«Chili» Johns hemmelighet

- Når en musiker er blitt for gammel for dop, drikking og damer, er det bare én ting igjen: mat. Danske «Chili» John Rasmussen har fått verdens største artister til å stønne fornøyd når de har spilt konsert og insistere på å få komme tilbake til Danmark . Nå vet jeg hvorfor: Tina Turner, Bob […]

Skrevet av:
Publisert 8:00 11 juni, 2008

Rockekokker og matglade

- Når en musiker er blitt for gammel for dop, drikking og damer, er det bare én ting igjen: mat.

Danske «Chili» John Rasmussen har fått verdens største artister til å stønne fornøyd når de har spilt konsert og insistere på å få komme tilbake til Danmark .

Nå vet jeg hvorfor:


Tina Turner, Bob Dylan, Van Morrison, Snoop Dogg, P. Diddy, Beach Boys, Ray Charles, Lou Reed, Toto og Willie Nelson er bare noen av musikerene som har dyttet i seg «Chili» Johns fristelser. I over 20 år har han vært hyret inn til konserter og blitt artistenes favoritt-kokk.

På et seminar for musikkjournalister under SPOT festivalen (Danmarks bylarm) i Aarhus, fikk jeg og Siri Narverud Moen (tidligere Urørt-kaptein) smake den legendariske maten, mens «Chili» John fortalte røverhistorier fra livet med mat og musikere.

Keith Richards

Menyen vi fikk smake, har visstnok fått Keith Richards til å få tårer i øynene (man næres ikke på nikotin alene), og Siri og jeg nærmest hulket da vi var ferdige med måltidet. For det ble litt mer mat enn vi hadde regnet med.
«CHILI» JOHNS FEM RETTERS VEI TIL EN ROCKESTJERNES HJERTE :

Marinerte reker, salat og tacochips

Chorizo, ristede mandler, melon, ovnsstekt paprika, potetsalat med kapers og magic mushrooms

Whiskeymarinert okse med timian og saltbakte kartofler

Biff med chili og sjokoladesaus ( «Chili» Johns mest berømte)

Jordbær marinert i to typer øl, marengs, basilikum og krem

P.S. 1: Snoop Dogg hadde insistert på også å få macaroni and cheese

P.S. 2: Axl Rose ville ha mulighet til å velge mellom 32 retter, da han spilte med Guns´n´Roses på Roskilde. Kokken brukte to uker på å skaffe de spesielle ingrediensene. Da konserten kom, valgte Axl Rose i stedet å forsyne seg av en stor gryte Chili Con Carne som sto og putret til scenearbeiderne.

Del "«Chili» Johns hemmelighet"

Legg igjen en kommentar