Broken Social Scene går til filmen

I slutten av juni blir det première på This Movie Is Broken, en helaftens hybrid av fiktiv kjærlighet og konsertfilm, som har undertittelen «a rock show romance». I begivenhetenes sentrum: de canadiske indiestjernene Broken Social Scene. Det er filmskaperen Bruce McDonald (Highway 61, Hard Core Logo) som har laget This Movie Is Broken. Han sier […]

Skrevet av:
Publisert 21:02 1 juni, 2010
Fra filmen This Movie Is Broken.

Fra filmen This Movie Is Broken.

I slutten av juni blir det première på This Movie Is Broken, en helaftens hybrid av fiktiv kjærlighet og konsertfilm, som har undertittelen «a rock show romance». I begivenhetenes sentrum: de canadiske indiestjernene Broken Social Scene.

Det er filmskaperen Bruce McDonald (Highway 61, Hard Core Logo) som har laget This Movie Is Broken. Han sier til Spinner at han har vært fan av bandet siden han oppdaget albumet You Forgot It In People (2002). McDonalds brukte Broken Social Scene på soundtracket til filmen The Tracey Fragments for tre år siden, og nå har han altså dedikert en hel film til favorittbandet sitt. (Fun fact: det populære canadiske bandet Billy Talent er oppkalt etter en av karakterene i Hard Core Logo).

Filmplakat for This Movie Is Broken (foto: Alliance Films)

Broken Social Scene, som hater begrepet indie-supergruppe, men som kan kalles alt-rock-kollektiv, har fått etterhvert fått en stor fanskare. Kjente navn som Stars, Metric og Feist har sprunget ut av kollektivet, som nylig ga ut albumet Foregiveness Rock Album. I This Movie Is Broken tar handlingen utgangspunkt i et ung, forelsket mann som skal prøve å skaffe billetter til en konsert med Broken Social Scene til seg og sin utkårede.

Konserten som ble filmet, og som er hovedfokus for  er den Broken Social Scene gjorde på Harbourfront Centre i hjembyen Toronto i juli i fjor, og som av en begeistret lokal blogger ble utropt til bandets beste noensinne.

Sjekk ut den offisielle traileren:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Broken Social Scene går til filmen"

Legg igjen en kommentar