Lion Man» her:

Skuffet over at ingen norske festivaler har booket Arcade Fire enda? Canadierenes siste album The Suburbs vant prisen for beste album under årets Grammy-utdeling, og selv om mange var overrakset da, var det ingenting å utsette på stemningen under bandets konsert på lørdag.

Øya-aktuelle Kanye West avsluttet festivalen med et tredelt sett, hvor han spilte sanger fra hele karrieren – inkludert materiale fra det nærmest unisont hyllede sistealbumet My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Se ham fremføre «Runaway» sammen med Pusha T her:

Justin Vernon, også kjent under navnet Bon Iver,kom  på scenen for å gjøre tre låter sammen med rapperen – blant annet den nydelige «Lost In The World». Vernon kommer for øvrig med sin svært etterlengtede oppfølger til debutalbumet For Emma, Forever Ago i juni.

Om du vil danne deg et enda klarere bilde av hva du kan forvente deg av Kanyes to konserter i Norge i august, kan du lese hele setlisten fra Coachella under. Flere videoer fra settet kan du se her!

«H.A.M.»
«Dark Fantasy»
«Power»
»Jesus Walks»
»Can’t Tell Me Nothing»
»Diamonds from Sierra Leone»
»Hell Of A Life»
»Monster»
»Flashing Lights»
»Good Life»
»Love Lockdown»
»Say You Will»
»Heartless»
»Swagger Like Us»
»Run This Town»
»E.T.»
»Homecoming»
»Through The Wire»
»All Falls Down»
»Touch The Sky»
»Gold Digger»
«All of the Lights»
»Stronger»
»Runaway»
»Lost in the World»
»Hey, Mama»

Gå også til Coachella sin YouTube-kanal for å se opptak fra deres Live Webcast fra festivalen!

Tags: , , ,

Del "Coachella: Hva gikk du glipp av?"
 

5 kommentarer på “Coachella: Hva gikk du glipp av?”

 1. Festivaltryne sier:

  Utrolig at dere har en lang youtube-artikkel om Coachella uten en gang å nevne Chemical Brothers (main stage), Boys Noize, Hoveaktuelle Magnetic Man og OFWGKTA, eller noen andre blant den sinnsyke elektronika/klubbtelt (Sahara tent)-lineupen Coachella har stått for flere år på rad. Må være Lydverket-redaksjonen som har stått for denne her.

 2. hanger sier:

  Litt krøll på linkinga til Kanye Wast der eller?

 3. momo sier:

  dude, er det ikke på tide å avslutte Kanye circlejerkingen snart, har intrykk av at det er langt mer spennede ting fra denne festivalen. Jeg ville likt å hørt hva Leftfield gjorde feks, ettersom de kommer hit plutselig. In any case, litt mer video her – http://pitchfork.com/news/42232-coachella-video-roundup/

  Eller kanskje aller viktigst, hva gjorde Danny DeVito under festivalen – http://stereogum.com/686551/its-always-danny-devito-at-coachella/news/

Legg igjen en kommentar